reklama

Sierpień 2010

Polianno ja od dłuższego czasu mam ciałka ketonowe w moczu. Ostatnio miałam ich 50 i lekarz powiedział cytuję: "To że jest PAni w ciąży nie znaczy, że możemy dopuścić, żeby się Pani nerki rozjechały":szok:
I dostałam saszetkę antybiotyku do rozpuszczenia w wodzie i wypicia, który ponoć czyści układ moczowy. Miałam wypić i po 3 dobach zrobić jeszcze raz badanie moczu. No zrobiłam i nadal nie jest ok, ale jest lepiej, teraz mam 15 mg ciałek ketonowych. Dostałam na maila komentarz, że wynki nieprawidłowe i że zajmiemy się tym na wizycie, którą mam w poniedziałek, więc czekam...:baffled:

Akurat cialka są pojedyncze :) Na szczęście nie az tak dużo jak u Ciebie... ciekawa jestem co powie Tobie lekarz. Ale i tak się zdziwiłam,bo przecież całą ciążę wszystko mam ujemne. Może to faktycznie "urok" końcowego okresu?

reklama
Musze Wam opowiedziec moja wizyte bo juz sama nie wiem co myslec.wszystkie pomiary ogolnie ok,tetno malego130-140 wiec tez super.Expresowe badanie Hb11,2 wiec niby lepiej.Badanie MANUALNE w celu ustalenia polozenia dziecka i sie zaczelo,na kazdej wizycie slyszalam nie jestem pewna chyba posladkowo i dzisiaj to samo,a po czym wnioskuja chyba po tym,ze maly ma koscisty tylek i mysla,ze to glowka,polozna stwierdza,ze nie jest pewna ale chyba to glowka jest u gory.Bierze Doppera czy jakos tak a bicie serduszka lokalizuje calkiem nisko praktycznie nie daleko pachwiny co by wskazywalo,ze jednak polozenie glowkowe prawidlowe wiec od nowa macanie,uciskanie i polozna stwierdza,ze nie moze zlokalizowac glowki wiec dostalam skierowanie na Usg na jurto w celu potwierdzenia polozenia:-D.Powiedziala jednak,ze chyba polozenie jest prawidlowe ale glowka wg nij musi byc juz tak nisko w kanale,ze nie moze jej wyczuc?:szok:I O CO CHODZI?Czy mam to rozumiec,ze jezeli tak jest to juz blizej niz dalej?Troche sie martwie bo faktycznie za duzo ruchow ani kopniakow u gory to ja nie czuje wiekszosc raczej w dolnej czesci brzucha ale tak sobie mysle,ze moze maly nie ma podkurczonych nozek tylko wzdluz ciala trzyma tak jak to bylo na usg w 29 tyg.Juz sama nie wiem:baffled:Dodam tylko,ze w momencie czkawki u malego czuje jak czka polewej stronie w pachwinie

Koniecznie napisz jutro co będzie po USG, jak leży maluszek, bom sama ciekawa jak to u Ciebie wygląda, u mnie właśnie jest też róznie, bo raz czuje czkawke przy pępku, a raz przy pęcherzu i nie wiem co o tym myśleć, a USG mam dopiero 20.07:baffled: i już sie nie moge doczekać, choć coś mi sie zdaje, że mały nie zrobił nurka:no::-(a ja tak bardzo chcieć rodzić SN:wściekła/y::wściekła/y:

dobra, ide sie powiesić...
gościu dzisiaj nie przyjdzie bo nie ma wiertarki...

jak ten remont się skończy przed moim porodem to własne stopy wycałuję bez zginania kolan...

nie będę już się wnerwiać, ale zabiję chyba kogoś... to mi się zmniejszy zawartość kurwików we krwi..

Bombusiu moje dziecie jak ma czkawke to czuje własnie od pępka w dół a jest główką w dół ułozone wiec bardzo prawdopodobne, ze Twoje dziecie tez juz tak jest:)

Ciamajdko oddychamy, oddychamy

Ja czuję czkawkę w pachwinie... lewej. czasami koło pępka.
Ale np. jakieś 1,5 tygodnia temu czułam pod lewym żebrem, także wiem, że obrót był na pewno.. i chyba mała znowu obrócona jest prawidłowo.
Dowiem sie we wtorek. Jak zrobi USG.

zamówiłam pizzę-ktoś chętny;)?

Hej laseczeki
Też sobie ucięłam "małą" 2-godzinną drzemkę;-) ostatnio jakaś senna się robię w ciągu dnia i jak się położę to potem ciężko wrócić do normalnego funkcjonowania:tak:
Ciamajdko - nie denerwuj się, swoją drogą chciałabym zobaczyć jak sięgniesz do stóp bez zginania kolan przed porodem:-D
Jenny, Bombusiu - wydaje mi się że wasze pociechy leżą główkowo, a że jeszcze czasami zmieniają pozycję i raz niżej czujecie raz wyżej to raczej norma. U mnie na usg też potwierdził lekarz położenie główkowe a jak mały ma czkawkę to czasami czuję koło pępka a czasami niziutko w pachwinie.
Cosya - ja podobnie jak ty objawów na razie nie mam, czasami brzuszek twardnieje ale skurczów brak, swoją drogą to jeszcze niech w brzuszku posiedzi ten mój mały ancymon bo jak ma być lewkiem to jeszcze mu trzeba poczekać;-), co do spania to raczej na lewym boku lub na wznak ale już bardzo wysoko na 2 poduchach bo inaczej mnie dusi ( a kiedyś preferowałam spanie prawie na płasko:-(), rano budzę się połamana z lewej str przy krzyżu - to pewnie od tego spania na lewym boku:baffled:, ech już bym chciała spać w różnych pozycjach i nie stękać przy kładzeniu się i wstawaniu jak stara baba;-)
riba - zazdroszczę tych zajęć na basenie, też bym poszła zwłaszcza w takie upalne dni:tak: uważaj jutro z tą jazdą
duralex - gratuluję wizyty
Pajka - z naturalnych rzeczy na zgagę jeszcze podobno migdały pomagają, koleżanka próbowała i na nią działały doskonale, nie wiem czy u ciebie się sprawdzą ale może warto...
koralowa - jak mój pokazuje pupcię lub plecki to też go głaszczę:-D chyba to lubi, co do ciśnienia to moje też zwykle niskie, a dzisiaj zasypiam, spałam i chętnie poszłabym dalej spać;-)
fiuu - najlepszego:-)
Mama Aneta - biedny ten twój synek ale dzielny:tak:
Lea28 - jak miałam skurcze łydek i zapomniałam się rano i się przeciągnęłam to zaraz były skubańce z powrotem, niestety pomimo brania asparginu nie przechodziło. Teraz przeszło samo:tak: ufff bo namęczyłam się okrutnie, zwłaszcza w nocy, a potrafiło wykręcić mi nawet palce u rąk:baffled: szok. Mam nadzieję że już do końca ciąży nie wrócą.
Bonusowa - też mam podobne obawy:-(

Ja czuję czkawkę w pachwinie... lewej. czasami koło pępka.
Ale np. jakieś 1,5 tygodnia temu czułam pod lewym żebrem, także wiem, że obrót był na pewno.. i chyba mała znowu obrócona jest prawidłowo.
Dowiem sie we wtorek. Jak zrobi USG.

zamówiłam pizzę-ktoś chętny;)?

ja ja chętna ja ja :P
ja tak czułam ostatnio główke małego jak wędrował znowu w dół to było jakies 2 tyg temu taki ból, ze myslałam,z e tynk ze śniany zjem:-p

Pati migdały pomagają na 5 minut także musiałabym spac z migdałem w buzi :sorry2:

reklama
Melduje się po USG
Wojtuś jest nadal chłopcem także nie wierze już w moje sny, ma się dobrze, ułożony głowką w dół czego sie nie spodziewałam bo dawał znaki po całym brzuszku. Wszystkie parametry w normie na 32-33 tydz., niestety nie wiem ile waży ale to nieistotne;-)Fajnie bo nic nie placiłam a tak jak się zapisałam prywatnie to 150 zł by mnie to kosztowało.
Położna powiedziała że łożysko na tylnej ścianie czyli będzie bolalo i że mam nisko brzuch. Teraz tylko czekać na poród:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry