reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
witam.
U nas dzisiaj dzień kupki, czyli jak co czwartek.Jedną już złapałyśmy do umywalki, teraz czekam na resztę.Smieje sie ze jak tak dalej pójdzie to kupie nocnik i bede sadzac Jagódkę w każde czwartkowe rano.
Współczuję chorowitką, pogoda nie służy. U nas całkiem znosnie, ale nie wiem jak bedzie za niecałe 2 tyg. jak pojedziemy do Polski.
Anet u nas juz oprocz piachy to i zabawki, wiec trzeba zaczac uwazac czym dziecko sie bawi. A najbardziej smakuje mamy palec i rekaw bluzki.

kupka raz w tygodniu, o matko ale wygode masz :tak:. Moja miemal co karmienie robi :szok:

reklama
dzien dobry :)
ja szybciutko sie witam, i powoli zmykam sie przyszykować do spacerku, bo pogoda znow dzis w miare, wiec nie bedziemy sie kisic w domu :)

hejka

Mewa ja nosidełko mam po szwagierki dzieciach ale dopiero od 4tego miesiąca a chuste pożyczylam z tym że Julka nie chce w niej siedzieć :eek:. Bo ona woli być noszona pleckami do mnie a w chuście muszę ją ustawiac brzuszkiem do mnie bo mała jeszcze jest. Musze wypróbować wiązanie co widziałam wczoraj w "dzień dobry tvn". W sumie to musze poczytać o nosidełkach bo Zawitkowski bardzo do nich zniechęcał, mówił że tylko sporadycznie tzn raz w miesiącu :eek::eek::szok:

megaczka, ja po obejrzeniu ddtvn zrezygnowałam poki co z zakupu nosidełka, i zaczęłam rozglądać sie za chusta właśnie... Nie wiem, czy Tomus bedzie chciał byc w niej zamotany, bo podobnie, jak Twoja Juleczka, woli byc na rękach pleckami do mnie, a juz najbardziej lubi jak trzymam go na brzuszku, gdzie wszystkie kończyny mu wiszą :dry: Najlepiej byloby wyprobowac na pozyczonej, no ale nie mam nikogo takiego ehh... :dry:
no nic, trzeba bedzie cos wukombinowac...

dobra, to milego dzionka wszystkim mamom i ich dzieciaczkom :-)

witam czwartkowo
Widziałam kombinezonki z Biedronki, jakościowo takie sobie, są tańsze np. w Pepco, ortalionowe.

I d...Młody wzywa.

Ja kpiłam kombinezon-śpiworek w 5-10-15, o którym pisała chyba Mju, na otwarcie Galerii były zniżki i dałam 79 zł + czapeczka i rękawiczki.

Mimo pogody do tylnej części ciała, to od 1 sierpnia może z 5 razy nie byliśmy na spacerku i b.rzadko tylko na jednym dziennie i chyba dzięki temu Pietrek mi nie choruje, tylko ja walczę z piersiami.

Ostatnia edycja:
witam się i ja, dziś późno, bo pospałyśmy sobie z córą do 10:30:szok: chyba rośnie śpioszek po mamusi:-D za to w nocy 2 razy wołała jeść (o 3 i 6 -czy to się jeszcze liczy jako noc?), a że po 2 razie jej się nie odbiło, wzięłam ją do nas do łóżka:-) naprawdę mi ciężko spać bez niej... ale pomału trzeba pępowinę odcinać...

potem się pobawiłyśmy, mata ją coraz bardziej interesuje, zaczyna wyciągać łapki w stronę różnych rzeczy; nie wiem na ile to świadome, ale widać zmianę w zachowaniu; i uwielbia jak ją noszę pleckami do siebie i stoimy przed lustrem - ale jej się wtedy obserwator włącza!

i tak sobie śpi w łóżeczku od 11, a ja się trochę nudzę; co prawda mam mega-klatkę szczurasków do posprzątania, ale nie chce mi się za bardzo teraz... zresztą, żal je budzić, śpią wszystkie poprzytulane do siebie na kupie:-D

obiad mam z wczoraj, więc dziś w kuchni to co najwyżej gary pozmywam;

a właśnie - wiecie ile czasu dzieciątko 2-3 miesięczne powinno przesypiać w ciągu dnia? oczywiście wiem, że każdy maluch indywidualnie się zachowuje, zależy to też np. od pogody, ale jakieś dane na ten temat są?

andariel z tym spaniem, to naprawdę róznie, niektóre Szkraby niemal wcale nie śpia w dzień już od urodzenia.

Mój jak nie ma skoków śpi coraz mniej i sam się sobą zajmuje, sam zasypia ze swoim liskiem.

no właśnie... bo gdyby córa za dnia była dużo aktywna, a noce przesypiała, byłabym spokojna; ale tak jak ostatnio bardzo dużo śpi za dnia, zaczynam się zastanawiać czy jednak nie za dużo:eek: co prawda ja w taką pogodę też ledwo pion trzymam, no ale...

megaczka, ja po obejrzeniu ddtvn zrezygnowałam poki co z zakupu nosidełka, i zaczęłam rozglądać sie za chusta właśnie... Nie wiem, czy Tomus bedzie chciał byc w niej zamotany, bo podobnie, jak Twoja Juleczka, woli byc na rękach pleckami do mnie, a juz najbardziej lubi jak trzymam go na brzuszku, gdzie wszystkie kończyny mu wiszą :dry: Najlepiej byloby wyprobowac na pozyczonej, no ale nie mam nikogo takiego ehh... :dry:
no nic, trzeba bedzie cos wukombinowac... :-)

dziewczyny, spedzilam jeden caly wieczor na studiowanie nosidelek i chust zanim kupilam, i to prawda ze sztywne nosidelka nie sa zalecane jako ze zbyt obciazaja kregoslup i bioderka, nawet 4 msc dziecka
najlepsze sa chusty, mozna tak wiazac ze i pleckami do mamy dziecko moze sobie siedziec - ale dla mnie to wiazanie to duzy minus
znalazlam cos takiego miedzy chusta a nosidelkiem - firma BABASLING
BabaSlings E-store - Forest Green BabaSling - licytacja konczy sie jutro rano, jak dojdzie to wam zdam relacje czy sie sprawdza
jeszcze tego typu mi sie podobaly :Nosidełko dla dzieci MEI-TAI z kapturkiem, bawełna skośno-krzyżowa, zielone - LennyLamb.com

a tak wogole to dzien dobry,
u mnie dzien noszenia i karmienia Adasia marudka
a jak chcialam isc na spacer to zaczelo padac
nic mu dzis nie odpowiada- nawet karuzelka
tesciowa sie domagala zdjec to zrobilam - na wszystkich placze albo kwasna mina
teraz oczywiscie mi przy piersi wisi, za smoczka robie ale przynajmniej odpoczne psychicznie

KASIA- podziwiam ze z trojka dzieciaczkow dajesz rade tu zagladac, jak widac ja z jednym mam problem

ANDARIEL- tylko sie cieszyc ze tyle Ci corcia spi, ponoc 16 godzin na dobe to norma dla dziecka , oczywiscie normy lubia sie wahac

hejka
pozdrawiam Was dziewczyny
nie mam czasu pisac bo pracuje w poniedzialki,srody ,piatki i weekendy .....wracam po 18 czasem pozniej i nawet nie chce mi sie juz pisac nie wspominajac o czytaniu.....i 4 dzieci na glowie jeszcze i obowiazki wiec czasu malo:)
milego dnia

reklama
Kasia, Aga - podziwiam! że też przy tylu obowiązkach jesteście w stanie zajrzeć na bb...

a córa się pokarmiła i znów śpi:eek::eek: już mi jej brakuje, ponosiłabym, poprzytulała, a tak tylko popatrzeć na aniołka mogę i od czasu do czasu łepetynkę ucałować albo rączkę;

zabieram się za szukanie wzorów na abażury - mam taką nieciekawą lampę stojącą w sypialni i przydałoby się coś osłaniająco-przyciemniającego; wymyśliłam więc sobie, że zrobię sama abażur z grubego papieru, na drucianym "stelażu"; tylko muszę poszukać w necie co i jak:happy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry