reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sen maluszkow

Kania mój śpi w dzień 1,5-2 godziny.Zwykle kładę go miedzy 12-14.Zależy o której wstanie,bywa i tak,choć rzadko,ze nie śpi wcale,zwykle w weekendy ma takie nie na dzienne drzemki,może dlatego iż w domu jest tata.Wieczorem zasypia między 20.30 a 21.30 i wstaje między 7.00 a 8.30 (bez nocnych pobudek ostatni,odpukać w niemalowane!);-)Przy takiej pogodzie w dzień śpi w samym body z krótkim rękawem a w nocy w body z krótkim r. w spodenkach do kolan,lub cienkich długich i w skarpetkach,bo zwykle się odkrywa.

edit

moje dziecko dziś śpi jak nigdy,po pierwsze zasnął po 15.00,po drugie śpi już 3 godziny,wow :rofl2:jak mi cudownie,wszystko sobie porobiłam w domu i nawet zdążyłam odpocząć.:cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
Mój synek zasypia wieczorem ok.20 czasem 21.30 nawet się zdarzy a rano wstaje ok.7 zdarza się ze nawet przed 6 a popołudniu kładzie się ok12 jak wstaje ok.6 to nawet po 11 zasypia i spi 1,5-2h dziś spał 3h:szok: a ja mu na noc ubieram koszulkę z krótkim rekawkiem i cienkie spodnie z piżamiki bez skarpetek,też się odkrywa ale ja mam ciepło i duszno w pokoju a popołudniu to śpi w koszulce i samym pampkubodziaków już dawno nie zakładam bo on nie chce:sorry:

Ręka do góry która jeszcze wstaje w nocy aby dać mleko:crazy::baffled::crazy::confused2::confused2::confused2:
my około 2 tak juz nie pamiętam od kiedy i coś czuję że idzie to w złą strone tzn.np moja kol do dziś wstaje do 4 latka o 3 robic mleko:no:,boje się że jest to juz kwestia przyzwyczajenia a nie wybudzenie z powodu głodu bo wypija kilka łykow no ale wstać trzeba,z wodą nie przeszło syrena taka że odpuściłam

Renata naprawde współczuje. Moja nie budzi sie od skonczenia 3 miesiecy ale koleżanka do 2,5 roku wstawała. Wg mnie to jest tylko przyzwyczajenie i mysle że teraz to moze rozwadniaj mleko. Coraz bardziej przypominajace wode i zrezygnuje. Ona tak robiła. Jak doszło do wody to mała sie wkoncu wypieła.

o kurcze RENATA współczuję. U nas takiego problemu nie ma, więc nie za bardzo wiem jak pomóc aczkolwiek pomysł DAWIDOWE wydaje się być sensowny.

Renata współczuję, u Nas jeszcze nie tak dawno było, ale dawałam jej mniej mleka, więcej wody ale nie podziałało. Więc robiłam sytszą kolację i mówiłam jej że mleka w nocy nie ma. Teraz się budzi około 5 na mleko ale dla mnie to już nie noc. Jak wypije o 5 to około 8 je śniadanie.

renata to ja się zgłaszam,raz w nocy wstaję do młodej i daję jej mleko a godz są różne czasami przed 1 się obudzi czasami po 3,niedawno dwa dni z rzędu dopiero o 6 się obudziła na mleko i może spróbuję z mniejszą ilością miarek:hmm:

renata,ikaa ja wstaję żeby dać mleko w nocy jak mały chory,wtedy to on się budzi i chce mleczko :confused2: a jak zdrowy to dopiero rano no z wyjątkiem dzisiejszym wstał o 4 zjadł i zwymiotował i po przebraniu pościeli poszedł spać:baffled: a tak to zjada o 6-7 zależy jak wstanie:confused2::eek:

Patryk praktycznie nigdy nie jadł mleka w nocy, no oprócz okresu noworodkowego jak był karmiony piersią, ale szybko zaczął przesypiać noce, jak miał jakieś 1,5 m-ca. Potem jak szły zeby to się budził w nocy ale odkąd był na butli to mleka w nocy mu nie dawałam.

Teraz noce u nas całe przesypiane, chociaż zdarzają się wyjątki od reguły, ale naszczęście sporadycznie :) Ciekawe tylko co to będzie jak piątki znowu dadzą o sobie znać :/

reklama
u nas ostatnimi czasy nocki też są jak najbardziej ok, także tu ROXI możemy sobie podać ręce ;-) no i zastanawia mnie jak to będzie przy 5tkach. Bo w sumie to nadal nie wiem czy są, czy jeszcze nie :baffled:

Do góry