Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Aga_Mazury pisze:mycha12 ja też mam ten sam problem tzn. mam pensję podstawową np. 1000 PLN + premię uznaniową (różną w róznych miesiącach)...i składki odprowadzane od wszystkiego oczywiście. jestem na zwolnieniu już 7 miesiąc i zakład pracy płaci mi tylko pensję podstawową...(zakładowi pracy daje ZUS)...pytałam się w ZUS-ie dlaczego tak jest?...a oni na to, że to premia uznaniowa i jak zakład uzna to może mi ją płacić i teraz ...hmmmm...to po co oni biorą składki chorobowe od tego...do tej pory nie wiem i nikt ani w pracy ani w ZUS mi nie wytłumaczył
mija79 pisze:Ja byłam dziś zanieśc zwolnienie do zusu spytalam jak ze stęplowaniem książeczki ubezpieczeniowej bo nie pracuje już nigdzie.Oni nie stęplują,jedna że ważne są pół roku inna że miesiąc.Pracują a żadna dokładnie nic nie wie. Po południu dostałam pismo od nich
" zus informuje że w przypadku nie okazania zaświadczenia od lekarza leczącego,czy zwolnienie od 19.04 do 01.08,ma związek przyczynowy z poprzednim zachorowaniem,(ponieważ przerwa w niezdolności do pracy jest krótsza niż 60 dni,tj poprzedni zwolnienie było do 27.03) będzie zaliczał do jednego okresu zasiłkowego."
Czy któraś może mi to wytłumaczyc po ludzku?Byłam na zwolnieniu w marcu 11 dni i potem od kwietnia od tego samego ginekologa.O co im dokładnie chodzi? :-[