kira najwazniejsze ze Twoj synus jest zdrowiutki.z tego co wiem to wiekszosc chlopaczkow jest pozwyzej4kg ale naprawde stwierdzenie wagi u dziecka przed ciaza trzeba brac z wielkim przymrozeniem oka.slyszalam o nawet kilogramowej pomylce.az sie w glowie nie miesci.
madzierka co do Twojej dzidzi to rzeczywiscie moglaby jeszcze chwilke posiedziec ale mysle ze an tym etapie juz nic jej nie grozi jak juz to moze byc tylko troche mniej gotowa ale zdrowa to napewno.
oj postepuja te porody postepuja.ja za kazdym razem jak tu wchodze to zastanawiam sie czy znow nie okaze sie ze ktoras pojechala do szpitala.
ja ostatnio duzo czytam o maluchach i smieszne rzeczy sie dowiaduje np ze w pierwszysch miesiacach zycia dziecko widzi czarne pasy jako poruszajace sie przedmioty! wiec mozna takie grube pasy namalowac (dosc szerokie) i taki kartonik pokazywac dzieciatku a to bardzo stymuluje rozwoj oka.
a jeszcze jedno czytam tu sobie czesto ze robicie sobie manicure.ale nie wiem czy wiecie ze do porodu nie powinno sie miec pomalowanych paznokci bo plytka paznokciowa swoim kolorem pokazuje stan organizmu czy cos w tym stylu.nie znam sie na tym ale ja paznokci nie maluje juz w 9miesiacu.tak tylko chcialam wspomniec.