• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Ann to u nas to samo!
Znamy sie prawie 10 lat. Jesteśmy razem prawie 7. Mamy synka Kubę niecałe 3 latka. Drugie w drodze. I tak sobie wymyśliliśmy cywilniaka.... Ale dla nas, nie dla otoczenia!!!!!

Wlasnie dla was a nie otoczenia, ja dostaje bialej goraczki jak czytam takie rzeczy, jak to sie w Polsce glupio nazywa - konkubinat i wstyd bo nieslubne dziecko, i branie slubu tylko po to bo co sasiedzi powiedza, masakra.
Slub cywilny czy koscielny powienien byc tylko i wylacznie dla ludzi bioracych go a nie dla sasiadow bo tak wypada i co oni powiedza. Zyjemy w XXI wieku a Polska jest nadal zacofana... Slub, wesele to ma byc impreza dla ludzi ktorzy go biora a nie dla zaproszonych gosci zeby mogli sie za przeproszeniem nazrec za cudze... Sorki dziewczyny za mocne slowa ale jak czytam takie rzeczy to nie moge. Naszczescie mieszkam w miare normalnym kraju i tutaj - teraz mam gdziec fakt ze nie mam slubu takiego czy takiego a dwojka dzieci w drodze. No i co?
Tutaj po 5 latach "samenwonen" mieszkania ze soba ( w Polsce sie to konkubinat zwie) nabywa sie takie same prawa jak po slubie lacznie (jak sie chce oczywiscie) nazwiskiem po "mezu".

reklama
no wlasnie kasia......tak juz od tygodnia specjlanie obserwuja bo normalne dzieci to spia po takim kolyszacym chodzenia a moje daja mi popalic.....a wieczorem jak sie poloze to czasem sie pokreci i zaraz zasypia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry