reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Miałam problemy z kręgosłupem i to nie małe! Teraz też już mi znać o sobie daje. Lekarz mi powiedział, że jak znowu będę miała takie duże dziecko i nie zadbam o kręgosłup to wesoło nie będzie!

kasiu, niezły brzusio
myślę że jak dotrwam do 40 tyg z moimi szkrabami to przebiję nawet twój 9-miesięczny brzuch
boję się że będę szersza niż dłuższa:rofl2::nerd: i pionu nie złapię:szok:

prosze prosze aneczka też fotke zmienila,ładnie na niej wyglądasz

kasiu, niezły brzusio
myślę że jak dotrwam do 40 tyg z moimi szkrabami to przebiję nawet twój 9-miesięczny brzuch
boję się że będę szersza niż dłuższa:rofl2::nerd: i pionu nie złapię:szok:
przy bliźnietach lubią rozwiązanie robic już w 36tyg. tak miała koleżanka,która w niedziele urodziła dwie córeczki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
piwonia, mam taką nadzieję, ale lekarz powiedział, że jeśli nie będzie przeciwskazań to poczekamy najdłuzej jak się da, ale szczerze, jak dzieciaczki będą zdrowe to wolę ten 36 tydzień

tylko, ze wtedy to urodzę na początku lipca, co nie zmienia faktu że dzieci planowo sierniowe
po prostu poczekam na wasze porody z maluchami przy piersi

jeśli bedzie wszystko przebiegało spokojnie i wszystko bedzie dobrze,to pewno,ze beda chcieli czekać jak najdłużej bo dla bliźniaków kazdy dzien sie potem liczy

reklama
agusia jak dbac bo ja pierwszy raz mam takie bóle kręgosłupa tak wcześnie:szok:

Mi przedewszystkim zabronili dźwigać! I nie ze względu na ciążę. Powinnam conajmniej raz w tygodniu chodzić na basen, żeby odciążyć kręgosłup. Pływać żabką, bo wzmacnia mięśnie. Robić skłony - dopóki brzuch pozwala. Nie siedzieć długo przy komputerze (jasne :angry:), zwłaszcza z nogą na nogę, bo nadwyrężam mięśnie. I ogólnie spacery i zdrowy tryb życia. Taaaaaa....:dry:

Ja do tego mam tyłozgięcie macicy i nawet teraz nie mogę leżeć na plecach bo mam ucisk na zakończenia nerwowe przy krzyżu.
Jak chodziłam na szkołę rodzenia w pierwszej ciąży, to fizjoterapeutka kazała mi przynajmniej rozchodzić ból jak mnie załpie. Już teraz mi promieniuje przez pośladek....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry