reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witaj Piwonia. Już grzecznie łykam, bo oczywiście zapomniałam.

Mju artykuł bomba. Ja gdzieś ostatnio widziałam wywiad z Chylińską na temat macierzyństwa i powiem że złagodniała. A pisząc ten miała chyba kryzys. Ale to dobrze wiedzieć, że może to wyglądać inaczej. Ja zawsze wolę wiedzieć i potem miło się rozczarować.

Bo to przechodzi! gdyby tak nie było, to była by tragedia!!!
Tylko, że jak czekasz na pierwsze dziecko, czytasz książki, gazetki i widzisz siebie nad słodką kruszynką jak karmisz ją w parku i generalnie idylla a tu rodzi się dziecko i... to naprawdę tak wygląda. Ja sikałam rano jak M był jeszcze w domu a potem jak wracał z pracy po 17, piersi krwawiły mi 6 tyg - potem musiałam je smarować trzema różnymi maściami... pierwsze trzy miesiące to naprawdę hard core i lepiej być na to - moim zdaniem -przygotowanym. Wyobrażamy sobie swoje dziecko przed porodem jakoś - a tu rodzi się bardzo KONKRETNY człowiek, z bardzo konkretnym i NIEZALEŻNYM od Ciebie charakterem - i co tu dużo mówić trzeba się jak to śpiewa WuWei "Nauczyć siebie" (ja ten kawałek prawie cały czas śpiewałam Anielce), ale z czasem to przychodzi i jest upragnina idylla i karmienie z uśmiechem na ustach w parku...
Ja naprawdę sporo sie naryczałam bo myślałam, że coś ze mną jest nie tak - co robię źle? Teraz wiem, że wszystko robiłam dobrze... to moim zdaniem straszne, że się robi młodym matkom wodę z mózgu i nie uprzedza o trudnościach. Do tego kobiety czasem mają skłonność do dobijania tekstami w stylu - moje dziecko to, to, albo tamto a Ty tu ledwo zipiesz... a potem okazuje się, że one tez ledwo dają radę tylko zgrywają się na takie heroski!

Ostatnia edycja:
reklama
Mju domyślam się, że to hard core, tylko mnie łatwiej podchodzić do wszystkiego- pzryjdzie czas, będzie rada, no i jestem twrda, jak stan wyższej konieczności, to zaciskam zęby i robię swoje. Teraz BB mam żeby sie wygadać;-)

reklama
Oki ja idę chwile poleżeć bo mi się coś słabo zrobiło. Muszę się odprężyć trochę. Będę się obracać żeby odleżyn nie mieć. Miłego przedpołudnia kobietki!

Załączniki

• 0017pandy(gify.city24h).gif
    0017pandy(gify.city24h).gif
    35,2 KB · Wyświetleń: 32

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry