reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Albo mi się zdaje albo Margolcia28 nie zrozumiałaś postu ravenalka. Mówiłyśmy o pici i paleniu w ciąży w kontekście chorób i problemów jakie powodują, a Ty napisałaś że paliłaś i piłaś w ciąży i przytoczyłaś że Twój syn jest lewo ręczny...

zasada nie czyni regułe i na odwrót ..... ja z ciaze zaszłam majac nie spełna 17 lat ... jarałam jak smok i alkohol tez byl , aczkolwiek tu wytlumacze ze nie dlatego ze mialam z tym problem tylko poprostu chcialo mi sie ... nigdy w zyciu nie zdarzylo mi sie to wiecej ... ale powaznie takiej ochoty jak w ciazy z Damiankiem na alkohol nie mialam nigdy ... i .... mój syneczek jest .. leworeczny to fakt ...

Więc nie dziw się , że ktoś pomyślał iż uznajesz leworęcznych za "gorszych" skoro podałaś to jako przykład choroby/"ułomności" jakie wywołuje palenie lub picie w ciąży...

reklama
no widzisz to zle wnioskujesz , szfladkowanie i ocena ludzi ... widze ze nalezysz do grona osob ktore wiedza lepiej .. hmm ... bez komentarza dalszego ... a co do leworecznosci i inteligencji mojego syna to jestem najdumniejsza mama jaka on moze miec ...
napisałam, że być może błędnie wnioskuję, więc nie musisz od razu tak bojowo :-) poza tym, tak jak Alonqa napisała, źle mnie zrozumiałaś. nie napisałam, że jesteś zła i najgorsza dlatego, że paliłaś, czy piłaś w ciąży. Chodzi mi o to, że leworęczność swojego dziecka przypisałaś temu paleniu i piciu (uznawanemu przez ogół społeczeństwa za złe w czasie ciąży), a ja mówię tylko, że moja córka pewnie też będzie leworęczna, i że leworęczność nie jest efektem palenia w ciąży :-)
nie należę do grona osób, które wiedzą lepiej, należę do grona osób, które mówią swoje zdanie :-), ale jak napisałaś "bez komentarza dalszego", dalej nie zamierzam na ten temat dyskutować i wywoływać jakiejś nowej fali sporów, pozdrawiam.

Ja tez kupuję Michałowi na wyrost, teraz nosi rozmiar 92 a już na wyprzedarzach ankupiłam mu rzeczy na 98, 104, 116 napewno się nie zmarnują:-)

/orchidea22 ja ubranka po Michale sprzedaje, daje ogłoszenie w lokalnej gazecie i za jakieś symboliczne grosze sprzedaje, nie długo ma ktos przyjść po jakieś ciuszki, przebiorę to co zostanie i jeśli będzie się nadawać to Ci wyślę.
moj teraz nosi roz 86 i jest tak w sam raz na niego ale teraz wolniej rosnie wiec pochodzi w nich troszke( mam nadzieje) bo jest i tak juz dosc spory...
Ale i tak biore sie za odlozenie tych mniejszych to tez bym mogla cos podeslac:)

Bede wdzieczna naprawde nawet za kilka sztuk:)

no a ja sadze za zaszlufadkowalyscie mnie ... bo ty Alonqa pisalas o zlych nastepstwach , ja podajac przyklad moich synków pokazalam te dobre strony a leworecznasc jest dlamnie czyms normalnym .... i generalnie nie lubie nie tolerancji ... kazdy zyje jak chce .... a ze temat zaczelam .... bo nie chce oceniac zadnej z dziewczyn piszacych na watku ....

Margolcia kochana nie złość się, ja też nie raz coś napisałam, źle mnie zrozumiano i afera gotowa, więc nie warto się denerwować. A właśnie, Ty masz leżeć i odpoczywać :)

Cholera zgubiłam kabel usb od aparatu, dawno małej nie pokazywałam, a to co teraz wyczynia to szok :) Teraz zamiast spać, to ona staje w łóżeczku i zadowolona :) A po podłodze raczkuje jak szalona. Tylko coś mama przestała mówić :( Teraz jest baba...

Carlaa Nelcia pewnie wczesnie bedzie chodzic:) Silna dziewczyna z niej:) czasmi to az mi teskno do czasow kiedy Alan tylko lezal i byl spokojny:) teraz wszedzie wejdzie:D:D

no a ja sadze za zaszlufadkowalyscie mnie ... bo ty Alonqa pisalas o zlych nastepstwach , ja podajac przyklad moich synków pokazalam te dobre strony a leworecznasc jest dlamnie czyms normalnym .... i generalnie nie lubie nie tolerancji ... kazdy zyje jak chce .... a ze temat zaczelam .... bo nie chce oceniac zadnej z dziewczyn piszacych na watku ....

czyli mam rozumieć, że są dobre następstwa picia i palenie w ciąży? Ciekawa teoria, w ogóle nie rozumiem po co nawiązałaś do leworęczności Twojego syna w tym temacie, moim zdaniem nie ma to nic do rzeczy, ale nie wiem może Ty uważasz, że ma.

A i jeszcze jedno wynika z tego, że uważasz mnie za osobę nietolerancyjną....nie jest tak, potępianie czy negatywne odnoszenie się do pewnych spraw nie oznacza że ich nie toleruję, ja widzę między tymi pojęciami różnicę.

reklama
Do góry