reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

SAME dobre wieści

No dobrze Liwus, specjalnie dla Ciebie przetestuje sie juz w poniedziałek:-) cycki mnie bolą, apetyt ogromny - ale te objawy to też u mnie na okres, więc myśle że po prostu sie spóźni, bo miesiąc nie brałam tabletek bo sie skończyły a ja nie byłam u gina....zawsze jak robie przerwę w tabletkach to okres mi sie troche spóźnia, więc narazie jestem spokojna ( M za to bardzo niespokojny, on narazie nie myśli o drugim dziecku ...)

reklama
Roni, dzielna z Ciebie kobitka. Wiem o czym piszesz z tą organizacją z dwojeczką:tak:
Obydwoje z mężem jesteśmy jedynakami i nie chcieliśmy, żeby Misiek nie miał rodzeństwa. Ale na dwójce raczej poprzestaniemy.
Pabla, ale stresujesz męża;-)

Roni witaj serdecznie, podziwiam i zazdroszcze porannych widoków:)
pabla zycze tego czego sama sobie zyczysz:)
u mnie finansowo tez nie najlepiej, mamy 2pokojowe mieszkanie na kredyt 30letni...moj syn bedzie mial tyle lat co ja gdy go spłacimy:szok: i jego pokoik nie jest za duzy a dla dwojki to juz byloby ciasno...a bardzo chcialabym miec dwojke...z drugiej strony sama pamietam ze swojego dziecinstwa ze nieraz nie moglysmy dostac tego co chcialysmy z siostrą bo rodzicow nie bylo stac kupowac po dwa razy....nie chcialabym zeby to samo mial Radek-chcialabym móc dac mu wszytko,:happy: choc wiem ze nie rzeczy materialne są najwazniejsze..takze mam dylemat....wywrozono mi juz tylko 1 syna i pewnie tak bedzie

Rudka też jestem na razie w wynajmowanym mieszkaniu 2 pokojowym niecałe 40m2. Ale styczeń/luty przeprowadzamy się do mieszkania 3 pokojowego ok.65m2 i też nas czeka kredyt :-( I też zapewne na ok.30 lat bo do spłaty mamy 150tys. :baffled: Ale mimo to o drugim dziecku myślę :-)
A Radzio mógłby mieć piękną siostrzyczkę razem wszystkie czasopisma by podbili :-D

marudzicie :-p tez mam kredyt na 30 lat
i moje dzieci beda starsze niz ja teraz o 7 lat jak go splacimy
tyle ze ja wcale nie chce zeby moje dzieci mialy wszystko
chce zeby mialy to co niezbedne, to czego pragna a ja mam mozliwosci zeby im dac, a przede wszystkim chce zeby mialy siebie
ani ja nie bede wieczna, ani moj maz, wiec kto im zostanie?
a zycie z rodzenstwem w jednym pokoju jest calkiem fajne, ja mialam z bratem jednen pokoj i frajda nie z tej ziemi
walki wieczorem poduchami, klotnie o lozko pietrowe, czekanie na Mikolaja itd itp miec rodzenstwo to jeno z przyjemniejszych etapow dziecinstwa :blink:

święte słowa Roni
" ja wcale nie chce zeby moje dzieci mialy wszystko
chce zeby mialy to co niezbedne, to czego pragna a ja mam mozliwosci zeby im dac, a przede wszystkim chce zeby mialy siebie"
my też pragniemy rodzeństwa dla Tymka więc mam nadzieję, że damy radę jeszcze z dwójką:-)
ja mam starszego brata i zawsze chcialam jeszcze siostrę - więc trójca jest moim marzeniem

o, i ja mam kredyt na 30 lat na 220 tys:-(i planuje jeszcze jeden na około 500 tys żeby kupić większe mieszkanie:zawstydzona/y: ....tak sobie wymyśliłam że znajde lepszą pracę, M też i będzie nas na to stać. To mniejsze byśmy wynajmowali i byłoby dla Leniaka na później, a mieszkalibyśmy w tym większym. Więc plan jest taki - za rok, półtora kupujemy większe mieszkanie, za 2-2,5 roku robimy Filipka:-);-) Tak sobie to wizualizuję i mam nadzieję że sie spełnią moje plany:tak:

Roni masz swietą racje, ja tez mam kochana siostre choc tera kazda w swoją strone,ale dziekuje Bogu ze ja mam , dopoki nie mialam Radzia byla dla mnie wszystkim:-) bede probować i jak bedzie tak bedzie,ale juz nie z takim stresem jak za 1szym razem,chyba:)
wczoraj moja siostra obroniła tytuł magistra:-) a powiedziała mi ze dopiro bedzie szczesliwa jak bedzie miała takiego małego Radzia hehehe
Liwus to u Was sa bardzo tanie mieszkania,moje 2 lata temu (42m2) kosztowało 130tys dzis jest warte juz dwa razy tyle:szok: dzis moglabym sobie tylko pomarzyc o takiem kredycie

reklama
My tez mamy kredyt na 30lat:-(My mamy 3pokojowe mieszkanie i poddasze do adaptacji, ale moj maz ciagle mysli o domku.
Ja mieszkalam na jednym okoju z siostra i bratem, a pozniej jeszcze dolaczyl do nas Sebastian:tak: Ale nie zaluje ze mam 3 sistry i brata. Zawsze jest z kim pogadac.

Do góry