reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy dziecka

Pieszczoszka bardzo sie ciesze :-D nareszcie mozesz byc spokojna :-) Kilolek nie ma co porównywac maleństw , kazde dziecko w koncu jest inne ,nawet w brzuszku :tak: jedne sa bardziej aktywne drugie mniej:tak: najwidoczniej bedziesz miała spokojna coreczke :tak: a moze byc tak jak u Pieszczoszki , mała poprostu sie na ciebie wypieła:-p i kopie w inne miejsca. jest jeszcze na tyle mała , ze ma tam miejsce zeby sie poobracac :tak: zobacz w ktorym ja jestem tygodniu a ruchy poki co naprawde czuje raz na jakis czas i to nie jest nic intensywnego a w świeta to mały chyba zupelnie zrobil sobie przerwe i odpoczywal ja mama bo tez nic nie czułam;-) napewno jest dobrze wiec głowa do góry :-) i pamietajcie ze poki co na tym etapie jeszcze NIE MUSIMY odczuwac ruchow codziennie to normalne :tak:

reklama
Hej, melduję się z wyjazdu świątecznego u rodziców :) Dorwałam się na chwilkę do kompa, by Wam się pochwalić - moja Niunia w brzuszku szaleje, jakby po jakich dopalaczach była ;) Ale ile to mi radości sprawia to..:) Coś cudownego! I rano i w południe i wieczorkiem- kilka razy w ciągu dnia Ją czuję :) I najcudniejsze jest to, że wczoraj i mój mąż pierwszy raz poczuł kopniaczka przez brzuszek - ale był szczęśliwy :) !!! Buziaczki!

Gratuluje dziewczyny wszystkich cudownych kopniaczków. Ja też się muszę pochwalić, że zaczynam czuć dzidzie. Na razie są to delikatne ruchy i kopniaczki nieregularne ale są, nie da się tego pomylić z niczym innym:-)

Dziewczynki, czy to normalne ze jak narazie czuje ruchy synka bardzo nisko? juz nie pamietam jak to było poprzednim razem...

Dziewczynki, czy to normalne ze jak narazie czuje ruchy synka bardzo nisko? juz nie pamietam jak to było poprzednim razem...
Tak.Wczoraj sie pytalam o to samo lekarza.A na usg moje kochane dziecko dobieralo sie raczkami do szyjki :sorry2: wiec mialam calkowite potwierdzenie;-)

martaik wedlug mnie calkiem normalne, ja tez czuje maluszka bardzo nisko. od wczoraj maluszek zaczol mocniej kopac ale ogolnie jest bardzo spokojny, Iwcia bardziej broila w brzuchu

reklama
Mi tak skacze nie raz dziecko nisko, ze miałam wrażenie jakby mi pochwa skakała:-D:-D:-D
ale lekarz mówi, że leży tam główką i może jak ma czkawkę to tak to odczuwam :-)

Do góry