reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
CHOGATA juz to dzispisałam na wątku po wizycie u gina do ANIASO ale Ci skopiuję - może Ci się moje "wypociny" przydadzą :baffled:

... co do kota to jego tez możecie zbadać - wcale nie jest powiedziane, że musi byc nosicielem toxo. Jeśli do tej pory sie nie zaraziłaś... Jeśli to taki kocór co siedzi w domu to poprostu nie dawajcie mu surowego mięsa - chyba, że takie, które wcześniej było z 2-3 dni mrożone i nie sprzątaj jego kuwety. Ciężko jest sie wbrew pozorom zarazic od kota - bo musiałabyś wziąć jego kupe w ręce, potem ich nie umyć i np. cos zjeść - mało prawdopodobne, żebys miała takie zapędy :baffled::rofl2: Tak jak pisałam wcześniej - bardziej uważaj np. na babki w sklepach męsnych, żeby Ci nie podawały wędliny tą samą rękawiczką, którą wcześniej nakładały surowe mięso, nie jedz tatarów itd i nie pracuj w ogródku bez rękawiczek. Tak naprawdę najwięcej sie ludzie zarażaja przez surowe mięso i nie umyte warzywa z ziemi - a koty to takie koziołki ofiarne...

Ale co do kotów, to u nas wyniknął inny problem - koty nam nie zaakceptowały dziecka. Dopóki Anielka nie raczkowała to było ok, ale jak zaczęła sie przemieszczać to koty (mam dwa) zaczęły sikać na wszystkie jej rzeczy - zabawki, pościel, ubranko, które gdzieś leżało - no i niestety mają teraz zakaz wchodzenia do domu :-(

reklama
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź.POjdę zbadać kota do weta.Swoją droga koty to fajne stworzenia ,ale mają swoje za uszami .Ja tak miałam jak koleżanka zostawiła u mnie swoją kotkę na parę tygodni ,to też każde znaczyło,istny koszmar:sorry:.A wracając do ciąży :nabawiłam się grypy jelitowej, nieprzyjemna sprawa

No to ja sie witam jako trzecia:-)
Odkąd jestem w ciąży zauważyłam u siebie wymyślanie różnych dziwnych potraw, i tak np dziś wymyśliłam, że na śniadanie zjem serek wiejski z powidłami. Wczoraj na drugie śniadanie zjadłam sałatkę grecką z dodatkiem....serka wiejskiego :eek: Nie wiem o co chodzi, ale praktycznie do każdego dania dodaję serek wiejski albo wcinam kilka dni z rzedu śledzie w śmietanie z cebulą i ziemniakami w mundurkach. Mój mąż cichaczem śmieje się ze mnie, ale na śledzie to on już patrzeć nie może hihi:-D

Hej...Witam się i ja :tak:

MARCIA z tym serkiem mozemy podać sobie ręke - też go non stop wcinam ;-) ale od śledzików to mnie odrzuca :baffled:

Strasznie meczy mnie suchy kaszel dziewczyny - te które chorowały - czy dostałyście od lekarza jakiś syrop, który można bezpiecznie brac w ciąży, właśnie taki wyksztuśny? U mnie jakas pandemia i zapisy do lekarza internisty dopiero na wtorek a mnie męczy strasznie...

dzien dobry..
mju są domowe sposoby na suchy kaszel, mi pomgł ten z imbiru ale wrzuce wszystkie przepisy

KASZEL
Jeśli dręczy cię suchy kaszel, przygotuj roztwór z siemienia lnianego. Łyżeczkę siemienia zalej szklanką wody i gotuj przez 10 minut. Dodał łyżkę miodu. Pij dwa razy dziennie.

Na suchy kaszel pomaga też mieszanka soku z cytryny z oliwą z oliwek (200 ml). Taką miksturę pij po 1 łyżeczce, 3 razy dziennie.

Imbir dobrze nawilża śluzówkę i przynosi ulgę przy suchym kaszlu. Kawałek imbiru (ok. 5 cm) pokrój na kawałki, zalej 0,5 litra wody i gotuj przez 20 minut. Przecedź wywar i wymieszaj z niewielką ilością miodu. Pij po szklance, rano i wieczorem.

Trzy razy dziennie pij napar z prawoślazu i lukrecji. Prawoślaz zawiera substancje śluzowe, które osłaniają podrażnione kaszlem gardło. Lukrecja działa przeciwzapalnie i wykrztuśnie.

Możesz zawsze iśc do apteki tam też ci dobrze poradzą jaki syrop możesz brac w ciąży.
Ide sie zdrzemnąć.. niespałam całą noc, miłego dnia dziewczyny

dev216prs__.png

Witam Was wszystkie :-)
Ja dzisiaj na szczęście wolne na całe szczęście bo spać mi się chce strasznie :tak:
Wczoraj w pracy to myślałam że już nie wyrobię :no:
A czy Wy powiedziałyście już o ciąży w pracy??
Bo ja jeszcze nie i stresa mam na sama mysl o tym :sorry:

Witam

kilka dni nic nie pisałam bo jakoś nie miałam siły jestem trochę przeziębiona i siedzę w domu
na kaszel można brać stodal bo jest homeopatyczny i wszystko co jest homeopatyczne mozna w ciazy brac
mnie glowa tez boli bo jest niskie cisnienie wczoraj myslalam ze umre oby dzis było lepiej
milego dnia
Monika

reklama
Ja dzisiaj obudziłam się z bólem głowy jakbym kaca miała:wściekła/y: paskudna pogoda:-(
ja tak wczoraj miałam od rana do samego snu wieczorem

_karincia_
ja już 3 tydzień jestem w domu, w pracy o ciąży wiedzą od początku, nie było z tym problemu bo u mnie pracują praktycznie same kobiety a jest już chyba z 6 w ciąży u mnie na dziale :)
ale jak szłam dać zaświadczenie to ręce mi się strasznie trzęsły :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry