reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2010

Zgadzam sie z Toba Pajeczko, ze ubieranie calkowiecie na rozowo i niebiesko jet bezsensem:no:ja kupilam komplet 4 body w pieknym fioletowym kolorku:tak:wczoraj szare body z takimi smiesznymi nadrukami:tak:fajnie wlasnie, ze jest teraz taki wybor kolorow i wzorow, az bd sie chcialo dzidzi przebierac:tak:
A tak z innej beczki: co sadzicie o nakladkach silikonowych na piers i brodawke do karmienia?

reklama
a u mnie pierwszym objawem ciazy była nadmierla ilosc zjedzinych jajek - a nigdy duzo nie jadłam a tak w ciągu 4 dni zjadłam 16 szt :sorry2: mleczko mniam pychotka tylko jogurtów takich normalnych nie umiem jesc pitne ok

Też miałam podobnie.Podobno na początku jest zwiększone zapotrzebowanie na cholesterol i dlatego jaja tak nam smakowały,z reszta teraz tez jakos mi wchodzą.A od jogurtów mnie odrzuca,z resztą nigdy nie byłam ich fanką.
A do kolorów ubranek macie racje,ale wam powiem,ze potem będzie sie okazywać,że najładniejsze ubranka,to te właśnie różowe lub z różem.Pamiętam jak kumpele mamusie dziewczynek sie swego czasu żaliły,że jak juz cos cudnego znalazły,to wszystko z różem:-D
A w mój ukochany pomarańczowy ubiorę i chłopca i dziewczynkę:tak:
W sumie z ubrankami to u mnie nie problem ,mam mnóstwo fajnych po synku,a siora będzie miała dziewuszke,więc dla dziewczynki tez by cos sie znalazło w spadku.

Z
A tak z innej beczki: co sadzicie o nakladkach silikonowych na piers i brodawke do karmienia?

To kwestia indywidualna,niektóre dzieci od razu czuja różnicę i nie chcą ssać.Ja użyłam raz,tzn. prze jeden dzień,gdy miałam tak popękane brodawki,że młody pił mleko z krwią:no:Jednak ostatecznie z tej jednej piersi ściągałam mleko,az sie ranka zagoiła i podawałam takim kubeczkiem do karmienia.Mi poprostu było niewygodnie i młodemu tez trudno było chwycić pierś.:tak:
Może byc to jednak zbawienne,jak ktoś ma wklęsłe brodawki...

Ja też akceptowałam jeszcze przed ciążą tylko pitne jogurty:tak: Jeżeli chodzi o ubranka to uważam tak jak Wy-bez sensu są te róże i błękity-kupowałam w neutralnych kolorach i jeżeli teraz będzie chłopiec to nie będę go musiała ubierać na różowo;-) Ale za to od znajomych dostawałam wszystko różowe...:blink:
Kachaa-ja karmiłam na początku w nakładkach, bo tak mnie piersi bolały (to normalne), ale nie mam problemu z wklęsłymi brodawkami, więc po tych pierwszych dniach zrezygnowałam:tak:

Wlasnie sie obawiam pomaltretowanych brodawek..:-(Kuzynka sobie akurat chwalila ale to chyba indywidualna sprawa i ja napisalas zalezy od dziecka.
Ja mam plaskie brodawki...taki malenkie w ogole...

Ja na razie nie kupuje nic powiedziałam, ze jak bede koło 20 tc to moze wtedy kupie pierwszy ciuszek ;-) teraz nie zapeszam bo moze sie wszystko wydarzyc.

Kachaa ja tez, ale wiesz zycie płata nam róne figle i niestety wiem trzeba myslec pozytywnie, ale różnie to bywa. Wiesz ja jestem na podtrzymaniu ciąży cieszze sie, ze wszystko ok z maluszkiem na razie, ale to jeszcze za wczesnie na kupowanie ciuszków i robienie pokoiku.
Czasami się zdarza, ze cos jest nie tak w póżniejszych tc, ale wiadomo trza byc dobrej mysli.

Co do brodawek ja mam znowu giganty tak duze, ze szok

reklama
Pajeczko napewno wszystko bd dobrze:tak:ja pokoiku w ogole nie urzadzam:no:poza lozeczkim nie planuje nic wiecej:tak:ale jak juz bd mialo tak 2,5 roczku to juz trzeba bd cos pomyslec:tak:

Do góry