• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
dzień dobry Gosiu.
Kasiu ale to chyba z tymi skurczami to mornalne, co? Macica sie przygotowuje? Tak mi powiedzieli w szpitalu. Teraz już nie mam tak czesto i mocnych, uspokoiło się. Mama mi wysłała nospę, ale na razie jej jeszcze nie brałam. Czy ona jet naprawde bezpieczna w ciaży, wiem że wy bierzecie dlatego pytam, troche sie boje bez konsultacji z lekarzem.

Miranda ja czytałam gdzieś o badaniach dotyczących dzieci slabo i późno mówiących - po tym jak mama brała w ciąży no-spe miały rzekomo być słabiej wykształcone mięsnie aparatu mowy - i takie dzieci podobo częściej wymagają pomocy logopedy...no ale nie wiem na ile to jest sprawdzone - nie chce was niepokoić a z drugiej strony tak dużo kobiet bierze w ciązy no-spe ...nie wiadomo mi też na którym etapie bo pewnie to jest ważne kiedy najwazniejszy etap dla kształtowania się aparatu mowy
no ale tez gdybym miała wybór- że może dziecko bedzie później mówic albo że urodze za wcześnie to oczywiście wybrałabym to pierwsze :)

witam sie sobotnio:-)
Aneczka ciesze sie ze noc minela spokojnie!
u mnie zachmurzenie duze ale ja juz po zakupach spozywczych wiec sobie moze padac teraz,
fotelik samochodowy tez dzis kupilismy wiec jestem zadowolona

tak ze sprzatnie mi zostalo tylko
a tak to lezenie:tak:
milego weekendu wszytkim zycze:-)
Kasia- ty masz meza dzis to pewnie na bb cie nie bedzie;-)
Maggie- moj tez mial czkawke jak arbuza zjadlam, wydaje mi sie ze jak ma czkawke to znaczy ze lapczywie polyka wiec mu chyba smakuje:tak:

Mewa jutro, jutro. Wlasnie dzwonil ze bedzie o 4ej nad ranem:szok:Wiec wskoczy do cieplego lozeczka;-)Dzieci nic nie wiedza ale beda miec niespodzianke.I co kupilas Maxi cosi??

do jutra niedaleko Kasia;-) no to rzeczywiscie synkowie beda miec niespodzianke:-) a gotujesz cos dobrego na jutro?

no maxi -cosi- niebieski, nawet proba instalacji byla i ok jest:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry