reklama

Samopoczucie po Accofilu

Agatka160899

Zaciekawiona BB
Hej. Pomocy bo strasznie się denerwuję...obecnie biorę accofil codziennie 1/3 ampułki. Dzisiaj po 5 zastrzyku okropny ból w dole pleców i w klatce piersiowej. Czy ten lek na pewno jest bezpieczny ? Jakie mieliście skutki uboczne ?

reklama
Czytałaś ulotkę?
Skutki uboczne?
Bo jeśli występują ciężkie to powinnaś zgłosić lekarzowi lub udac się do szpitala.
A nie szukać w internecie porady .

Accofil to ciężki lek, jest stosowany w nowotworach i przeszczepach, na pewno są jakieś skutki uboczne.
Ja brałam 1/4 dawki co 3 dni w 1 trymestrze, z racji mdłości i złego samopoczucia nie wiem czy miałam skutki uboczne 🫢

Ja brałam 1/3 ampułki co 3 dni i ja nie miałam żadnych skutków ubocznych, ale Ty bierzesz taką dawkę codziennie więc zdecydowanie więcej. Ja bym zgłosiła lekarzowi, może zmniejszy częstotliwość.

Hej. Pomocy bo strasznie się denerwuję...obecnie biorę accofil codziennie 1/3 ampułki. Dzisiaj po 5 zastrzyku okropny ból w dole pleców i w klatce piersiowej. Czy ten lek na pewno jest bezpieczny ? Jakie mieliście skutki uboczne ?
A tak w ogóle to lekarz sprawdza Ci morfologię? Ja przy 1/4 co trzy dni miałam zbyt podwyższone leukocyty i wtedy lekarz kazał odczekać dwa dni z kolejnym zastrzykiem

Mi lekarka też najpierw zapisała 1/3 codziennie. Potem byłam u innej immunolog i powiedziała, że to zdecydowanie za wysoka dawka i brałam 1/2 ampułki dwa razy w tygodniu. Brałam zastrzyk na noc i zdarzało się że następnego dnia czułam się osłabiona, jakby mnie przeziębienie brało, ale z czasem przeszło. Zmniejsz dawkę na pewno, bo się zajedziesz. Staracie się naturalnie?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry