Hej laseczeki
Też sobie ucięłam "małą" 2-godzinną drzemkę;-) ostatnio jakaś senna się robię w ciągu dnia i jak się położę to potem ciężko wrócić do normalnego funkcjonowania
Ciamajdko - nie denerwuj się, swoją drogą chciałabym zobaczyć jak sięgniesz do stóp bez zginania kolan przed porodem
Jenny, Bombusiu - wydaje mi się że wasze pociechy leżą główkowo, a że jeszcze czasami zmieniają pozycję i raz niżej czujecie raz wyżej to raczej norma. U mnie na usg też potwierdził lekarz położenie główkowe a jak mały ma czkawkę to czasami czuję koło pępka a czasami niziutko w pachwinie.
Cosya - ja podobnie jak ty objawów na razie nie mam, czasami brzuszek twardnieje ale skurczów brak, swoją drogą to jeszcze niech w brzuszku posiedzi ten mój mały ancymon bo jak ma być lewkiem to jeszcze mu trzeba poczekać;-), co do spania to raczej na lewym boku lub na wznak ale już bardzo wysoko na 2 poduchach bo inaczej mnie dusi ( a kiedyś preferowałam spanie prawie na płasko:-(), rano budzę się połamana z lewej str przy krzyżu - to pewnie od tego spania na lewym boku

, ech już bym chciała spać w różnych pozycjach i nie stękać przy kładzeniu się i wstawaniu jak stara baba;-)
riba - zazdroszczę tych zajęć na basenie, też bym poszła zwłaszcza w takie upalne dni

uważaj jutro z tą jazdą
duralex - gratuluję wizyty
Pajka - z naturalnych rzeczy na zgagę jeszcze podobno migdały pomagają, koleżanka próbowała i na nią działały doskonale, nie wiem czy u ciebie się sprawdzą ale może warto...
koralowa - jak mój pokazuje pupcię lub plecki to też go głaszczę

chyba to lubi, co do ciśnienia to moje też zwykle niskie, a dzisiaj zasypiam, spałam i chętnie poszłabym dalej spać;-)
fiuu - najlepszego:-)
Mama Aneta - biedny ten twój synek ale dzielny
Lea28 - jak miałam skurcze łydek i zapomniałam się rano i się przeciągnęłam to zaraz były skubańce z powrotem, niestety pomimo brania asparginu nie przechodziło. Teraz przeszło samo

ufff bo namęczyłam się okrutnie, zwłaszcza w nocy, a potrafiło wykręcić mi nawet palce u rąk

szok. Mam nadzieję że już do końca ciąży nie wrócą.
Bonusowa - też mam podobne obawy:-(