• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2010

Wózeczek złożony, poszło szybko i sprawnie:) Jeszcze tylko jutro ten kurier nieszczęsny z łóżeczkiem i pościelą i będę gotowa:)Idę jeść, bo zgłodniałam przy tej pracy-nadzór i konsultacja są męczące:))) Do jutra dziewczynki!:)

Fiuu dużo sił na tę przeprowadzkę!:) Jeszcze pamiętam swoją…:)

Navijka Twoja teściowa rozbawiła mnie do łez:) Ale aparatka:) Mój mąż skomentował (przeczytałam mu), że taki skarb, jak Twoja teściowa, to najlepiej zakopać głęboko w ogródku:)

Ciamajdko z takiego powodu to ja rozumiem!:))) Super, odpoczywaj z rodzicami i baw się dobrze:)))

Aga Natalia cuuudnie:)))

reklama
No chyba doszłam do siebie - staram się myśleć pozytywnie - Wasze rady są bardzo cenne - do wszystkich się przyłożę:tak::tak:
DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA POMOC:-):-)

Bombusia bardzo się cieszę, że szyjka mocno trzyma:-D Na prawdę cudne wieści...

Cosya no ładnie, a ja ją też zamówiłam z myślą o zakupach internetowych...no ale cóż...:happy:

Bogusia86 a mnie zawsze takie duże ciasto rośnie, masz jakiś sprawdzony przepis na puszyste ale nie mocno wyrośnięte ciasto?:tak: Jeśli tak to poproszę:-D

Lea ja siarę mam od 17 tyg. Ale jest u mnie tego bradzo mało...takie kryształki przy sutkach..

Ciamajdka CUDOWNE WIEŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oj chciałabym Cię widzieć jak ich zobaczyłaś - :-D:-D:-D Bardzo się cieszę z takiej miłej niespodzianki - rozumiem, że z powodu rodziców rzadziej będziesz u nas bywać? Oj to wykorzystaj intensywnie te cztery dni...

Aga_Natalia ufff to możemy odetchnąć z ulgą...dziewczynki zdrowe - mamusia szczęśliwa...:-):-):-) I tak będzie już do końca...pewnie nie umiesz się doczekać kiedy dziewczynki będą z Wami - całuję je po małych brzuszkach i rączkach:-):-)

Ola_ no i jak wrażenia z oglądania wózeczków? Wybraliście już?

Wuzelek ojj ten kurier :eek::eek::eek:

A my jutro idziemy zamówić dla Olka wózeczek:-):-):-) Jestem bardzo szczęśliwa!!!!!!!!!!!! i kupiłam dziś chusteczki nawilżane 4 paczki Pampers sensitive za 19,90 w lidlu:tak::tak:

Po 1. trochę może mnie nie być.. przynajmniej do soboty na bank będę wpadać raz dziennie albo i wcale!!!

Po 2. Ehtele bardzo bardzo mi przykro... brak słów.. byłam pewna że zdasz ale widać, znowu trafiłaś na matoła:no:

Po 3. PRZYJECHALI MOI RODZICE Z HOLANDII NA 4 DNI!!!!!!jestem jeszcze w ciężkim szoku i euforii bo to była niespodzianka od A do Z.. nie wiedziałam ani nie spodziewałam się zupełnie!!!!

właśnie siedzę z mamcią:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

do napisania!!!

no ro super kochana korzystaj :) baw sie dobrze i pozdrów rodzinkę:)

Witajcie kochane!!!!

Dziękuję Wam za wsparcie!!!!

Ja dziś odżyłam. Byłam u moich kruszynek zawieść mleko.
Perełki są już w lepszej formie.
Nadia mniejsza nie ma już infekcji i ma odstawiony antybiotyk,
Zosia większa po trudnej niedzieli, gdzie miała poważne problemy z oddychanie i została podłączona do tlenu, miała też podawane morfinę, aby nie czuć bólu,
dziś oddycha już samodzielnie!!!!!!!!
Obie oddychają samodzielnie, mają tylko doprowadzone rurki w razie, które czasami dają im tlen.
Po żółtaczce też już nie ma śladu!!!!
Obie dostają moje mleczko i od poniedziałku mają już podwójną dawkę.
Nadia dostawała 3 ml co 2 godziny dziś już 6, a ma dojść na razie do 9.
Zosia dostawała 4 ml co 2 h, dziś 8, ma dojść do 12.
Cysta się w brzuszku się wchłonęła i nie było to nic poważnego.
Dziś jak byłam u dziewczynek dostałam Nadunię do przytulenia.
Leżała na moich piersiach około 30 min.
Cudowne uczucie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jest taka malutka i dobniutka, ale piękne uczucie!!!!!!!!!!
Zośkę będę tulić w sobotę. Nie chcą na razie, aby dziewczynki zbyt często opuszczały inkubator.
Jestem dziś mega zadowolona!!!
Oby tak dalej!!!!

Ciesze się Słońce,. ze u Ciebie i maluszków wszystko w porządku trzymaj się ciepło i bądź dzielna.

bombusia to super ze szewek trzyma- oby same takie super wiadomosci:)))))))))

mallaika mniam mniam- ale mi smaka narobilas. ja na obiadokolacje szykuje mlode ziemniaczki z mizeria i kotlety mielone:))))))))

black_opal ja ostatnio tez tak mam i tez wydaje mi sie ze to od truskawek:))))))))))

koralowa mnie tez wizja spania w staniku przeraza dlatego do spania kupuje taki do karmienia bez fiszbin- taki babciny. mysle ze do spania bedzie wygodny. ja mam wypatrzony w triumf za 30 zl.

martuska85 spokojnie bedzie dobrze. wiadomoz e samemu to smutno a w naszym stanie jeszce stres dochodzi ale zawsze sa telefony. glowa do gory.

aga_natalia super wiadomosci:)))))))))))bardzo sie ciesze ze wszytsko jest ok.

wrocilam ze spotkania z kolezanka- jej malutka przepiekna i jaka spokojna- plakala tylko jak chciala jesc albo miala mokro. zglodniala nam na spacerze i trzeba ja bylo nakarmic w parku- owinelysmy ja kocykiem i jakas zjadla ale kolezanka byla zawstydzona- ale jak trzeba to trzeba.
teraz jestem padnieta i szykuje obiadokolacje dla siebie i meza.
a i kurier w koncu przyjechal- kunkiety takie jak chcielismy wiec jestem puki co zadowolona.

ja ide na wizytę w niedziele do miesięcznego kolegi mojego synka:P

Ooooj wcielo mi posta :(((((((

Ciamajdko - niespodzianka superrrrrr tez bym chciala zeby moja mama mi taki psikus zrobila:)
Aga Natalia - super wiadomosci, cieszymy sie ze perelki rosna, ze po cyscie ani sladu i ze Ty juz w lepszej formi! Zobaczysz ani sie obejrzysz a juz w domciu bedziecie!!!

Ehh dziewczyny - ta moja tesciowa to rzeczywiscie jest (nie)udana. A takich tekstow to jest miliony w ciagu dniu + ciagle narzekanie. Uszy wiedna od trucia :-) I oczywiscie ona wszystko wie najlepiej!!! Bedzie ubaw jak sie Matilde urodzi, bo mi tesciowka pewnie zyc nie da, czekam na ta przeprowadzke na jesien jak na zbawienie:tak: - wtedy tez przejde na system max jedna wizyta na tydzien, a co do jej opieki nad wnuczka nie biore nawet pod uwage.

Tesciowo ty stary rowerze, dlaczego pedalow ci brak....lalala lalala lalala.....:-)

ta Twoja tesciowa jest bombowa masakra prawie jak moja :P

ja juz mowie dobranoc

ehtele głowa do góry :-) i już nie myśl o tym egz. na prawko. Jutro wózek, życzę udanych zakupów, ale masz fajnie :-) Ja wózek to chyba kupię jak już synek będzie na świecie, bo niestety finansów brak :-( Chyba że rodzinka nam kupi...
Bombusia bardzo się cieszę, że szyjka mocno trzyma :-)
Navijka Twoja teściowa jest "the best" :-D:-D:-D
Ciamajdko super niespodzianka, korzystaj z obecności rodziców :-)

Ja na dziś już zmykam, pasuje odpocząć, bo brzuszek twardy... W piątek mam wizytę.
Spokojnej nocy:-)

Hej hej :-)

Ciamajdko, a to niespodzianka :-D Super :-) Naciesz się ich obecnością :-) My tu poczekamy :-) Pozdrowionka dla rodzinki :-)

Ehtele, cieszę się, że już u Ciebie lepiej z samopoczuciem :-) Mam nadzieję, że jutrzejszy wybór wózeczka całkowicie poprawi humor :-)

Kasia181, życzyłybyśmy sobie równie grzecznych dzieciątek, co córeczka Twojej koleżanki, co nie? :-)

Ja obecnie sama, bo mąż na siłownie się wybrał - niech korzysta, póki Szymuś jeszcze w brzuszku siedzi ;-) Za chwilkę zaczynam, pakowanie torby do szpitala... wiem wiem, to dużo czasu jeszcze, ale mam już prawie wszystko, więc co nieco niech już czeka :-)

Życzę Wam miłego wieczorku :-)

Ale cudowne wieści teraz czytam :-)

Ciamajdo Cieszę się razem z Tobą, już kilka razy pisałaś, że bardzo tęsknisz za rodzicami, ale nie możecie się spotkać jedynie przez Skypa rozmawiacie, a tutaj taka niespodzianka- Superrr:-)

Wykorzystaj te 4 dni, a forum się nie przejmuj poczekamy na Ciebie, nie bedziemy duzo pisały ;-) Teraz przyszli dziadkowie są najważniejsi :-)

Aga_Natalia Super, że Nasz kochany ex trójpaczek jest w dobrym stanie :-) Urodziłaś silne dziewczyny:-) Już niedługo pojadą z Tobą do domu i będziesz je tulać cały czas :-) A teraz jeszcze po odpoczywaj w domu, bo później z królewnami będziesz miała ręce pełne roboty :-)

Ehtele Mi ciasto wyszło super czyli takie jakie lubimy z M czyli ani cienkie, ani grube :-)
A przepis jest prosty 300g mąki, 3/4szklanki wody, 30g drożdży, pół łyżeczki soli i szczypta cukru, 2 łyżki oliwy z oliwek.
W letniej wodzie rozpuszczam drożdże, odstawiam na 5min, dodaję sól, cukier, oliwę mieszam dodaję do mąki, wyrabiam ciasto :-) Gotowe ciasto odstawiam na godzine w ciepłe suche miejsce i przykrywam ściereczką :-)Gotowe :-)

Po zjedzeniu pizzy poszłam na spacer z koleżanką i tak nam zeszło 2 godzinki i fajnie było, ale teraz tak mnie bolą stopy, że nie wyrabiam :-( Ech a to jeszcze trzeba się kilka ładnych tygodni przemęczyć ;-)

Aga Natalia to wspaniałe wieści...:-) Cieszymy się razem z Tobą, na pewno z każdym dniem będzie coraz lepiej, no i już niedługo będziesz miała swoje skarby w domu. Buziaki!

Ciamajdko to wspaniałe odwiedziny, wcale Ci się nie dziwię, że się popłakałaś, ja też bym beczała jak bóbr. Korzystaj kochana, naciesz się bliskimi, naładuj bateryjki i wracaj do nas :-)

Dziewczyny drogie, powiedzcie mi proszę czy Wy wypruwacie we wszystkich ubrankach dotykających skóry metki, żeby nie drązniły potem ciałka malucha?

Ostatnia edycja:
reklama
Aga_Natalia - super:-) cieszę się razem z tobą :-) oby tak dalej i nie długo dziewczynki będą w domku
Ciamajdka - fajną niespodziankę ci rodzice zrobili, korzystaj korzystaj póki są na miejscu
cayra - już torbę pakujesz??? kurcze ja muszę jeszcze sporo rzeczy kupić:zawstydzona/y: oj chyba trzeba zwiększyć tempo:shocked2:
Ja po zajęciach ze szkoły rodzenia - dziś temat połóg...:no:
Zjedliśmy pyszne kanapeczki z serkiem i rzodkieweczką i może zaraz wsuniemy po małej porcji lodów truskawkowych:tak: Tak więc dobrej nocy dziewczynki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry