reklama

Second hand? Allegro?

W SH często można wyszperać coś niesamowitego. Znalezienie skarbu w takim sklepie sprawia mi większą radość niż upolowanie fajnego ubrania na wyprzedaży. Jeden z moich skarbów to bluzka ZARA nowa dla mojej córeczki za 2 zł :). Ach i cudne kostiumy kąpielowe jakże inne niż te w sklepach. Przez pierwsze miesiące życia moja córeczka miała praktycznie wszystko z SH teraz braki uzupełniam ubrankami w sieciówek. Łączenie garderoby dziecka nowe z używanymi daje niesamowite efekty. To co jest proponowane w sklepach dla dzieci często jest już bardzo oklepane lub mało atrakcyjne.
Sama w swojej szafie posiadam kilka skarbów. Każde z moich ubrać z SH jest bardzo pozytywnie przyjmowane przez inne osoby i często słyszę pytanie" skąd to masz" :)

reklama
Second handy jak ja je uwielbiam :D
ostatnio kupiłam sobie takie spodnie dresikowe ciążowe z tym pasem co rośnie razem z brzusiem :) Bluzeczkę z h&m mama i wiele wiele innych :)
U mnie jest niedaleko taki świetny second hand, fakt kilka dni po dostawie ceny są porównywalne do cen z sieciówek, ale później z dnia na dzień jest dużo promocji np 50% zniżki, 75%zniżki a później po 7zł, 6zł za sztukę...
Mój najlepszy łup to moje spodnie rurki z lee które zakupiłam za 4zł :D
a co do serwisów aukcyjnych, to dwa dni temu mąż wylicytował fotelik-bujaczek z fisher price oczywiście nowiusi nie używany, w sumie nas wyniósł 25,19zł wraz z przesyłką :D

powiem szczerze że do niedawna byłam sceptyczna co do zakupów w second handach...ale tak jakoś z czasem się przekonałam mam taki jeden ulubiony najczęściej kupuje ciuszki dla synka fajne niezniszczone i w dodatku markowe;-) mega oszczędność :-)

Ja kupuje przede wszystkim w "lumpkach", skoro mogę zobaczyć "ciuszek" na żywo, to czemu nie miałabym skorzystać z tej okazji, w mojej okolicy jest mnóstwo interesujących lumpeksów, niestety czasami trafiają do nich bardzo zniszczone ubranka, nie mam na myśli plam, które można sprać...

reklama
Ja dość często kupuję ubrania w second handach. Wbrew pozorom, można tam znaleźć ładne oraz modne ubrania i to po niskiej cenie. Dodatkowo, dzięki temu mamy pewność, że połowa ludzi nie będzie chodzić w tym samym co my, bo ciuchy z sh są niepowtarzalne. Jeśli chodzi o allegro, to kupuję tylko takie rzeczy, których nie trzeba mierzyć. Na razie jeszcze nie przekonałam się do kupienia innych ubrań, ale może uda mi się w końcu przełamać. :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry