reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
Myślę że to jest indywidualna sprawa każdej z nas. Ja jestem w 16 a już czuje delikatne puknięcia. Moja mama natomiast poczuła ruchy mojego najmłodszego brata (9lat) właśnie w 12 tygodniu. Z tego co mi gin mówi to z każdym dzieckiem wyczuwa się je coraz wcześniej;. Ja najpierw czułam takie bulgotanie a od soboty normalne puknięcia słabe bo słabe ale są.
Madziara fajnie że wraca Ci humor. Tak trzymaj.

Witajcie!

Byłam na usg, wszystko w zupełnym porządku, dzidziol szaleje aż miło, podskakuje, macha łapkami i nóżkami tylko długo nie chciał dać sobie przezierności zmierzyć:baffled: :-D ale w końcu dał. Chciałam wstawić skany ale coś mi hosting narazie siadł, zdązyłam tylko własny brzuchol wkleić :-p
Spróbuję póżniej.
Hmm...ja poprzednio ruch poczułam dopiero w 22t.c. za to teraz też czasem mam wrażenie, że je czuje bo już wiem czego szukać, to takie delikatne łaskotanie ma być, ale z drugiej strony to wcześnie bo 13t.c.:confused:

Madziara spokój, tylko spokój :happy:

Atas 2kilo na tym etapie to nie dużo, ja co prawda nie przybrałam jeszcze nic, ale miałam b.marny apetyt. Za to przy Julce miałam już 4kg naddatku :dry:

Naur zazdroszcze Ci tego usg ja chyba z następnym zaczekam dopiero do powrotu mojego gina :wściekła/y:

Ania też mi się wydaje że każda z Nas poczuje ruchy-bulgotania w różnym czasie ja co do tego że to dzidzia nie jestem pewna ale takiego uczucia jak nie byłam w ciązy to nie miałam to nie zdaża się notorycznie ale ze cztery razy już było ale może i macie racje że to nie to :confused:
a i u mnie to już koniec 12tygodnia jutro zaczynam 13 ;-)

Atas no niby mi powiedział gdzie moge iść itd.ale wiesz ja chce zaraz zwolnienie a tak mi jakoś głupio odrazu o nie prosić nowego gina :dry:
no ale niestety nie mam wyjścia :baffled:
jutro ide do jednej pani dr. tylko po zaświadczenie mam nadzieje że osiągne to co chce ;-)

hej Naur, ja żyje ale mam sie słabo, cos mnie brzuch boli dzis i w ogole jestem padnieta. Ciesze sie ze z dzidzia wszystko gra.

A wiecie co dowiedziałam sie ze gin jeden mowił ze to badanie przeziornosci robi sie jak kobieta ma powyzj 35 lat lub jakies nieprawidłowosci w sercu:baffled: :baffled: Sama juz nie wiem

Eee..Atas z tym badaniem to coś kręcił, bo ja miałam z Julką przeciez 23 lata i to robi się rutynowo każdej ciężarnej. Poza tym to i tak przy okazji usg przecież, nic poza wiedzą lekarza nie kosztuje. I dlatego to usg robi się między 11 a 14 t.c.
A co Tobie dolega? Brzuch tzn. dzidzia czy jelitka?

Hmmm
U mnie nie wiem własnie ogolnie zły stan:baffled: Zmeczenie moze:eek:

Naur jak wkleiłas takie duze zdjecie córki w podpisie?

Atas jak zmęczenie to odpocznij może. Relaksik jakiś, kąpiel (byle nie za gorąca)..albo idz spać.
A fotka w podpisie..normalnie. Wkleiłam i już, ale osobno, nie z suwaczkiem.

reklama
Naur to dobrze ze z dzidzia wszystko w porzadku:tak:
A ja mam pytanie z innej beczki.Jak to u was jest z przesądami?Wiecie-łóżeczko,wózek,ubranka itd prze narodzinami,że to niby pecha przynosi:confused:
Wierzycie czy nie?Bo jak tak oglądam różne zdjecia kilku wątków to w tłach b.czesto widze łóżeczka,całe wyprawki itp.Ja prawde mówiąc jeszcze sie nie zastanawiałam nad tym.Ale moze dlatego ze ubranka na jakies 2 latka-od urodzenia:eek: Podostawalam od kolezanek jakies pol roku temu i lerzy wszystko popakowane a łóżeczko mam od kolezanki,ale ciekawi mnie co o tym myslicie:-)

Do góry