reklama

Ruchy naszych Maleństw

Moje dziecię leży sobie w poprzek i powiem wam,że kopie mnie po jajnikach i zaczyna to być na prawdę bolesne. Wiecie co jest fajne ,że po raz kolejny przekonałam się o tym,że nasze dzieci słysza muzykę i mają swoje ulubione kawałki mój maluch lubi fikać przy Rubiku:)

reklama
ddaga- to na 10000000% dzidzia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja mam tak bardzo czesto , ale przewaznie sa to kopniaczki albo smeranie łapkami na samym dole brzucha bo mój bąbel lezy główką w dół :-)

tym kobietką co jeszcze nie czują zyczę cierliwosci, to juz niedługo :)

a ja niby zaczelam czuć jak bylam na tym etapie co Ty k8libby chyba mniej wiecej, a teraz od tygodnia nic. i co mi z tego przyszlo? teraz tylko wielkie zmartwienie, ze czemu juz nie czuje. zreszta chyba nie jestem jedyna na forum z tym problemem.

malutka_ja87 jedna z zimną krwią prawidłowe podejście a my wszystkie w gorącej wodzie kąpane-raz poczujemy a potem już się na kolejne doczekać nie możemy a to przecież nie całe 300g ileż to nasze maleństwo może mieć siły na kopanie nas:)

Ja póki co też nie czuję i chyba tak szybko nie poczuję, bo po 1 boli mnie brzuch od początku ciąży, a po drugie ja czuję w brzuchu bicie swojego serca, więc trudno mi poczuć lub zobaczyć ruchy maleństwa;p

Siedziałam tak sobie na kanapie, ale tak jakby pół leżałam i coś mi się zaczęło... ee bulgotać w brzuchu, tak ze 3 razy pod rząd;p Czy to już kopniaki?;> Aż na brzuchu widziałam:)

Ostatnia edycja:
reklama
Ainhoa to bardzo możliwe że to właśnie dzidzia. Ja też na początku czułam głównie w takiej pozycji półsiedzącej. Na leżąco zawsze była cisza. No i na początku rzeczywiście takie bulgotania, ale takie raczej delikatne. No i najbardziej mnie wkurzało to że pojawiały się na chwile - zabulgotało raz czy dwa a potem cisza. A ja siedziałam i wyczekiwałam żeby się powtórzyło żebym mogła się bardziej "wsłuchać" czy to na pewno nie jelita. Ale oczywiście nic się nie działo. A pojawiało się zawsze wtedy kiedy się nie spodziewałam no i ciężko mi było to zinterpretować. Potem było trochę dni przerwy w bulgotaniu, a potem pojawiły się już takie bardziej wyraźne pukania. No i teraz nie mam już wątpliwości, że Tymuś szaleje mi w brzuszku. I z każdym dniem mam wrażenie że robi to coraz częściej :-)

k8libby na pewno już wkrótce się doczekasz. Ja te wyraźniejsze ruchy poczułam tak na przełomie 18/19 tygodnia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry