reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja jak leżałam na patoligii to połowa dziewczyn chodziła po terminie ,wiec się napatrzyłam.To codziennie badali im wodu płodowe cos opowiadały mi o wielkiej jakby strzykawce ,ale ja tego słuchac nie chciałam.I co drugi dzień kroplówka (bo podobno codziennie nie można),jak to już nie pomamga (a były takie co dostały ich 5 i nic) to zostaje jeszcze jedna kroplówka (jakaś mocnejsza )jak to nie zadziała to daja żel pod język i wtedy podobno to już szybciutko idzie.Ale żeby podali Ci ten żel to mija tydzień albo więcej męczarni ,bo w moim szpitalu cesarki robić nie chcą.A np. w innnym szpitalu słyszałm ,że jak dostajesz 3 kroplówki i nie urodzisz to robią cc.
o kurczeeeeeeeeeeee, teraz to i mnie wystraszyłaś :baffled:

reklama
[/QUOTE]
Nie byłoby fajnie ani trochę, ale czy oni nie muszą sprawdzić, nawet nfz? Można rodzic pośladkowo? Wiem że moja siostra rodziła przez cc bo cała trójka była pośladkowa.
Dziewczyny, już nie długo, wiem jak jest ciężko, ale jeszcze chwilka i będziecie mieć nieprzespane nocki:-):eek:[/QUOTE]
Mam nadzieje ze musi sprawdzic:confused2:W koncu do terminu niedaleko i w razie czego trzeba by ustalic termin CC bo wlasnie co bedzie jesli zaczne rodzic sama. A posladkowe porody sa mozliwe ale jesli dziecko jest malutkie a na takie moje nie wyglda:baffled:
No wlasnie Miranda co lepsze nie przespane nocki czy dzwiganie ciezaru w brzuchu?:-D

Cześć:-). Witam poniedziałkowo:-).
Już przczytałam, że dzidzie grzeczne i czekają na terminy.Uffff. Dziewczyny cierpliwości życzę. Ta końcówka, to prawdziwa jej lekcja.

o kurczeeeeeeeeeeee, teraz to i mnie wystraszyłaś :baffled:

Wiecie nie bierzcie tego tak dosłownie do siebie ,bo kazdy szpital ma swoja politykę jedni chętnie robią cesarke i nni czekają ( u nas w szpitalu słyszałam ,że był taki przypadek ,że lekarka zapłaciła za cc ,a głupia dobrze nie wiedziała kiedy miała ostatnią miesiączkę i okazało się ,że niby zrobili jej cc w 38tc ,a jak wyciągneli dziecko to się okazało ,że wczesniak i potem szpital miał problem bo podała ich do sądu) .:zawstydzona/y:
A jak rozmawiałam ,ze swoją lekarką to mi powiedziała ,że może mi załatwić od razu podanie tego żelu ,ale to bedzie kosztowało 170 zł

Kasiu, oczywiście że nieprzespane nocki, jak twoje maleństwo patrzy na ciebie z miłością bo nakarmiłaś mleczkiem, przebrałaś pieluszkę albo zdjęłaś zaciepły sweterek, to nawet można niechcieć spać żeby tylko widzieć to w jej oczkach, oj popłakałam się sama.

cześć dziewczyny wczoraj wzięłam tą nospe i powiem wam że brzuch nie przestał mnie całkiem boleć całą noc mnie pobolewał tak jak przy @ a nad ranem mi przeszło i teraz nic mnie nie boli jaja se robi ten mój organizm zemnie , za to jestem niewyspana i wściekła na wszystko i na wszystkich :-(bo byle co mnie denerwuje dziś się już popłakałam z powodu kurzu :zawstydzona/y:jakieś rozstrojenie nerwowe mam ,a i powiedzcie mi gdzie wy kupujecie te herbatki z liści malin bo wysłałam M dziś do apteki i mi dzwoni że baby zdziwione że jest taka herbatka :eek: ,w trzech już był co za zad...e :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Kasiu, oczywiście że nieprzespane nocki, jak twoje maleństwo patrzy na ciebie z miłością bo nakarmiłaś mleczkiem, przebrałaś pieluszkę albo zdjęłaś zaciepły sweterek, to nawet można niechcieć spać żeby tylko widzieć to w jej oczkach, oj popłakałam się sama.
Och Miranda jak to czytam to się i mi zaczęło chcieć. I to wcześniej niż za 4 tygodnie:wściekła/y:

A wiec tak Basia ma kroplowki ze wzgledu na skurcze, na wszelki wypadek dostala sterydy na rozwoj plucek:tak:Obserwacja narazie na dwa dni potem niewiadomo po kroplowkach skurcze mijaja, ale cos czuje ze pewnie niedlugo Basia urodzi:tak:

Co do wywolania porodu to ja szlam kilka dni po terminie do szpitala tam dostawalam kroplowke i po okolo 2 godzi dostawalam skurcze i zaczynal sie porod. Z Kuba trwal 3 godz z Matim 6. Takze nie zawsze sa jakies komplikacje typu 3 butle i nic:baffled:

To ja lece na spacer i paczka do sklepu moze cos przyspiesze jak z kilometr polaze:-D

reklama
Taszka ja polecam meliskę:)
A takie herbatki to pewno w zielarskim i panie chętnie doradzą:)

Tak w ogóle to witajcie!!!
Noc słaba jak nie wiem co...Co się położyłam, to jakieś nerwy mnie dopadały i serce waliło niespokojnie. Dziś pomknęłam z moczem, po 16 wyniki i znów zestreszona tymi gestozami...Ajjjj...Chcę żeby był 38tc. i już bym urodziła i było wszystko dobrze...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry