reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

ruchy dzidzi

Karola i Maja nie będę oryginalna - mam to samo :tak: ... skóra napięta jak nie wiem ... dzidzia jak czasem kopnie to aż się zapominam i krzyczę. OStatnio mi tak przywaliła w kościółku że o mało co nie wydałabym z siebie okrzyku:tak: Tomek się tylko uśmiechnął jak zobaczył moją zaskoczoną i zachwyconą minę :szok: :laugh2:

reklama
Hej ..... wczoraj zdawało mi się, że mam więcej niż jedno dziecko, dostawałam kopniaczki dokładnie wszędzie i to w tym samym czasie. Zaciekawiona dźwignęłam koszulkę i zobaczyłam podskakujący brzuch :szok: Jesuuu nie wiem co to było, może disco, albo ruggby :laugh2: Naszczęście Jarek przyszedł i przyłożył swoje magiczne dłonie i wszystko się uspokoiło.

MariaOla, wiesz u mie podobnie jak i u Ciebie dłonie tatusia dziłaja na naszą małą bardzo kojaco. No chyba ze tatus sam zaczyna bawic sie z małą to wtedy boje sie ze mnie rozerwie nasza Niunia. Kolka dni temu obudziłam sie i patrze a tu mój męzulek bawi sie z naszą Niunią a najlepsze jest to ze mnie nie obudzili

hmmm a jak malec sie u mnei wierci to ja wcale nie mam zamiaru go uspokajac, myslicie ze wtdy mu sie cos zlego dzieje i potrzebuje uspokojenia? ja go wrecz zachecam do takich tancow :-) moj lekarz powiedzial ze jak sie duzo rusza to bardzo dobrze bo znaczy ze rowijaja sie miesnie i jest duza macica, duzo wod plodowych i dzidzia jest dotleniona jak sie duzo rusza :-)

Roszek też się rusza.:tak: Obkręca się i kopie w rózne strony. Sama radość.
Czasami brzuch mam dziwnie powybrzuszany, bo synek sie bardziej wcisnął np. z lewej strony.
Nadal gania za światełkem jak się latarkę do brzucha przystawi..
Cudo po prostu. I czuć, że ma coraz mniej miejsca.:tak:

Właśnie wróciliśmy ze spaceru połaczonego z zakupami, wcale nie daleko byliśmy.
W drodze powrotnej Roch sie jakoś tak ułożył (podejrzewam, że główką w dół), że myślałam, że nie dojdę, by zdążyć do toalety. Normalnie az bolało.:baffled: . o wiele przyjemniej jest jak kopie:tak:

agnieszka22 ..... super :rofl2:

Karlam .... ja nie myślę, że maluszkowi coś się złego dzieje, ale to dla mnie nie było radosne, a raczej bolesne doświadczenie :eek: Miałam przy okazji skopane wszystkie narządy wewnętrzne :baffled:

mnie te ruchy coraz bardziej bola, najbardziej kopniaki powyzej pepka z boku, jakby na lini "pod pachami", ale w pewnym stopniu tez niezbyt przyjemne jest uczucie gdy maly sie przemieszcza i naciaga skore.... :zawstydzona/y: ale moge "pocierpiec" tak jeszcze z usmiechem na ustach :-) ciekawe czy to bedzie coraz bardziej "bolec" :eek:

reklama
a ja odczuwam ruchy raczej w dole brzucha, nie w okolicy zeber. I tak się zastanawiam, jak leży ta nasza mała Kluseczka..

Do góry