reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja też zasypiam, ciśnienie leci na łeb na szyję, właśnie zaparzyłam sobie zieloną herbatę, to zwykle stawia mnie na nogi, chociaż wczoraj nie pomoglo:nerd:

Potwierdzam, że syrop Stodal można brać w ciąży:tak:

Ja jestem zdrowa, ale tak wszędzie trąbią, że epicentrum grypy jeszcze przed nami, to się zastanawiam jak uchronić siebie a przede wszystkim maleństwo przed tym niebezpieczeństwem:confused2:. Niestety moja praca polega na spotykaniu się z tłumem ludzi. Co prawda nie codziennie, ale niebezpieczeństwo jest znaczne...

reklama
Witam! Nie wiem, czy piszę w odpowiednim miejscu, ale chciałabym prosić Was, koleżanki, abyście pomogły mi dojść do tego w którym tygodniu ciąży jestem. OM miałam 17 listopada, ale owu miałam około tygodnia opóźnioną, ponieważ skok temperatury nastąpił 8 grudnia. Na wizycie u gin byłam 5 stycznia i doktorka powiedziała mi, na podstawie usg, że jest to 6 tydzień, zarodek miał wtedy 6 mm, termin porodu wyznaczony na 29 sierpnia. Ale kalkulatory w internecie pokazuja co innego. Wg jednego z nich (haczewski.pl) jestem teraz w 8 tyg 4 dniu, a wg tego na tej stronie w 9 tyg i 5 dniu. Teraz sama już nie wiem, jak na to patrzeć. Jeśli ktos mółby mi pomóc, będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam

ja jestem w 9 tygodniu ciazy... poza tymi zastrzykami od poczatku biore duphaston;-) ale powiedzieli ze wszystko ok z dzidzusiem... ja dostalam tylko dwa zastrzyki inne dziewczyny dostawaly dwa razy dziennie... mi powiedzieli tylko ze jest to na podtrzymanie ale konkretnie nie wiem co to jest.... moglaby mi ktoras z was to wyjasnic? dziekuje i pozdrawiam

mewa000...mi dziewczyny tlumaczyly ze mam popatrzec w kalendaru na dien ostatniej miesiaczki i liczyc tygodnami do dnia dzisiejszego... czyli ja mialam ostatni raz okres 18 listopada i wychodz ze jestem w 9 tygodniu i trzy dni.. a tu na stronie pokazuje mi 10 tydzien i 5 dni. pozrawiam;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
basia progesteron jest na podtrzymanie ciazy wtedy gdy twoj organizm wyytwarza za malo tego hormonu ktory jest potrzebny do prawidlowego rozwoju ciazy....mysle ze raczej lekarza wyjasni ci dokladniej bo kazy przypadek jest inny

Jeśli tak zrobię. i odejmę tydzień, o który opóźniła się owu, to wychodzi mi 9 tydz i 5 dzień czyli tak jak obliczył kalkulator na tej stronie. Może jak byłam na usg to była to już końcówka 6 tygodnia i dlatego wychodzi rozbieżność 1 tygodnia?

mnie kulo w lewym boku ale to z nerwow... przed pobraniem krwi dali mi zastrzyk a potem za dwa dni... nic wiecej nie mowili ze bede je jeszcze dostawac... dziekuje za odpowiedz. ale czuje sie dobrze, mam apetyt , tyje, i podstawa rzucam palenie... pale coraz mniej az przestane. powiedzieli mi ze od razu nie moge tylko stopniowo;-)

na usg moj dzidzius ma 27.4 mmm czyli nie wiem ktory tydzien bo nie powiedzieli... wejdz na www.pampers.pl ten kalendaz ma najmniej rozbieznosci;-)

oni podaja daty tygodniami wiec wiesz mniej wiecej kiedy zaczyna sie dany tydzien a kiedy konczy. i maz dokladnie opisanego dzidziusia... ile cm jak sie zmienia i takie tam.;-)

widisz tu jestem w ponad dziesiatym tygodniu a data porodu jest taka sama jak okreslil mi lekarz. a lekarzz mowil ze to dziewiaty tydzien tez zbytnio nie wiem ja liczyc i komu wierzyc;-)

mam pytanie do ktorego tygodnia jest ryzyko poronienia?bo mialam w okoju dwie dziewczyny ktore byly w szesnastym i siedemnastym tygodniu ale im sie szyjki obnizaly i mialy zakladany krazek

reklama
Rzeczywiście, fajna jest ta strona, ale jedno mi tu nie pasuje. W każdym tygodniu podana jest wielkość zarodka. W 6 jest napisane, że ma już ok. 2,5 cm. A ja w 6 tyg miałam 6 mm i wg lekarki było dobrze, zresztą porównywałam to w internecie i na różnych stronach też tak pisze, że w 6 tyg zarodek ma ok. 6 mm. Teraz to dopiero zgłupiałam...:szok: Co do pytania dotyczącego poronienia, największe ryzyko występuje do 12 tygodnia, ale ciąża zakończona przed 22 tygodniem jest poronieniem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry