Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
OLA jesteś rozbrajająca.................... SUPER POMYSł z tym wątkiem:-)Ja tam nic do nikogo nie mam. Kiedyś miałam zal do KASIAWIE, ale nie potrzebnie. Poniosły mnie wtedy emocje. Przeczytałam wszystko kilka razy na spokojnie i chyba nie miała nic złego na myśli.
Kira24 a może to jakieś skurcze przepowiadające???;-)Ja pamiętam że miałam coś takiego przed pierwszym porodem były rzadko ale co jakiś czas się powtarzałydzwoniłam nawet do gin. ale powiedziała że jeśli nie są regularne to luzik tylko torby do szpitala spakować:-)
Ja tez nie mam jeszcze spakowanej torby, bo nawet nie mam co do niej zapakować bo nie wszystko jeszcze kupione ale położna mówiła ze od 36 tygodnia ciaży torba powinna być juz w pogotowiu takze dziewczyny czas leci i trzeba powoli myśleć o pakowaniu.
A odnośnie dyskusji i nieporozumień na forum to przypominam drogie Panie, ze w naszym stanie nie wolno sie denerwować! ;-)
Mam jedno pytanie do Was kochane.... czy do szpitala należy zabrać laktator? słyszałam na ten temat różne opinie
Kira to wcale nie musi oznaczać że już urodzisz ja miałam je też długo przed porodem a córcia urodziła się dopiero 2 dni przed terminem:-).Położna tłumaczyła że macica przygotowuje się do porodu-taki treningAle masz racje że mogło to być z przemęczeniapogoda nie jest dla nas zbyt łaskawa http://discountglobus.info/location.exerulezzz!!!
Już sprawa wyjaśniona Rabbit
Ja zabieram laktator,mówili w szkole rodzenia zeby miec na wszelki wypadek,nie wiadomo moze nawal pokarmu trafi sie akurat w szpitaluLepiej miec.Nie zajmuje duzo miejsca a przydac sie moze:-)
Do 36 tyg moze zdaze torbe wyposażyc
Masz racje Gosia z tą pogodaczesto natomiast twardnieje mi brzuch na doleto tez zle?zapomnialam lekarza spytac,ale skoro szyjka ok,KTG w normie,ruchy prawidłowe to chyba nic zlegoza tydz mam usg to sczegółów dopytam
hmmmmm z tym laktatorem :-) przepraszam, ze tak głowe zawracam ale jaki kupujecie? ręczny czy elektryczny, bo ja nie mam pojecia który bardziej praktyczny słyszałam ze te elektryczne mogą sie zacinać wiec może ręczny? sama juz nie wiem
raabit mi zawsze mówili że jak brzuch twardnieje(ale cały)czyli się stawia to trzeba do lekarzaale teraz moja gin. mówi że w tych ostatnich miesiącach ma prawo tak się dziać bo macica się przygotowuje do porodu:-)chyba że takie "skurcze"są częste to lepiej skontaktować się z lekarzem. Mówiła też że w trakcie skurczu najlepiej się położyći powinien szybko ustąpić;-)tak więc mnie uspokoiła ;-) http://discountglobus.info/location.exerulezzz!!!