reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

SAME dobre wieści

survivor - jeszcze zaskoczysz nas jak KasiaDe ekspresowym naturalnym porodem;-)

wolałabym raczej nie, bo po naturalnym porodzie pośladkowym to przez 5 lat nie będę mieć na czym siedzieć:szok: no ale dziś mam nadzieję poznać w końcu datę, tak jak Ewa-Krystyna;-)
No i ciekawa jestem, który z naszych dzieciaczków będzie pierwszym prawdziwie lipcowym;-)

reklama
Ewa- Krystyna fajnie ze znasz już datę porodu- ja to nie wiem czego sie spodziewc he he
Survivor oczywiście trzymam kciuki za podanie terminu cc
KATE no 1cm to juz cos!
a ja dzisiaj kolejny egzamin z głowy he he :-Dtakze jeszcze jeden został w sobote i koniec!oczywiscie tego roku:-D

kicrym no to pięknie do przodu z tymi egzaminami:-)
oby do soboty i poźniej to już możesz koncentrować się na porodzie;-)

Ja muszę iść teraz do gina w czwartek zobaczymy czy coś się zmieniło.
Ewa-krystyna czemu musisz wywoływać poród?

Survivor-oj polozenie posladkowe naturalnie byloby ciezko.... dobrze,ze chca ci zrobic cc,bo czytalam,ze czasami w Polsce mimo wszystko u pierworodek nie robia cc tylko probuja naturalnie...
Kamu-mnie beda wywolywac porod,bo mam za wysokie cisnienie przez cala ciaze i biore na nie leki oraz mam cukrzyce ciazowa i jestem na insulinie,wiec nie chca mi pozwolic donosic ciazy powyzej 38 tygodnia,zeby mala nie byla za duza i dlatego tez nie wiem jeszcze czy bedzie to sn czy cc - prawdopodobnie beda probowac sn,ale rowniez beda przygotowani do ewentualnej cc ... i juz w niedziele za tydzien bede w domu z mala! :-D jeszcze moim rodzicom nie powiedzialam i z jednej strony bym chciala powiedziec a z drugiej wole zaczekac do po,zeby im oszczedzic stresu... ale jestem tak podekscytowana ( pomijam mysli o samym porodzie,bo ten wolalabym miec juz za soba i staram sie nawet o nim nie myslec za duzo i skupiam sie na mysleniu o malej po) i czesciowo nie moge sie juz doczekac....
Kicrym-wlasnie sie ciesze,ze mam juz konkretna date,bo do wczoraj wiedzialam tylko,ze nie urodze w terminie tylko wczesniej,ale kiedy dokladnie to mialam sie dowiedziec dopiero za tydzien... w ten sposob mozemy sie lepiej przygotowac z Joe... to ostatnie czekanie przed jest okropne i chyba dosc stresujace....

dzięki dziewczyny za te wszystkie zacisniete kciuki, oby pomogły bo ta logopedia mnie wykonczy:-Dpocieszam sie tylko ze to juz bedzie koniec i mam kolejny rok z głowy:-D ni i wreszcie skoncentruje sie na porodzie także bedzie o jedna panikarę w iecej na tym forum:-D
Ewa- Krystyna oczywiście trzymam kciuki za porod no i za twoje maleństwo:tak:

Ewa- Krystyna masz super sytuacje, ja wiele bym dała zeby wiedzieć kiedy dokładnie urodze i będę mieć małego(mam nadzieje, zę -ego) po drugiej stronie brzucha​

A ja właśnie wróciłam od gina :happy2: i oznajmiono mi iż szyjka skrócona , kanał przepuszcza palec , przoduje główka , rozwarcie na 2 cm. Waga Malucha 3226g . No ale na szybszy poród raczej nie mam co liczyć:-( Najważniejsze że z Dzieckiem wszystko w porządku :happy2: Zalecono mi liczyć ruchy Małego oraz mierzyć ciśnienie a także raz w tygodniu robić KTG :cool:

reklama
A ja właśnie wróciłam od gina :happy2: i oznajmiono mi iż szyjka skrócona , kanał przepuszcza palec , przoduje główka , rozwarcie na 2 cm. Waga Malucha 3226g . No ale na szybszy poród raczej nie mam co liczyć:-( Najważniejsze że z Dzieckiem wszystko w porządku :happy2: Zalecono mi liczyć ruchy Małego oraz mierzyć ciśnienie a także raz w tygodniu robić KTG :cool:

super wieści, poród pewnie pójdzie Ci migiem :-)

Do góry