reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Cleo, a ja sobie w piątek wieczorem zamówiłam pizzę (od tygodni miałam na nią ochotę) - po czym zjadłam na raz prawie całą. W każdym razie weekend miałam z głowy - chyba sie nią przytrułam, ale teraz się zastanawiam czy to nie była właśnie grypa żołądkowa... W każdym razie oprócz fatalnego samopoczucia doszły jeszcze nerwy, żeby to nie zaszkodziło dziecku.

reklama
Marrtrudo bardzo ci współczuję tego złego samopoczucia, wiem jak sie czułaś, okropieństwo. Mam nadziejęże nasze dzidziolki tego nie odchorowały choć mnie brzuszek pobolewał tak dziwnie - od środka - czułam ból w głębi pochwy i bardzo sie matrwiłam czy aby sie nic złego nie dzieję, staralam sie jak najwiecej leżeć. Mam nadzieję ze nic złego sie nie stało i dzidzia jest cała i zdrowa.
Edi jak jeszcze nie udło ci sie wykurować gardla to mzoe juz nie rób tego na własnareke a przejdz siedo lekarza rodzinnego, kobiety w ciaży nie muszę sie rejestrować, lepiej nie ryzykuj że cos ci sie przyplącze.
Mamaoska to dziśjest ten ważny dzien, czekamy na relację z usg :)
A ja juz czuję się dobrze, dolegliwosci żołądkowe minely teraz czakam na wizyte u lekarza aby poteirdzic stan dzidzi :)

Witajcie.
Wczoraj rano myślałam , że wyzione ducha. Obudziłam sie i jak otworzyłam oczy to wszystko wokól wirowało, miałam takie koszmarne zawroty głowa a jeszcze na konieć mdłości i wymioty. Naszczęście po sniadanku zaraz mi to przeszło. Czyżby u mnie na odwrót, poranne mdłości zaczęły się od drugiedo trymestru?
Dziś jest już normalnie, czyli dobrze.

moja siostra ( jest w ciązy termin ma na czerwiec) własnie wylądowała na patologii ciązy - z powodu nadciśnienia ( które i ja mam) i prawdopodobnego zatrucia ciązowego.
zaraz się zbieram i do niej idę ( na szczęście w swej przytomności umysłu kazała się zawieść do szpitala, który jest dwie ulice od mojego domu więc mogę ją zaraz odwiedzic..
martwię się.. czy mnie to też czeka?? TEż mam nadciśnienie w ciazy.. cholerka.. :(

Kurczę,dziewczyny uważajcie na to ciśnienie!!! obserwujcie,czy brzuch za bardzo nie rośnie i czy nie puchną wam różne częsci ciała.Świadczy to bowiem o "bialkomoczu" i może spowodowac zatrucie ciążowe,a co za tym idzie wcześniejszy poród.
Więc, dbać,żeby cisnienie było w normie duzo odpoczywac i obserwowac siebie,a wszystko będzie cool ;)
Mnie dziś boli troche mniej to gardło więc może sama go doleczę ;)
Dbajcie o siebie i dzidzie i dawjcie znać jak się mają ;)

no podejrzewają zatrucie własnie..
jak byłam u niej ( właśnie wróciłam) to była już po USG ( wszystko OK tylko dziecko za duże) - przy okazji zrobili jej za darmo 3d potwierdziło się ze bedzie chłop.
Siostra jest w 30 TC.
ciśnienie dziś ma w miare dobre 130/90 więc widać ze pobyt w szpitalu jej służy.. wyniki badań krwi i moczu ma mieć jutro..
ale szczerze mówiąc widzę że spuchła..
martwie się o nią..

reklama
Agamamaani
Najważniejsze,że Twoja siostra jest w szpitalu.Tam zadbają aby dzidzia nie chciała za szybko przyjść na świat.
Znam od koleżanki historię,która skończyła się dobrze,mimo wczesnego porodu bo w 26 tyg.Dziewczyna miała blixniaczki no i gestozę czyli zatrucie ale wszystkie 3 dały radę ;)
Trzymaj się i wspieraj siostrzycę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry