reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam mamuśki!

Ja nadal 2 w 1, chyba będę już sie tak witała codziennie ;-)
Poczytałam co u innych dziewczyn i widzę że Mola i jakubka jadą na tym samym wózku :-) Może być ciekawie w najbliższych dniach.

Ja trochę się zestresowałam po tej wizycie, ale cieszę się żę już mam wszystko gotowe dla dziecka, no i do torby tylko koszulę jedną muszę dołożyć :tak:

Szykuję się do pracy podbić książeczkę i na 13:00 idę zrobić posiew na Paciorkowce grupy B (GBS), w razie W lekarz za tydzień przepisze mi antybiotyk, żeby się na dziecko nie przeniosło. Miałam robić to później ale nie ma czasu ;-)

reklama
Kaśka ja w poniedziałek robiłam badania moczy i nie mam białka ,wszystko ok oprócz tych bakterii.Tylko ja może po mamie to mam bo ona od 4 mc była juz suchnieta.A dzwoniłam do ginki i mam zespół jakiegos nadgarstka;-).Dobra uciekam bo musze troszkę spraw załtwić

Moja mama też z tym nadgarstkiem coś miała...
Ja na szczęście nie puchnę nic a nic...
Tylko całe ciało swędzi mnie bez powodu,
ale to ponoć pokrzywka ciążowa, bo wyskakują mi takie bombelki jak po ugryzieniu komara.

ja tez czytalam na tej stronce...:tak:
ale powiem ze moj szpital ma okropna opinie ale ja tam rodzilam i nie bylo zle:-D
takze jade po blisku... bo wiem co i jak w tym szpitalu i bedzie mi lepiej:-D

A nie robili ci badań wątrobowych w kierunku choleostazy?

Robiłam w poniedziałek Aspat Alat HBs i wszystko super:
Alat - 26 (norma od 0 - 42)
Aspat - 18.9 (norma 0 - 37)
HBs antygen ujemny.
Mocz mam co 2tyg. razem z morfologią,
a posiewy co 3-4tyg. i są dobre.
Ale dłonie od środka mnie nie swędzą ani podeszwy stóp.
Tylko parę miejsc mam na ciele - kolana, kostki i czasem ramiona.

To może masz jakieś uczulenie po prostu. Pytam bo u mojej koleżanki odkryli to dopiero w drugiej ciąży i to zupełnie przez przypadek. Miała bardzo ciężki pierwszy poród. Jej synek ledwo z tego wyszedł. A teraz ma wskazanie do cesarki i jest pod lepszą kontrolą.
Choć z drugiej strony nie znam matki która tak by olewała niektóre objawy i ślepo wierzyła że lekarz to na równi z Bogiem jest. No ale nie ma tego złego...zmieniła lekarza i mam nadzieję, że lepiej teraz będzie.

Bo po tym co usłyszałam o lekarzach tu na miejscu i po tym co przeczytałam na stronie Fundacji Rodzić Po Ludzku wybrałam tamten szpital.

Efe podziwiam Cię. Z tego co widzę jesteś z Sztumu i nie boisz się do Wejcherowa jechać. Ja mieszkam w okolicach Pruszcza i boję się, że nie dotrę na Zaspę na czas - szczególnie, jak będą korki.
Podobno przy drugim porodzie idzie znacznie szybciej.

Gosiu, jeszcze raz gratulacje. Bardzo się cieszę, że z Remy wszystko w porządku.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Efe podziwiam Cię. Z tego co widzę jesteś z Sztumu i nie boisz się do Wejcherowa jechać. Ja mieszkam w okolicach Pruszcza i boję się, że nie dotrę na Zaspę na czas - szczególnie, jak będą korki.
Podobno przy drugim porodzie idzie znacznie szybciej.
Kasiu ja wskakuję na autostradę a potem na obwodnicę. Nie pcham się do miasta. Jak nawet będzie korek przy zjeździe na Morską to pojedziemy objazdem. Albo w ogóle będziemy jechać przez Chwaszczyno. To zależy od pory dnia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry