reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Cóż wiem,że tran jest zdrowy,ale nie zaleca się go kobietom w ciąży ze względu na dużą dawke witamina A,która może powodować uszkodzenia maleństwa.Pocierpie jeszcze i przejdzie,bo jest lepiej :)
Mamaoska
cieszę się bardzo,że u Ciebie i dzidzi wszystko w jak najlepszym porządeczku ;D
A mamunię ucałuj, i wspieraj,niech wie,żeś dobra córka :laugh:
Nie wiem jak to jest ze spojeniem lonowym,ale pamiętam ból jak skracała mi się poprzednio szyjka....
To jest tak,jakby mięśnie brzucha były dowiązanę do nóg i każdy krok sprawia ból,więc jak coś to wiecie ;)

reklama
Witajcie.

U mnie na razie wszystko ok tylko tesknię za wiosną a tu ani widu ani słychu. Zostalismy zaproszeni na wesele na 22 kwietnia wiec pobawimy sie troszeczkę a ja już myśle o kreacji.

więc u siostry juz lepiej , cisnienie spadło , wykluczyli też zatrucie ciązowe..
cieszę się straszliwie..

ja jestem straszliwie senna, padam z nóg.. Anka też daje mi się we znaki.. do tego straszliwie kaszle ( niestety kaszel alergiczny o nieokreślonym podłożu - najprawdopodobniej astma) eh, zycie..

Moja Julka też dziś chora - w nocy wyskoczyła jej gorączka, więc pół nocy do niej latałam - a to picie, a to nosa wydmuchać, a to wysłuchać wierszyka o myciu rąk ::)
Ale już mam nadzieję, że będzie dobrze. Rano była bez gorączki jak wychodziłam do pracy. Tylko ja nie wiem jak przetrzymam ten dzień w pracy...

A ja już nie wiem czy się cieszyć czy martwić właściwie mdłości ustąpiły, piersi smaruję i cały czas w staniku więc nie bolą - właściwie to wcale nie czuję, że jestem w ciąży. Na szczęście cały czas jest ze mną brzuch - coraz większy.... ;) i apetyt wciąż mam...

Agamamaani to świetnie, że u siostry jest lepiej!!!
Tak zawsze jest, bardzo przerzywamy gdy coś złego się dzieje w naszej rodzinie, a tu jeszcze gdy chodzi o ciąże.
A co do nadmiernej sennosci i ospałosci to trzeba uważać, bo to może być pierwszy obiaw cukrzycy ciżowej.

Mam do was pytanie, czy można w ciąży robić pasemka?
Ja zawsze rozjaśniałam włosy, a teraz mam dość duże odrosty i nie wiem czy zaryzykować???

Mamaoska czytałam że nie udowodniono złego wpływu farbowania włosów podczas ciązy więc myślę że można. Ja też już mam odrosty więc niedługo też będę musiała farbować.

Margolis ja też cały czas wpgóle nie czuję że jestem w ciąży Chciałabym żeby brzuch już urosnął żebym przynajmniej go widziala bo ja od początku ciąży nie mialam żadnych objawów tzn nudności wymiotów itp ;)

No to u mnie choć brzuch już urósł...

Ja już raz farbowałam włosy i też czytałam, że nie udowodniono złego wpływu na dziecko. Była tam tylko uwaga by używać raczej delikatniejszych środków ale to ze względu na to, że skóra jest bardziej wrażliwa i może być uczulenie. Poza tym pisali, że włosy mogą się różnie zachowywać na farby np. kolor może w ciąży wyjśc inny niż zwykle ze względu na hormony. Ja użyłam Safiry i nie zauważyłam różnicy.

Witam Brzuchatki ;D
Wiecie co, to prawda że od drugiego trymestru w kobietach zaczyna budzić sie energia. Ja od rana myśle ćo tu by zrobić, co zmienić, jak wykąbinować nowe zakupy. Nie bardzo mi to idzie a z prostej przyczyny, do sierpnia mamy takie imprezki rodzinne ze wysiadam ale to nic, przeciezdamy rade, bo jak ja nie dam to kto ;D A tak serio to czuje sieswietnie choctak jak Margolis nie mam świadomości bycia w ciąży. Brzuszek się niby powiększył, potrafie juz wyczuć wychodzącą za spojenie łonowe macice, czasami to nawet z jednej strony jest bardziej wybrzuszony ale pozatym nie czuje się ciażowo. pewnie jak już bedzie mała piłeczka a ruchy bobaska wyraźne to wtedy będą wiedzieć na pewno.
Co do włosków to ja juz też farbowałam. W końcu przyszla mama też ma prawo wyglądać atrakcyjnie. A to ze sie mówi ze nie powinno się farbować to chodzi o zniamy hormonalne w naszych organizmach i włosy mogą całkiem inaczej zareagować na używaną przez nas farbę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry