reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
u nas dzisiaj troche spokojniej bylo na szczescie:tak:ale dopiero skonczylam mycie garow i prasowanie:confused2:maz siedzi przed kompem i pyka w swoje gry internetowe:crazy:wrrrrrrr a gdzie czas dla mnie??
Dziewczyny czy wasze bejbiki robią też coś takiego: jak są w pozycji "na czworaka" to podnoszą kolanka do góry i dupsa i opierają się tylko na stópkach i dłoniach (robią takie V)? bo moja od wczoraj namiętnie to trenuje :-) mam z niej ubaw :-)
nasza amelka tak robi od dwoch dni chyba.moj sie smieje ze mala pompki cwiczy:-Djak dla mnie to wyglada jak przygotowania do startu i pewnie na dniach sie zdziwie jak mignie mi miedzy lawa a kanapa hehehe;-):-D:-D
mowie juz dobranoc.chorowitkom zdrowka duzo zycze.

reklama

Witam czwartkowo,
my od 6:30 na nogach, dziwne bo mała na noc zjadła tylko pół butli więc nastawiłam się na nocne wstawanie a ona sobie pospała (ja coś czuję, że ona ładuje akumulatory przed zębami)
Kasiu jak Miłoszek?
Zulejka na pewno będzie dobrze. Jakoś się przestawisz i wpadniesz znowu w ten kierat pracowniczy. Ja nadal podejmuje decyzję...
Deli przykro mi. Ale pociesz się że przy tobie robi o wiele więcej niż przy innych i pewnie jeszcze zrobi. Ja to się załamie jak "mama" Gabi powie np. do taty.
Majaam trzymamy kciuki, żeby się wszystko wyprostowało. A są jakieś szanse?
Reksio pamiętam swoje USG w 8 tyg. ach co to było za przeżycie!

A wiecie że moje dziecko nie budzi się z głodu tylko z wyspania? Normalnie rano ją przebiorę wsadzę do łóżeczka i idę się myć, robię kawę itp a ona nie płacze o jedzenie. Nie zrozumcie mnie źle, nie chcę się chwalić czy coś, tylko nie wydaje mi się to normalne. No bo co, ona wie że zawsze rano dostanie jeść i dlatego nie woła? Tak na prawdę o jedzenie wołała może z 5 razy jak byliśmy gdzieś na wyjeździe. A tak jak jęknie to ja już wiem że ona jest głodna i jej daje. A może powinnam czekać aż zapłacze? Może stąd te nasze problemy z przyrostem wagi?

witam czwartkowo,dzisiaj bede tylko sama z Alunią bo mąż zabiera 3 dziewczynki do kina moje plus chrześnice(siostrzenice)a my z Alusią ogarniemy troszkei pójdziemy sobie na spacerek
Kasia jak minęła nocka,mam nadzieje,ze jako tako?

nocka nawet znośna była,a teraz pora na

Hej:-).
A ja dzisiaj ciągiem 3,5 godziny przespałam:-). Normalnie jak nowo narodzona:-D. Do 4 był cyrk, bo najpierw buczała, jak zjadła to spiewała i gadała, no ale właśnie jak o 4 zasnęła tak do 7:30 spała:-).

Kasia, jak Miłoszek?
Reksio, ale fajnie Twojej siostrze:-). Pamiętam te emocje:-)
Efe trzymam kciuki za chrześnice.

Piwonia jak miło cię widzieć z rana:)
Ja zaraz małą kładę spać i też się biorę do obowiązków. Tylko na spacer nie pójdziemy bo śnieżno i mgliście bleeee jednym słowem.

Dziewczyny z południa podzielcie się temperaturą!

Piwonia jak miło cię widzieć z rana:)
Ja zaraz małą kładę spać i też się biorę do obowiązków. Tylko na spacer nie pójdziemy bo śnieżno i mgliście bleeee jednym słowem.

Dziewczyny z południa podzielcie się temperaturą!

U nas +5, ale na razie buro, bez słoneczka. Dobrze że nie pada.

no ja tez ide położyc mała,dzieciarnie wyprawiłam wiec mam spokój
u mnie +7 i tez buro,ale widze,że sie bedzie przejaśnialo
ale od jutra ma juz padaću nas wiec zero spacerków takich juz

Witam czwartkowo,
my od 6:30 na nogach, dziwne bo mała na noc zjadła tylko pół butli więc nastawiłam się na nocne wstawanie a ona sobie pospała (ja coś czuję, że ona ładuje akumulatory przed zębami)
Kasiu jak Miłoszek?
Zulejka na pewno będzie dobrze. Jakoś się przestawisz i wpadniesz znowu w ten kierat pracowniczy. Ja nadal podejmuje decyzję...
Deli przykro mi. Ale pociesz się że przy tobie robi o wiele więcej niż przy innych i pewnie jeszcze zrobi. Ja to się załamie jak "mama" Gabi powie np. do taty.
Majaam trzymamy kciuki, żeby się wszystko wyprostowało. A są jakieś szanse?
Reksio pamiętam swoje USG w 8 tyg. ach co to było za przeżycie!

A wiecie że moje dziecko nie budzi się z głodu tylko z wyspania? Normalnie rano ją przebiorę wsadzę do łóżeczka i idę się myć, robię kawę itp a ona nie płacze o jedzenie. Nie zrozumcie mnie źle, nie chcę się chwalić czy coś, tylko nie wydaje mi się to normalne. No bo co, ona wie że zawsze rano dostanie jeść i dlatego nie woła? Tak na prawdę o jedzenie wołała może z 5 razy jak byliśmy gdzieś na wyjeździe. A tak jak jęknie to ja już wiem że ona jest głodna i jej daje. A może powinnam czekać aż zapłacze? Może stąd te nasze problemy z przyrostem wagi?

Moje dziecko dzisiaj rano tez glodne nie bylo:szok: a jadla ostatnio wczoraj o 17:30 ...i co dziwne -wstalam do niej w nocy tylko raz!:szok:
Ona ostatnio ma alergie na butelke-no nie chce z butli pic...rano zagescilam mleko kaszka i dalam jej lyzeczka,ale tez nie jadla zbyt chetnie...jej chyba mleko nr. 2 nie smakuje,nie wiem co jest :confused2:
Wieczorem po kapieli mleka nie chce a jak sie przebudzi 22-23 z placzem i lece do niej z butla to tez nie chce :no:
Jutro mam szczepienie to pogadam z moja lekarka.
Teraz tez nie wiem co jej sie stalo ...bylam przed chwila u niej,placz wielki,spac ma ale cos jej sie nie podoba...moze glodna??
Jeny...ja juz nie wiem co mam robic :angry:

U mnie tez 7 na plusie...do tego szaro,buro i ponuro.:crazy:

Ewelinko Jula też mi się rzadko upomina o jeść raczej ja pilnuje godzin karmienia ona może z raz dziennie się upomni a rano mam to samo jak dam od razu zje jak dam po godzince po mojej kawusi też zje i krzyku o to mnie ma bawi się w łóżeczku lub kojcu.:tak:
a poza tym Gabi nie ma problemu z waga już przegoniła Julisię i to porządnie:crazy::happy::tak:
No zawzięłam się i dogadzałam jej kaszkami, deserkami, obiadkami i butlą na noc i dociągnęła do 25 centyla w końcu. Ale je średnio co 1,5-2h :-(

Moja właśnie wstała. Całe 30 minut spała:( A śpi jak mysz pod miotłą, byle hałas ja obudzi. jedyne co mogłam zrobić po cichu to wstawić pranie ubrać się i zdjąć suche prańsko. Jak otworzyłam drzwiczki szafki kuchennej to już oczy jak 5zł i yyyyyy. Normalnie szok.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie my po szczepieniu opisałam co i jak w odpowiednim watku.:-)
Jeny mnie 2 dni z rzedu głowa boli ,tabsy nie działaja albo na krótko pomagaja.Ide moze kawka pomoze.
Efe u mnie z tym spaniem tak samo a nieraz nawet mozesz na paluszkach chodzic a ona i tal słyszy i juz

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry