reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
wiesz aneczko, ja też się śmieję, tylko przez łzy
no ale muszę też dać mu szansę, bo jak się urodzą bliźniaki to nie raz będzie musiał gotować

zadziwiające jest to, że kiedyś dla mnie gotował, i to całkiem nieźle. przynajmniej mi się tak wydawało,
Keidy mu to mówię to odpowiada, że byłam zakochana i zjadłabym wszystko co zrobił no i nie wiedziałam też jak naprawdę powinna smakować kuchnia egipska

reklama
Ja też!! Takie spaghetti....
Mój mi wczoraj zaoferował sałatkę jarzynową. Wielkie mi halo, bo trzeba wyjąć z lodówki i doprawić majonezem i odrobiną musztardy. Oczywiście zjeść się nie dało. Warzywka dosłownie pływały w wielkich ilościach musztardo-majonezu. Ale chęci się liczą!
Poprostu czasem bezpieczniej jest samej wstać i coś zrobić.

Aneczka

Udowodniono, że zarażenie kobiety w okresie przed zajściem w ciążę nie stanowi zagrożenia dla płodu (chociaż są znawcy przedmiotu, którzy nadal nie zgadzają się z takim twierdzeniem). Świeża infekcja u ciężarnej wywołuje zapalenie łożyska i przejście tą drogą pasożytów do płodu. Ryzyko przeniknięcia toxoplazma gondi przez łożysko wzrasta wraz z zaawansowaniem ciąży i wynosi: 25 % w pierwszym trymestrze, 50 % w drugim i około 65 % w trzecim trymestrze, ale ryzyko toksoplazmozy wrodzonej u płodu jest największe w pierwszym trymestrze – 75 %, mniejsze w drugim – około 50 %, a w trzecim trymestrze już tylko około 5 %.

Ja tak zrozumialam ze toksoplazmoza jest najgrozniejsza dla dziecka w pierwszych trzech msc.
Aneczka mam nadzieje ze tym razem bedzie w porzadku i urodzisz w ksiazkowym 40tyg w koncu to najlepszy czas dla dzidzi.

Ja wlosow co prawda nie farbowalam w ciazy ale robilam pasemka i moja fryzjerka twierdzi ze to nie szkodzi pewnie dlatego ze rozjasniacz czy farba nie styka sie ze skora.

Kotie kurcze odezwij sie:baffled:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry