reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

Mój Kubuś bedzie chyba leworeczny bo wszystko bierze do lewej rączki nawet jak rysuje to trzywa w lewej . Ale ponoc dzieci leworeczne sa zdolniejsze . I dlatego rozumiem czego on w wieku 11 misięcy potrafił układac wielkie budowle z klocków zupełnie sam

To prawda - dzieci leworeczne sa niezwykle sprawne manualnie:tak: Moj brat jest leworeczny, ma niesamowite zdolnosci techniczne i niestraszne mu zadne srubki, kabelki, kondensatory itp. (jest elektrykiem).

reklama
To moja siostra jest chyba wyjatkiem :-p Bo jej zdolosci manualne pozostawiaja wiele do zyczenia :-D Za to glowe ma niesamowita (do nauki oczywiscie ;-):-D).

SANDRA faktycznie jest to zaleznośc genetyczna ale z tego co mi wiadomo to raczej nie po rodzicach tylko po dziadka lub pradzidkach ma sie ta zdolność pisania prawa ręką teraz juz niepamietam po którym pokoleniu . Ja niejestem leworeczna ale zato sporo osób w mojej rodzince jest leworęczne .

mam takie farbki ogolnie konsystencja jest dobra ale smierdza jak nie wiem julka je jadla ale nic jej nie bylo poza tym na pudelku nie ma daty waznosci i to mnie dziwi :baffled: ogolnie nie sa zle

z innej beczki moje dziecko nie chce samo jesc za nic w swiecie nie wezmie lyzki do reki bo sie awanturuje tylko kanapki tez sama nie zje nie wiem co to za zwyczaj.

U nas ruszyła trochę mowa, coraz więcej słówek na koncie: "masz", "tuta" (tutaj), "toba" (torba), "nuna" (niunia), "oć" (chodź), "loba" (zobacz) :yes:
z innej beczki moje dziecko nie chce samo jesc za nic w swiecie nie wezmie lyzki do reki bo sie awanturuje tylko kanapki tez sama nie zje nie wiem co to za zwyczaj.
A moja się rwie, serek danio tylko sama zje:tak:kanapki też bez problemu

Pszczola tez wszystko sama je i pije:tak: I nie lubi jak ma za bardzo "rozdziobane" na talerzu - kanapki najwyzej przekrojone na 4 i koniecznie ze skora chleb, bo i naczej nie zje, klopsiki w calosci, ziemniaki tez, itd. jedyne, co toleruje w "prostszej wersji konsumpcyjnej" to zupy - te nawet z butli czasem pociaga:baffled:

Dzis jak bylam na piwku i P. do mnie dzwonil, dal sluchawke pszczole, a ona powiedziala "Chodź do mnie moja mamo". Normalnie sie poryczalam prawie....

reklama
u nas mala tez zajadka i pijka oczywiscie sama :) pijka juz sama od 4-5 miesiaca zycia :)

Agamonika nooo gratulacje prosze prosze jak ladnie juz rozmawiamy!! :D
Dominique twoja coreczka sobie sama kraja klopsyi ziemniaki ?:)

Do góry