reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
no hej!
wkoncu doczytałam do konca

gdzieś czytałam opinię, że i tak usg 2D jest najbardziej dokładne
3 i 4D chyba po prostu dobrze wygląda

truskawki z egiptu faktycznie teraz wędrują w świat bo właśnie teraz jest tu na nie sezon
objadam się nimi codziennie
ale tak jak mówiła Femme, z tego co wiem, truskawki na eksport zupelnie inaczej smakują niż te na rynek lokalny, je się nawet uprawia w innych warunkach

ale ostatnio szaleję na punkcie świeżego groszku. jak byłam mała to zawsze w ogrodzie rósł groch i wyjadałam świeźy słodki z łupinek. Teraz mogę sobie kupić taki w sklepie

hehe nie bez powodu na suwaczku mam dwa groszki

pozdrawiam was wszystkie

czarnaa jeśli chodzi o USG 3D/4D możesz zrobić nawet wcześniej. W późniejszym czasie około 20 tygodnia rysy są lepiej widoczne, dlatego przeważnie robi się je po 20 tygodniu (tak w skrócie mówiła mi Pani G). We wczesnej ciąży między 11 a 14 tygodniem robi się 2D, by okreśłic czy wszystko z dzidziusiem dobrze i przy okazji można zobaczyć obraz w 3D, bo badania robione są na tym samym sprzęcie.

Jedna dziewczyna robiła u nas na forum 3D wejdż na zdjęcia z USG i zobacz jak dzidzia wygląda w jak się nie mylę 12 tygodniu :-) i zdecyduj czy jechać czy nie.

Ja idę na 2D 30.01 i chce od razu zobaczyć 3D jak będzie dobrze widać można juz określić płeć :-).

hej no witam, nie wiem w którym tyg. w Polsce można zrobic usg 3D ale powiem że warto, to moja pierwsza ciąża i jakos na tym klasycznym usg nie za wiele jeszcze widze a tu prosze w 12tyg moja dzidzia na zdjęciu, popłakałam sie jak ją zobaczyłam a mój mąż powiesił sobie takie zdjęcie w kajucie;-)! wejdz na https://www.babyboom.pl/forum/sierpien-2009-f272/zdjecia-naszych-kruszynek-z-usg-21688/

dev216prs__.png

Femme widzialam Twoje zdjecia...naprawde niesamowite...ja w sobote mialam robione usg 2d akurat to byl poczatek 12 tyg,ale w porownaniu do twoich to na moich bardzo malo widac...ja slyszala ze 3d usg pozwala w lepszym stopniu zidentyfikowac np.wady genetyczne,ocenic stan zdrowie dziecka. dlatego tak zalezy mi zeby je zrobic...

eeee ale to co ma być widać jest widoczne i to najwazniejsze :-). ciekawa jestem kiedy ja swoją dzidzię zobaczę. bo gin wspominał że na następnej wizycie usg nie będzie robił a to 12 tydzień będzie :confused:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry