reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

sierpien 2006

Pati80Jesteśmy mniej więcej w tym samym momencie ciąży. Powiedz mi, bo bardzo się martwię, ze stracę swoją kruszynkę, czy masz jakieś upławy? a jesli tak to jakiego są one koloru?

reklama
Faktycznie z tą ciążą na gwiazdkę, to nam się udało. My zrobiliśmy już prezent rodzicom męża, a moim zrobimy w wigilię. Dostali kopertę (oczywi ście myśleli, że to są pieniądze i już nam ja chcieli oddać), a w środku było ksero zdjęcia z USG, gdzie już widać naszego wielkiego 17 mm dzieciaczka. Nawet nie podejrzewałam, że taka radość im to sprawi, ale biorąc pod uwagę, że jesteśmy po ślubie ponad 4 lata, i zawsze myśl o dziecku odkładaliśmy na później, to chyba wiem, jak bardzo nasi rodzice nie moga się już doczekać wnuków.

oj Marthusiu zmeczyly okrutnie , male streszczenie ,
23.12 w pracy na szczescie szef wypuscil nas juz o 13.00 , wiec biegiem na plac , kupic warzywka , do domciu , uprac ostatnie firanki , sklep kupic ostatnie zapomniane rzeczy , prasowanie obrusow i firanek , znow sklep bo zabraklo papieru do opakowania prezentow , pakowanie prezentow , scieranie paprochow , krojenie salatki itd.
24.12 sprzatanie lazienki , odkurzanie , przygotowanie ryb , i innych potraw , wigilia byla u mnie w domku , mama przyniosla rybe po grecku i salatki ale reszta niestety spadla na moje barki
wigilia sie udala , wszyscy dowiedzieli sie o dziecku i na wstepie dostalam opieprz ze dlacszego wczesniej nie powiedzialam to inaczej kwestie gotowania bysmy rozwiazali ,
po wigili odwiezc dziadkow i wieczorem pasterka i padlam jak mucha
25.12 totalne byczenie sie po uprzednim sprzatnieciu pobojowiska z dnia wczorajszego
26.12 robie swiateczny obiad dla drugiej polowy rodziny i znow teren jak po zrzuceniu bomby atomowej i sprzatanie do poznych godzin wieczornych
27.12 troche odpoczynku w pracy ;D

o to rzeczywiscie duzo roboty mialas:)
ja robilam wszystko z mama, tez bylam niezle wykonczona i z tego wszystkiego przed wigilia w nocy wyladowalam na izbie przyjez z plamieniem. lek. powiedzial mi, ze to od nadmiaru wysilku i malej ilosci snu.na szczescie teraz juz wszystko dobrze, tylko mam sie oszczedzac i jak najwiecej odpoczywac.
Wigilia tez sie udala, pierwsze zaskoczenie bylo, jak przyszedl Wojtek, z wielkim bukietem kwiatow i pierscionkiem zareczynowy:)))powiedzielismy calej rodzinie o ciazy, a reczek nie powiedzielismy tylko zostawilismy na stole koperty z wstazeczka i zdjeciem usg w srodku, to byl drugi szok. ale rodzina bardzo cieplo to przyjela, wszyscy sie ucieszyli:)tak wiec niepotrzebnie sie obawialam.
w pierwsze swieto bylam u Wojtka,pojechalismy do jego dziadkow, a pozniej w s\domku siedzielismy, ja to wlasciwie lezalam:)hehe.a drugie swieto spedzilam z dziecmi siostry Wojtka:)kochane maluchY:)
teraz siedzie sobie w domku w pizamce i sie lenie,hehe:)w koncu jeszcze tydzien wolnego mam:)

Gratulacje Marthusia zareczyn ;)i dobrze ze wszystko ok juz :)oszczedzaj sie a powiedz jak sie czulas po duphastonie bo ja fatalnie :mad:

dziekuje pati:*
ja po duphastonie tez fatalnie, juz niedlugo mialam skonczyc go brac i prawie z radosci skakalam, ale przez to plamienie niestety okres brania sie przedluzy:(

reklama
Do góry