reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

W Katowicach znalazam fajny sklep z modą dla kobiet w ciąży w Silesia Center .Ciuchy świetne ale ceny też ::) ale i tak będę coś musiała kupić , bo ja też nie mam w czym wyjść :laugh:

reklama
Aga to jesteśmy we dwie z tym samym problemem z tym że ja się zaopatrzyłam w parę ładnych ciuszków ciążowych :D

Adasiu czy chodzi ci o C&A bo ja tam kupiłam spodnie i bluzkę :)

No właśnie i ja sie wybieram do Silesia ;D
ale ja tak bardziej na buty,ale może jak mi cos wpadnie w oko ::) i nie będzie mimio wszystko w zawrotnej sumie to zakupię. Chociaż ja mam spodnie,ale jeszcze trochę są za luźne ;D ale przecież i tak prawie nie wychodzę do końca kwietnia ;D

mysle ze w maju ja też zacznę sobie kompletować garderobę ciżarną dla siebie na lato. Jak na razie mam w czym chodzić, mam 3 pary spodni z laikrą i od początku ciąży spokojnie w nich chodzę. Pozatym ogrodniczki z poprzedniej ciaży i jedne spodnie z tamtego okresu. W tej chliwi licytuje spodnie na allegro, moze sie uda kupić :)

Mycha nie odwlekaj tej wizyty jak boli Cie jeszcze brzuszek (tak jak przy okresie?). Może to nic wielkiego ale zawsze lepiej sie upewnić - ja miałam podobnie w pierwszej ciązy i dostałam leki, bo to nie był ból od jelit. Daj koniecznie znac jak już wrócisz od lekarza. Trzymam kciuki.

No i było juz tak ładnie a znów jest zimno, co nie przeszkadza nam (mi i Krzysiowi) robić porzadków w ogrodzie - w domu tez muszę ale jakoś mi sie jeszcze nie chce.
Pocieszające jest to, ze pod koniec tygodnia ma być znów cieplutko i ładnie.

A my z Krzysiem jesteśmy od dzis do czwartku sami, gdyż małżonek wyjechał na szkolenie do Gdańska. Naszczescie czwartek jest już pojutrze a do braku męża w domu to już prawie przywykłam - ciągle biedaczysko w delegacji.

Aga_Mazury pisze:
Margolis ja nawet nie wiedziałam o takim USG 3D...dopiero tu coś przeczytałam...taka ze mnie niedouczona mamuśka ;) ja też nie zamierzam rodzić w mojej mieścinie ale myślałam że do szpitala wojewódzkiego dopiero wybiorę się np w 6 miesiącu (tzn do lekarza w Olsztynie, który mnie tam skieruje ;) ) a tu u siebie to chodzę do pierwszej lepszej lekarz....dlatego zastanawiam się...bo teraz wizyty mam co 12 dni 14 dni ...i czy już czas....na zmianę lekarza.....hmmmm...a Ty Margolis kiedy ostatnio byłaś na USG....bo u mnie pani doktor już siusiaki widziała ;) czy to możliwe tak wcześnie ?

Aga! Ja ostatnie usg miałam w poprzednią niedzielę. Pan doktor jeszcze nie był pewny co tam widzi w kwestii płci ale miałam usg przez brzuch pewnie gdyby było dopochwowe to by już było wiadomo. Moja koleżanka też miała stwierdzoną płeć w 4 miesiącu ale właśnie przez usg dopochwowe. Nasz lekarz też mówił, że jak się dobrze ułożą to będzie widać. Ja teraz chodziłam do lekarza co 3 tygodnie tylko następną wizytę mam trochę później prawie po 4 tygodniach przez święta. Maam nadzieję,że tym razem maluchy się lepiej pokażą i też już będę wiedziała kim są. A Twoje maluchy to bliźnięa jedno czy dwujajowe? U mnie nie wiadomo ale są dwuowodniowe i dwukosmówkowe.

A tak w ogóle wiechałam dziś w wielką dziurę i rozwaliłam dwie opony i chyba przednie zawieszenie. >:( Niech w końcu zrobią coś z tymi dziurami!!! Trochę się wystraszyłam ale już mi lepiej. Podobno w byłym województwie wałbrzyskim przypada 1 dziura na 2 metry drogi. Super co??

margolis ja tez wiem tylko tyle, że są dwuowodniowe i dwukosmówkowe i lekarz mi powiedziała, że dwujajowe....i właśnie na ostatnim USG (pierwszym przez brzuch) tak się ustawiły, że podobno było widać.u jednego to nawet ja sama widziałam taką białą niteczkę między nózkami ;) ...ale czy to to....nie wiem...a u drugiego to juz nic nie widziałam... Margolis u mnie dzieciaczki leżą jeden na drugim bo czytałam, że u Ciebie po lewej stronie...

Dziewczyny, ale Wam dobrze, że macie sklepy dla mamuś ;) a my tu na Mazurach na rybki z frytkami tylko jesteśmy nastawieni ;) jeszcze z miesiąc to coś posztukuje z obecnych ciuchów....gumkę już sobie zrobiłam do spodni (żeby nie spadły niezapięte ;)...i długa bluzka....ale co potem ;)
nawet moje psiaki nie rozumieją czemu cały czas leżę ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry