reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Ewelinakol- strasznie przezycia teraz macie- straszliwie Wam wspolczuje :no: Trzymajcie sie!

natalka- daj znac jak w tej szkole rodzenia :tak: Tez bym bardzo chciala chodzic, ale nie wiem czy uda nam sie kase pozyczyc... :zawstydzona/y::-((oddamy z becikowego ;-)). Ty bedziesz chodzila ze swoim mezulem ? :happy:

Wczoraj kupilam w lumpexie slodki pajacyk rozmiarek 62- noweczka w kolorze bananowo bialym, z takiego milusiego aksamitku :-) i sobie czadowa bluzeczke idealna na ciaze :-) I sie ciesze ;-)

reklama
Lidka to u was za szkołe rodzenia trzeba płacic?:szok:u nas są darmowe.
Są tez oczywiście płatne ale po co płacic za cos co mozesz miec za free:-p
Ja u siebie(nie płace) mam prezenty,bony na wózki,kawa,woda,owoce i herbatki Hipp bez ograniczen na kazdych zajeciach.A mówi,a ze to stolica jest droga:-p:-)

Ewelina wyrazy wspólczucia trzymaj sie dzielnie.

Kira u nas też wszystkie szkoły rodzenia są płatne i ta w szpitalu i te prywatne szok!!

dziewczyny wczoraj byliśmy oglądać wózki i normalnie jestem w szoku taaaaki wybór!! napiszcie czym się sugerować przy wyborze bo facet ze sklepu bardzo polecał głęboką gondolę a ja byłam natsawiona na zupełnie inny (taki z torbą) i teraz nie wiem
pozdrawiam

Aniulka to macie nieciekawie:no:ja akurat chodze do bezpłatnej prywatnej ale słyszałam ze te w szpitalach sa beznadziejne:tak:
Jeśłi chodzi o wózek to ja(niczego nie sugeruje,wyrazam swoje zdanie:-p) kieruje sie swoja intuicja i cena:tak:
Akurat ani gondolka ani nosidełko nie sa dla mnie sprawa najwazniejsza.Kola-podstwa-popmowane i 4! nigdy wiecej nie wsadze dziecka w 3 kolowy wozek,dobre hamulce,resory,budka,pasy,wygodna spacerówka,musi byc lekki,miec regulacje rączki i przekladana raczke,torbe i folie przeciwdeszczowa.Atutem bedzie spory kosz pod wózkiem:tak:.Ja osobiscie obstawiam takie głebokie nosidełka,gondolki jakos do nie nie przemawiaja.Ale kazdy zwraca uwage na co innegop przy wyborze wózka.
Jak tak przeczytałam swoje to niezłe wymagania mam:szok::-p:-D
ale sporo wózków prowadziłam i testowałam i wiem po prostu czego oczekuje i zaden sprzedawca mnie do niczego nie namowi.Jestem uparta:-p:-D

No a ja po wizycie na izbie przyjęć w szpitalu. Zapisali mnie na 12.06. czyli za tydzień, ale może się nieco przesunać bo mają tłok. Dzisiaj mam kupić glukometr i się samobadać oraz stosować dalej dietę.
Juba strasznie dzisiaj marudzi, właśnie po raz kolejny odmówiła pójścia na dwór, więc zostajemy w domu, może po południu gdzieś da się wyciągnąć.
Poza tym Maciek chory a ja podziębiona, przewiało mnie w sobotę, bo zimno było, ale ja się raz-dwa wykuruję bom niechorowita.

Evelina bardzo mi przykro i smutno się zrobiło jak przeczytałam o śmierci Twojego teścia. Trzymaj się tam kochana i bądź dzielna!! Okropne to takie..

Wózki to ja mogę polecać,ale każdy i tak ma swoje wymagania. Napewno 4 duże, pompowane koła, żadnych na trzech kółkach, duży i wygodny dla dziecka, duży kosz na graty i zakupy no i przestawiana rączka (przód-tył) też jest b.fajna.

Cześć mamusie!
Lidka jak sie coś dowiem to napisze, szkoła jest na konstytucji 3maja w przedszkolu, koszt 300zł, moze uda sie byśmy chodziły razem, prowadzi ja siostra oddziałowa ze szpitala, jest jeszcze jedna przy szpitalu, a czy zmezem podobno mozna chodzic tez samemu ale niewiem czy on pójdzie ze mna bo sie pokłóciliśmy:wściekła/y:
Kira ja tez mam wymagania;-):tak::laugh2: chce zeby był lekki mieszkam na trzecim pietrze, i trzyfunkcyjny z gondola, spacerówka i mozliwoscia zamocowania fotelika ale wózio kupimy w sierpniu jakos z tym mi sie niespieszy a i ceny sa duze musze pozbierac kase,
ja mam dzis okrepny dzien pokółciłam sie z mezem, a bylo tak milo trudno musi cos zrozumiec:wściekła/y:, strasznie mnie wkurzyl az brzuchol mnie rozbolal ide sie polozyc bo dzis do szkoły ide i chce byc sprawa miałam jechac kupic dresik ale niemam na to siły:-( mam nadzieje ze moge byc na takich zajeciach w spodnich sportowych z materiału?
pozdrawiam Was

natalko- wydaje mi sie , ze spodenki dresikowe to tylko na czesc zajec takic z cwiczeniami. na pewno dzis jeszcze nie beda potrzebne jesli to 1 zajecia :) pewnie bedzie jakies wprowadzenie, omowienie itp. ta szkola nazywa sie "malenstwo', prawda??? Fajnie by bylo gdybysmy byly razem na zajeciach :) namawiam juz adama w razie gdyby byly miejsca :)
a ze swoim mezulkiem na pewno szybko sie pogodzicie :)

Kira ja nie rozumiem jak to tak ktos moze stwierdzic ze naparawa kosztuje 500-600 zl a nie da gwarancji ze bedzie naprawiony, nie daj sie zbajerowac!

Naur to fajnie ze u ciebie to chorubska sie nie trzymaja, bo mnie jak cos zlapie to meczy strasznie i dlugo:baffled:, ale jak do tej pory nie moge narzekac(odpukac, puk, puk)
Mrozik z ta Viviana tez tak samo myslalam, i o Lidce ale Lidka juz jest:tak::tak:, ale Viviana to juz nas zapomniala:eek:

Aniulka
tez mielismy ten dylemat ,ja slyszalam wiele od moich kolezanek ktore maja dzieci na temat wozkow, po pierwsze musi byc w miare lekki i maly po zlozeniu, jesli ktos podrozuje samochodem, gondola to nie wiem czy jest konieczna bo wiele maluchow juz po 4-5 miesiacach nie chce w nich lezec a wiec przezucamy sie na spacerowki, dlatego my wybralismy quinny buzz z fotelikiem maxi cosi-ktory na te pare miesiecy zastapi gondole (obydwa z super promocji) , a quinny polecaja nam wszyscy znajomi, jest troszke drozszy ale dziecku starczy na dobrych pare lat, no i ma trzy kolka -wszyscy mowia ze jest latwiejszy w prowadzeniu.No i z duuuzym koszem na zakupy:tak:

Witajcie dziewczyny, tak dawno mnie nie było, że nie wiem od czego mam zacząć...
Nie mam internetu i stad moja nieobecnośc na forum :-(

Wczoraj byliśmy na pierwszym spotkaniu szkoły rodzenia....oprowadzili nas po trakcie porodowym i po oddziale....na nastepnych spotkaniach zaczna sie wyklady i cwiczenia....na razie jestem nastawiona pozytywnie. Nie możemy sie doczekac malenstwa!!! Usg mam 18 czerwca wiec mam tez nadzieje ze dowiemy sie plci malenstwa i ze bedzie to pewne na 100 %.

Pozdrawiam was wszystkie bardzo mocno....zaluje ze nie moge byc z wami codziennie. buziaki

reklama
Lidka tak ta szkoła nazywa się maleństwo, bardzo by sie cieszyła jakbysmy chodził razem zawsze razniej zapytam i napisze jak sie zapisywałam ponad miesiąc temu było mało miejsc ale moze ktos zrezygnował jest nadzieja:-)
a co do męża niewiem jak to bedzie jak sie niezmieni to niewiem naprawde kocham go ale niepodoba mi sie jego podejscie w niektorych sprawach ale coz zobaczymy okaze sie:-(:-(
a wogóle to z której części Torunia jestes moze sie znamy?:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry