reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ruchy naszych dzieciaczków

Mnie najbardziej wkurza, jak mi po pępku centralnie daje. Po szyjce jakoś nie jest takie nieznośne;-)

reklama
a u mnie to jest takie delikatne jeszcze, że nie narzekam, czasami przegapiam tego mojego tasiemca :) kocha mamusię i nie okłada jej na razie...

akatun- tez tak mówiłam o moim...czasmi lekko kopanal a tak to tylko sie przekrecal ale jak dzis mi zalazl za zebra to mialam dosc :) Na szczescie juz sie przekrcil na srodek :)

Zgrały się maluchy. Mój również daje znać o sobie w kilku miejscach równocześnie. Całym domkiem telepie. Zabawne :-)

kurcze ja jakis tydz wczesniej to wieczorami mialam normalnie niezle harce a teraz od kilku dni cisza, czasami tylko kopnie od czasu do czasu ze wiem ze tam jest
hmmm...

Witam drogie mamusie :) Jest to moja pierwsza ciąża i jestem zafascynowana tym zjawiskiem :)
Pierwsze ruchy poczułam w 14tc, jakby rybka mnie muskała od środka. Z czasem ruchy stawały się co raz bardziej wyraziste - a teraz to już pełna rozruba w moim brzuchu :) W ciągu ostatniego 1,5 mc przytyłam 7,5kg - więc Młody ma teraz trochę więcej miejsca :)).
Dwa dni temu, maleństwo dokazywało przez około 3h ciągle - głaskanie tatusia nawet nie pomagało. Muszę powiedzieć, że później w nocy pobolewała mnie macica od tych harców. Czy wy też tak macie?

Zauważyłam jeszcze parę sytuacji kiedy synek dokazuje. Jak jestem bardzo głodna, 20 min po jedzeniu, zawsze między 7-9 rano - a najbardziej to jak mąż chrapie :) Generalnie maleństwo dokazuje w dzień, w nocy jest mało aktywny - sporadycznie mnie budzi, a mam bardzo lekki sen.

reklama
Ale super sie czyta takie opisy:):)

Shimira,ja tak nie miałam ani w pierwszej ciazy ani teraz z bliźniakami. Moje dzieci nie kopią,tylko sie przeciagają i w najmniejszym stopniu nie jest to dla mnie bolesne czy uciązliwe. Noooo czasem jak jakos dziwnie siedzę i je przygniatam to wtedy czuje dyskomfort,ale zmieniam pozycje i juz jest ok:). Ale ja tez chyba jestem mało wrazliwa( do takiego wniosku doszłam)...bardzo poźno czułam ruchy w obu ciązach,a myslałąm,ze jak teraz bliźniaki to jakos to szybciej i intensywaniej bedzie...także ja jestem jakims dziwolągiem...
A u ciebie no cóz...widac,że dzidzia komunikatywna,potrzebuje sie czesto z Wami kontaktować:):),zaczepiać rodziców. Dobrze,że w nocy śpi z tego co piszesz:). Oby tak zostało:):)

Do góry