• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ruchy i kopniaczki naszych maluchów

reklama
mandrzejczuk - na ostatniej wizycie czyli wczoraj pytałam o to moja ginekolog, która powiedziala, ze jest nisko. Moje pytanie dokladnie dotyczylo ruchów dzidzi, bo nie wiedzialam, gdzie sie ich spodziewac, a czulam jakies babelki w okolicy pepka, ale ginka uswiadomila mnie ze to napewno nie to, bo fasolka jest jeszcze nisko i ruchy powinnam czuc duzo nizej.

Ostatnio sprawdzałam gdzieś w sieci i wychodzi jakoś 3 palce pod pępkiem. Jak się na leżąco obmacałam to wyszło mi że mam wyżej już... Ale malucha czuję niżej i bardziej po bokach, jakby koło jajników ale jeszcze bliżej środka.

mi lekarka powiedziała, że jesli czuje ruchy w okolicach pempka to to napewno nie jest dziecko ;/ dzieciątko leży niżej i jeśli czuję bulgotania nad spojeniem łonowym to to jest to ;) a tam czuję takie delikatniutkie puk puk od czasu do czasu , zwłaszcza wieczorem :)

około 20 tygodnia macica już sięga pępka, a może go nawet przekroczyć, więc zależy który to tydzień.
Ale i tak malucha czujemy , a przynajmniej ja głównie "bokami" :)

chyba zrobił nam się wątek poza tematem głównym:-p
muszę się zmotywować i zrobić te fotki na 20 tydzień, tylko po sobotniej imprezie mam lekki przesyt zdjęć.

Ostatnia edycja:
tez juz zaczynam swirowac :P nie moge sie juz doczekac a nadal nic nie czuje nawet zadnych babelkow, a juz niedlugo zacznie sie 19tydzien .. :-(:-(Chyba pobijam rekord

ja moje delikatne bąbelki czuję, gdy mam na brzuchu ciepłą herbatke albo laptop, w zasadzie w innych sytuacjach wcale i jeszcze sie zastanawiam czy to maluszek czy mi sie zdaje... Także nic tylko czekac cierpliwie ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry