reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Mju mój lekarz jest ze szpitala w Wołominie i chciałabym tam dojechac z Bielan:). W drugiej kolejności też chce na Żelaznej, w trzeciej na Karowej no i w razie alarmu na Inflancka, bo to jedyny szpital z któego nie odsyłąją.
Żelazna też jest super. Moja przyjaciólka dopiero co urodziła. B.zadowolona z opieki i w ogóle wszystkiego. Tylko spora kasa. Wołomin też jest super a tańszy. To są dla mnie dwa równie dobre szpitale.
Dobrze macie macie wybor szpitala u nas jest tylko jeden nie mam wyjscia:baffled:

W maju byliśmy w [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, Sans-Serif][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, Sans-Serif]Olomouc. I tam w pareczku była budowla :-).
Chudzielcem jest moja siostrzyczka ta to dopiero same kosteczki posiada.
[/FONT]
[/FONT]
A wiec to napewno twoja czekoladka:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mju ja na pewno będę rodzić z moją gin, bo chce w klinice w Katowicach na Ligocie, a ona jest tam ordynatorem.
A o szkole to chyba muszę zacząć intensywniej myśleć.
Jeszcze porozmawiam z A co on na to? Bo na razie sama dumam.

i może lepiej Kasiu. Bo ten wybór to ciezka sprawa...

noooo...wreszcie upiekły sie wszystkie placki. uff...pojem, popisze i odetchne...Mniammmmm

Ostatnio edytowane przez moderatora:
to z olsztyńskiej szkoły prywatnej plan:

I Przygotowanie psychiczne i fizyczne kobiety ciężarnej do porodu

• zajęcia gimnastyczne i relaksacyjne połączone z nauką oddychania;
  • omówienie:
    • rozwoju ciąży oraz zwiastunów i przebiegu porodu;
    • roli ojca w czasie porodu;
    • odżywiania kobiety ciężarnej;
    • depresji poporodowa i "baby blues";
    • stanów przejściowych u noworodka,
    • pobierania i przechowywania krwi pępowinowej.
II Przygotowanie przyszłych rodziców do opieki nad dzieckiem

• przygotowanie przyszłej matki do karmienia piersią;
  • omówienie:
    • postępowania w przypadku wystąpienia powikłań związanych z karmieniem piersią;
    • kąpieli noworodka i pielęgnacji skóry dziecka;
    • pielęgnacji zmian na skórze i błonach śluzowych np.: ciemieniucha, pleśniawki;
    • diety matki karmiącej;
    • zasad zapobiegania zespołowi SIDS;
    • pielęgnacji dziecka z kolką jelitową;

Ostatnia edycja:
Rodzince sami lekarze. Teściowa i teściu i ich rodzeństwo. Więc zasięgnął opinii.
Po za tym w klinice wszystko jest i bardzo ją chwalą. Lekarkę też teściowa poleciła :-p. Bo do Bytomia kawałek (tam mieszkałam z rodzicami i miałam lekarza) i stwierdziliśmy, że lepsza by była na miejscu w Katowicach. No i teściowa poleciła ją. Powiedziała, że lepszej nie zna.

reklama
Dziewczynki ja tylko na sekundkę bo dostałam sms-ka. U mnie ok. Po rozprawie dziewczyny z pracy zabrały mnie na herbatę i potem poszłam na zakupy (napadłam 3 lumpki i mam śliczne ciuszki dla maleństwa). Zostałabym dłużej ale właśnie jedziemy z M. do koleżanki i jej ślicznej córeczki, która się we wtorek urodziła:) :-D:-D:-D:-D:-DJestem strasznie podekscytowana bo to moja chrześnica:tak: Odezwę się jak wrócę. I obiecuję wstawić zdjęcie. Pa!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry