reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

łatwiej by ci było gdybyś sie wyryczała za wsze czasy...na prawde...
JA też byłam całkiem sama,tak jak Ty wstydziłam sie mówić o tym co czuje o tym bólu,żyłam z myślą ,że o mnie bije bo sobie zasłużyłam,ale...życie jest jedno,i czy warto? czy warto załamywać się dla jakiegoś faceta który tak na prawdę nie jest tego wart? chciałabyś wychowywać dziecko z kimś kto będzie traktował was tylko jak przeszkodę? daj sobie szansę na szczęście ;)

reklama
karina1234 o kurcze grubo było co za dziad dobrze że na tyle byłaś silna i zdecydowana aby zakończyć tak destrukcyjną znajomość. Nie sprzątaj i tak się nabrudzie przy dzieciach to norma ;-)
kooska29 albo jesteś mało pewna siebie a może po prostu za dobra, ja jestem zwolennikiem mów wprost kręcenie męczy i robi nie smak
mrowqqqua wykończysz się i stanie się krzywda ja uważam że powinnaś zakończyć znajomość z "szanownym tatuśkiem" i proponuję udać się do psychologa do specjalisty od współuzależnienia tacy specjaliści są w poradniach uzależnień, bo sama możesz nie dać sobie rady.... niedługo wbrew pozorom może być łatwiej będziesz miała dzidzię będziesz musiała zadbać o małą istotkę. A imię twoje dziecko nikogo nie musi się prosić o imię jego mama wybierze najpiękniejsze!!! I nie jesteś jedyna, nie jedna z nas tu na forum jest po toksycznym nieszczęśliwym związku, a czas leczy rany, czas to jest najlepsze lekarstwo.

Czesc dziewczyny :) jak humory dzisiaj? U mnie bomba :) juz nie doluje. Obecnosc siostry wplywa na mnie mega pozytywnie! Poza tym ile ona mi pomaga to szok... Teraz widze jak to dobrze dzielic z kims obowiazki a nie wszystko samemu...:/ niestety sis wyjezdza za 5dni i znowu bede sama.
Tatus malej ma dzisiaj przyjsc... Jak on tu jest to i tak z nim za duzo nie rozmawiam, bo mam straszna blokade. I ogolnie jestem zla na niego i na siebie. Na niego, bo rozchrzanil nasze dobre relacje, bo po porodzie nie mialam do niego o nic zalu, cieszylam sie ze przychodzi do cory i moglam z nim normalnie porozmawiac. A do siebie, bo dalam sie znowu jemu zakrecic a powinnam sama to ukrocic jak tylko zaczal robic podchody.

Kurde, dolek mnie dopadl po odwiedzinach bylego ;( ryczec mi sie chce przez to wszystko - samotnosc, itd. Poprosilam, zeby przyszedl dopiero w nastepnym tygodniu.

Ale dołek z powodu ,że był? z powodu,że tęsknisz ? czy jak?,musisz uzasadnić to i działać, nie pozwól ,aby te sytuacje wprowadzały Ciebie w taki stan,bo emocje to zły doradca ;)
Będzie dobrze zobaczysz:)

jaimis masz rację mieć kogoś takiego kto BĘDZIE,jednak,powiem szczerze nie wiem czy łatwo byłoby mi przestawić się na tryb posiadania faceta w domu...tyle czasu żyję "sama" i nie wiem,ciężko by mi było chyba...naturalnie faceci przebywają u mnie w domu,mój przyjaciel to już jak u siebie hihi,czy kolega ;),ale to wiadomo posiedzą i pojadą,a tak na co dzień....nie wiem.

kooska29 jeszcze dużo życia przed tobą nie wspominaj miłych chwil, jak masz doła przypomnij sobie te złe chwile. U mnie jak zobaczyłam ojca mojego dziecka z inną panią jak drzwi za tą częścią mojego życia z nim się zatrzasnęły. Należę do osób które nie potrafią i nie chcą wybaczyć zdrady. Odszedł ale wypisywał i dzwonił od czasu do czasu jak tęskni, kocha i się odnaleźć nie może że zagubił się i tak żyłam myśląc że jak się tak strasznie kochamy to żyć bez siebie nie będziemy potrafić, a jak przyjechał z nowszą panią koniec. Widziałam go ostatnio prawie 2 lata temu, ostatnio napisał list z prośbą żebym chwile na alimenty poczekała i napisał że życzy mi abym sobie kogoś dobrego, zasługującego na mnie znalazła nie podjęłam w ogóle dialogu bo i po co już mnie nie obchodzi co on myśli. Życzę wszystkim porzuconym dziewczyną aby osiągnęły ten stan.:tak::-p:tak:
karina1234 też mi już wygodnie tak samej, wszystko jest jak ja chcę i tylko moje zdanie ;-) Jak by znalazł się idealny facet to pewnie byłoby super ale toksycznych szarpanych związków to ja już na pewno nie chcę miziania mi tylko brakuje :-D:-D:-D

Mi miziania nie brakuje...bardziej wsparcia. Ja z tata mojej corki nie bylam dlugo przed zajsciem w ciaze. To on nalegal, zebysmy byli razem a jak dowiedzial sie o ciazy to spanikowal. Co jest nie tak z tymi facetami obecnie...

reklama
kooska29 ja tam badań statystycznych nie prowadziłam ale według mnie to faceci robią się egoistami, lekkie wygodne życie, dłużej dorastają do odpowiedzialności

Do góry