reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ja po zabiegach mam dziwnie @ i nie wiem jak liczyc mam dwa dni przerwa dzien lub dwa i znowu trzy lub cztery dni @... jak ja mam to policzyc? a mam co 28 dni. pomozecie?

reklama
Idę poleżeć troszkę w wannie. Szkoda tylko, że nie mogę w cieplutkiej wodzie jak zawsze. Ale dla dzidzi wszystko. Nawet wytrzymam zimniejszą wodę choć powiem szczere, że kocham ciepełko. Czytałam w książce "W oczekiwaniu na dziecko", że temperatura mamy nie powinna być wyższa niż 39,.. zapomniałam końcówki. Sklerozę mam odkąd w ciąży jestem.

Idę poleżeć troszkę w wannie. Szkoda tylko, że nie mogę w cieplutkiej wodzie jak zawsze. Ale dla dzidzi wszystko. Nawet wytrzymam zimniejszą wodę choć powiem szczere, że kocham ciepełko. Czytałam w książce "W oczekiwaniu na dziecko", że temperatura mamy nie powinna być wyższa niż 39,.. zapomniałam końcówki. Sklerozę mam odkąd w ciąży jestem.
czytałam ta ksiażke w poprzednich ciążach,mam też dwie pozostałe części,teraz juz raczej nie korzystam z tego rodzaju książek

Ja tam całą drugą połowę pierwszej ciąży przeleżałam w wannie z gorącą wodą i nic mi nie było. Relaksik, brzuchol pływał po powierzchni i było mi lekko!

dziewczynki mam pytanie... jestem chora i lekarka dala mi aerozol... ale po nim strasznie mnie goni... czy moge wziasc wegiel czy nie bardzo? nie wiem juz co ze soba zrobic wszystko w srodku mnie boli zwlaszcza zoladek. z gory dziekuje za rady

ja tez w ciąży kąpałam sie w ciepłej wodzie,teraz niestety mam prysznic wiec nie poleżę sobie
co do węgla mozesz spokojnie wziąść,ja ostatnio miałam biegunke i brałam ziołowe tabletki i lekarka mi pozwoliła

ja uwielbiam leżeć godzinami w wannie. teraz troche się boję bo uwielbiam gorącą wodę ale boje sie o maleństwo. sama nie wiem czy robie dobrze czy źle ale to nałóg:)

dziekuje wam bardzo...;-) a moze wiecie jak mam policzyc tygodnie mojego dzidziusia jak mam takie klopoty z @:crazy:

Załączniki

• P1000763.jpg
    P1000763.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 45
reklama
dziekuje wam bardzo...;-) a moze wiecie jak mam policzyc tygodnie mojego dzidziusia jak mam takie klopoty z @:crazy:
znalazlam cos takiego moze ci pomoże choc troszke obliczyć
Do obliczenia terminu porodu powszechnie stosowana jest tzw. reguła Naegellego. Aby wyliczyć datę spodziewanego porodu, zgodnie z tą regułą, należy do daty pierwszego dnia ostatniej miesiączki dodać 7 dni i odjąć 3 miesiące. Taki sposób wyliczania terminu porodu obowiązuje dla kobiet z cyklem miesiączkowym co 28 dni.
Odpowiednio dla cyklu dłuższego lub krótszego dodajemy lub odejmujemy odpowiednią ilość dni, np. dla cyklu 30-to dniowego dodajemy do daty ostatniej miesiączki nie 7, lecz 7+(30-28)=9 dni.
Obecnie w ustaleniu terminu porodu pomocne są pomiary wykonywane podczas badań USG. Przydatne są one zwłaszcza u kobiet, u których cykle są nieregularne lub nie mamy możliwości ustalenia daty ostatniej miesiączki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry