reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

no wspieram ją wspieram.. bardzo się martwię jednak .. nie chcialabym aby mnie to spotkało.. bo kto jak kto.. ale ona naprawde dba o siebie.. i o dzidziusia.. nie przytyła za dużo, dużo się rusza.. odżywia dobrze..
a tu nagle nadciśnienie - wczesniej nie wykryte.
ja to przynajmniej wiem czego mogę się spodziewać a u niej było to nagle i niespodzianie.

reklama
Witam dziewczyny!
Wczoraj wróciłam z USG i wstępnie dzidziuś jest zdrowy tzn. żadnych uchyleń od norm.
Zrobili szereg pomiarów i pobrali krew.
Za tydz. będą wyniki testu genetycznego i dopiero w tedy się okarze o stopniu ryzyka wad .
Jestem bardzo szczęśliwa,że widziałam maleństwo,paluszli ,rączki i te malutkie bijące serduszko.
Mam jeszcze zaplanowany kolejny test na 23-24 tydz. ciąży i dopiero w tedy będe wiedziała na 98% o zdrowiu dziecka.
Pomimo złego doświadczenia mam nadzieje,że urodze zdrowe maleństwo.
Zaraz jade do mojej mamy ma dziś zabieg w szpitalu,pierwszy raz ( oprucz ciąży ) ma operacje i widziałam,że bardzo się boi.

Agamamaani trzymam kciuki za ciebie i twojasiostre, jeśłi jest po opieką lekarzy to na pewno będzie dobrze, czasem sie po prostu nam takie rzeczy zdarzają.
Mamaoska podtrzymuj mamę na duchu i pozdrów od nas, tylko sie za dardzo nie denerwuj.

A co do mnie to mam pytanie do mam. Czy to mozliwe dziewczyny aby w takim tygodniu ciaży (14) już dochodziło do rozciagania sie spojenia łonowego? Od wczoraj bardzo mnie boli to miejsce, jak siedzę, leżę to nic sie nie dzieje jednak kiedy chodzę to taki dziwny ból, taki od środka i od tyłu tej kości. Czy któraś miała moze cos takiego?

Mamaoska będzie wszystko OK! ;) ważne żebyś się nie stresowała! A z czego dokładnie składalo się to woje badanie?? z jakich konkretnych badań??

Cleo bardzo chciałabym pomóc ale nie mam pojęcia co to moze być?? :P
zadzwoń do swojego gina!!!!!!!

Dziewczyny bardzo dziękuje za wsparcie i dobre słowo.
Naprawde bardzo lubie tu do Was pisać,każda ma jakieś dobre słowo :laugh:
Swietna sprawa!
Mycha to było USG dopochwowe bardzo dokładnie mierzyli i obserwowali karzdą część ciała dziecka.
Pózniej jest pobierana krew matki i na podstawie wyników i pomiarów z USG podadzą mi procent ryzyka wad gen.
Naprzykład zespół Downa.

reklama
agamamaani Trzymam kciuki za Twoją siostrę. dobrze, że kest pod opieką zawsze to bezpieczniej a trzeba wierzyć, że lekarze zrobią wszystko by było dobrze.

mamaoska Wierzę, ze z Twoją mamą będzie dobrze. Świetnie rozumiem Twoją sytuację bo to parę dni temu przeżyłam. Teraz wszystko jest na dobrej drodze i moja mama już w domu. Z Twoją na pewno będzie tak samo!

Edi słyszałam, że na podrażnione gardło dobre jest picie tranu. Jak mama była w szpitalu tak tak powiedziała j Pani doktor jednej Pani, która miała takie podrażnione cały czas gardło.

moje przeziębienie się nie poddaje. Ogólnie czuję się lepiej ale katar mnie wykańcza a do tego zaczęło mnie boleć ucho. Okropność. nie chcę iść do lekarza bo mi zaraz przepisze mnóstwo leków a ja za bardzo nie chcę narażać maluchów. Jednak jak jutro będzie to samo to chyba pójdę, niech mnie zobaczy... :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry