• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ruchy i kopniaczki naszych maluchów

Mój gin ma na to usprawiedliwiającą odpowiedz, jak mi szwagierka (dodam że jest w 7 m pierwszej ciązy) powiedziała takim doświadczonym głosem że już w 15 tyg czuła ruch i to dziwne że ja nic nie czuje, to zaraz dwa dni później na kontrolnej wizycie u gin mu powiedziałam z przerażeniem w głosie że nic jeszcze nie czuje i ona mi tak nagadała a on mi na to "a co ta pani krewna to chyba piąte dziecko rodzi że tak szybko czuje i takie ma doświadczenie że panią straszy" a potem jeszcze "jak nie poczuje pani ruchów do 6 miesiąca to wtedy ja się będę martwił i myślał a pani będzie spokojnie czekała". No więc Kamcia widać jeszcze nie pora na to a każda z nas ma inny mechanizm w sobie no i każde dzieciatko jest inne!

reklama
no właśąnie ... widzisz :tak: gin ma rację absolutną
ona mogła czuć tak jak dziewczyny pisały - jakieś łaskotanie w brzuchu ,
ale nie kopanie:szok::-D hehe
ja tam mam 2 dziecko i się wcale nie przejmuję:tak:
z Vi też późno poczułam bo w 17-18 tc nie jestem pewna dokładnie...
i sie nie przejmowałam:tak: a kopanie to dopiero po 30 tc się czuje gdzieś

eh u mnie chyba też jeszcze cisza. każdy "bąbelek" w brzuchu próbuje przypisywać do kopniaczka, ale zaraz stwierdzam,że to jednak nie to :( a tak by sie chciało juz poczuć :) takie to dziwne troszke, że brzuszek rosnie powoli, ruchów nie czuć, a jak pójdziesz do gina na usg to się okazuje, że tyle sie w nim dzieje ;) Gratuluję wszystkim mamom, które już poczuły ;)

kochana jak ci brzuszek wystrzeli do przodu to nie bedziesz wiedziala kiedy , ja mialam tak samo w 15 tyg wydawał się taki mały ale teraz mały on już nie jest powieksza się co widze sama :-)

bra , dziecko jest zbyt małe żeby mogło nas udeżyć tak mocno żeby poczuć kopniaczka...
a te figlew co wyprawiają to właśnie teraz czujemy jako łaskotanie lub jakieś przesuwanie się w brzuszku:tak: a jak dziecko będzie już większe za kilka tygodni to dopiero będzie czuć kopniaki itp:tak::tak::tak:

bra , dziecko jest zbyt małe żeby mogło nas udeżyć tak mocno żeby poczuć kopniaczka...
a te figlew co wyprawiają to właśnie teraz czujemy jako łaskotanie lub jakieś przesuwanie się w brzuszku:tak: a jak dziecko będzie już większe za kilka tygodni to dopiero będzie czuć kopniaki itp:tak::tak::tak:

heh to w takim razie pozostaje mi zaufać bąbelkom i łaskotkom ;) ja to chyba chcialabym od razu poczuć solidnego kopniaczka, jednoczesnie wybrzuszenie na brzuchu żeby wiedziec na 100 %

Dziewczyny a ja wam opowiem o moim przypadku: też jestem w drugiej ciąży i z Gabi czułam ruchy w 20. tygodniu. Porównywałam je do trzepotania maleńkich skrzydełek motylka. Teraz od pewnego czasu zaczęłam czuć coś w brzuchu i zaczęłam sie zastanawiać czy to dzidzia. Czułam zupełnie coś innego-nie żadne motylki tylko od czasu do czasu takie chwilowe wybrzuszenie (jakby dzidzia zmieniała pozycję) i czasem takie dwusekundowe puk-puk (cos jak krótki puls). Zaintrygowało mnie to i zaczynam sie obserwować. Codziennie jednak jest jakiś z tych znaków,więc myślę,że to właśnie dzidzia:tak:Do następnej wizyty 3 tygodnie,więc zdążę jeszcze poobserwować to zjawisko :blink: A może któraś z was tak miała?

reklama
ja jeden jedyny raz poczulam takie puk-puk i bylo to tak wyrazne, ze az podskoczylam ze zdziwienia, ze tak wyraznie poczulam cos innego niz do tej pory, a tak poza tym tylko babelki czsami czuje, wiec czekamy dalej ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry