reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
no niestety duzo rzeczy w polsce jest ktorych ja tez do tej pory zrozumiec nie moge:)

a u nas jeszcze kilka dni slonecznych podobno ma byc....teraz dopiero po 10 jest a juz ponad 20 stopni:)

reklama
własnie podczas ostatniej wizyty położna uświadomiła mi ze skonczyła mi się w zeszłym roku książeczka! brak miejsc na swieże pieczątki wię musiałam złożyć wniosek o nową, przyślą pocztą, potem wstawie sobie pieczątke firmową i poproszę o podpis a datę wpiszę sobie jak będzie potrzeba np w czasie jazdy na poród:-)

a i wczoraj dostałam pierwszą kasę z ZUS-u za zwolnienie muszę przyznać że nie zawiedli:-)

Jestem kurcze przyszłam z młodym do domu bo ma goraczkę i gardło go boli.Znów izba chorych w domu bedzie.
Ja ani nie mam książeczki ani druku muszę maila do firmy słać ,zeby mi przysłali do sirpnia akutalne .Znowu jakas biurokracja w tym kraju nawet przy porodzie zyc nie dają:crazy:

A to że dostaniemy 3 wypisy?! Jeden dla nas, jeden dla dziecka i jeden pielęgniarski!
Jak nam kobieta pokazywał ile papierów musi wypełnić to się złapałam za głowę. Ona będzie papierki wypełniać a ja będę się męczyć ze skurczami. dziękuję.

a my tu zadnych wypisow nie mamy:)
nawet zeby zarejestrowac dziecko nie potrzebujemy nic:) wypisujemy tylko kiedy dziecko sie urodzilo i w jakim szpitalu i certyfikat urodzenia gotowy:) no i paszporty rodzicow potrzebne tylko:):):)

ja pamiętam że jestem w trakcie ostatniego skurczu partego a położna się mnie pyta kiedy się urodziły i ważyły poprzednie dzieci!!!
w takiej chwili to ja zapominam jak się nazywam!!:-):-)

Ewelinko powiem ci śmieszną rzecz (dla mnie w pewnym momencie frustrująca jak diabli)
przy młodym sie pomylili ja leżałam na sali i w papierach ich że urodziłam 5 marca a młody miał ze urodził się 6 marca!! no i przy wypisie ja w szoku, musiałam czekać aż poprawią ale najlepszy był motyw w USC bo tam wysłali papiery i przy rejestracji facet mi wmawia ze ja po porodzie nieprzytomna i nawet nie wiem kiedy urodziłam i ten 6 mi chcieli wpisać, awanture zrobiłm jak nie wiem bo mi tu wmawiają zaczeło się dzwonienie w szpitalu ochrzan dostali ze szok.

Cześć mamuśki.

Ja od wczoraj nie mam czasu na nic. Zmieniamy ogrzewanie w mieszkaniu i latam po urzędach żeby wszystko pozałatwiać, za chwilę znowu muszę iśc do zarządcy budynku.
Myślalam, że przed porodem damy radę skończyc remont ale ze względu na te papiery to chyba nic z tego nie wyjdzie. Chcę to jak najszybciej załatwić :confused2:

Miłego dnia Wam życzę, spróbuję później nadrobić zaleglości.

Papa

no znam to sempe:)

a my tu do samego konca jestesmy na normalnej sali:)jak juz jest rozwarcie to na porodowke:) jesc daja do samego konca:)i to jeszcze mozesz sobie wybrac:) 3 rodzaje obiadow zazwyczaj a na kolacje albo zimne dania albo cieple.....desery do wyboru.....bajka normalnie

i wszystko za darmo:) porod rodzinny tez:) tu jest cos normalnego ze kobieta sama nie rodzi:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry