reklama

Sierpień 2010

Nudno i gorąco u mnie! Barszczyk zjadłam i znów głodna jestem. Na wczesną kolację będzie pizza, bo nic mi się nie chce! Mały w bebechu tak tańcuje że mam dość. Oj tylko bym narzekała!

Do wieczorka!

reklama
Jestem :-)
Niestety pan doktor mnie nie przyjął, bo juz konczył prace, ale mąż mnie opitolił że wogóle chciałam do niego iśc, bo on taki troche psychol jest :-) przemyśleliśmy to i nie będe nic wydziwiac, co jeden lekarz to lepszy, takze jak pójde jutro do tego mojego w sprawie tych zatrzyków, to wycisne z niego wszystkie soki aby dokładnie mnie poinformował co, jak i kiedy ( oczywiscie delikatnie zeby nie urazic szanownego pana dr ) z drugiej strony myśle że chyba wie co robi, wkoncu nie praktykuje rok czy dwa tylko juz troche dłużej ( pocieszam sie tym )
Pajeczko ja ostatnio ciągle bym jadła, wszystko co mi wpadnie w ręce jest moje :-D
Bogusia86 widzisz ja też miałam tydzien temu wizyte i miał mi pobrac posiew ale akurat zabrakło mu tych próbek czy czegoś, takze tez dopiero zrobi mi to w 38 tyg. zbaczymy moze też cos sie po tym zacznie ,tak jak u ciebie :) a, i jeszcze mi powiedział ze jakby nie było wyniku to w szpitalu jestem traktowana jak nosicielka i dostane antybiotyk w razie W.

Super ze jest juz pierwsza sierpniowa mamusia, coraz bliżej kobietki, coraz blizej :-)
Ide posiedziec z M, bo jak nigdy skonczył wcześniej i musze sie nim troszke nacieszyc.
Buziaczki !!!!!

Ostatnia edycja:
Jenny - witaj spowrotem!!!Mam nadzieje ze mleczko naplynie w odpowiedniej ilosci:tak:i nie bedziesz musiala dokarmiac malego. Jak znajdziesz chwile to oczywiscie wszystkie czekamy na opowiesc z porodowki:-DA ja szczegolnie na relacje o znieczuleniu, bo zastanawiam sie czy nie brac. Ciesze sie ze u Was wszystko w porzadku!

Izunia - czyli wiesz tyle co przedtem:baffled:Jutro wycisnij z gina ile sie da - zapisz sobie na kartce zeby o niczym nie zapomniec, bo czasami jedna krzywa odpowiedz doktorka i cala rozmowe bierze w leb:tak:

A teraz serio....brzuch mi sie obnizyl hehehe zegnaj zgago:-DTak mi sie od rana wydawalo ze jakis dziwny jest...Wydaje mi sie mniejszy (jak patrze z gory), lepiej mi sie dycha, z przodu w lustrze tez widze ze juz nie taka pilka tylko owal do dolu rozciagniety, i u gory mam jakies luzy na skorze ze moge sie spokojnie uszczypnac, a wczesniej wszystko napiete:-D

Dzięki dziewczynki za miłe słowa:-)

Tatus przyszedł, dostał prezenty urodzinowe od nas, ale mówi "jejku kotuś jak ja sie ciesze" a ja pytam, "ale że co"????, "no że mały fiknął, a nie mówiłem Ci, że wszystko będzie dobrze, a Ty mnie nie słuchasz":tak:potem mówi "ale mi zrobił niespodziankę na urodziny, jednak chce żebym był przy porodzie" i taki chodzi dumny po domu jak paw i wydoił całego Heinekena z radości:-D:-D:rofl2: i tylko sie ciągle zastanawia ile Alanek waży, bo wiecie pewnie by chciał Pudziana:szok::-D:baffled:śmieszny jest ten mój M czasami mimo, że dziś skończył................36 lat:crazy:!!!!

No to tyle o mnie.

Izunia "molestuj" jutro tego gina, powiedz, że prosisz, aby Ci wszystko dokłądnie wytłumaczył, bo Ty sie poprostu denerwujesz:angry:
Jenny witam i pozdrawiam:-)
navijka czy Ty masz jakies duchy w koło domu???? brrrr;-) czekam na fotkę opuszczonego brzucha kochana!!!!

Bombusiu też pozdrawiamy:) Cieszę się ogromnie, że Alanek fiknął:)))
Pajeczko sąsiad osioł... Walcz!:)

No i mamy pierwszą prawdziwą sierpniówkę:)))

A ja uciekam powoli szykować Jaśkowi kąpiel, bo chłopaki pewnie zaraz wrócą ze spacerku:) Może uda mi się powoli do Was wrócić mimo kolki...? :)

Uprzejmie donoszę, ze mój synek ZROBIŁ FIKOŁKA!!!!!!! jejkus jak sie cieszę, huuuura!!!!

No wiec nowa dr baaardzo miła, zbadała mnie na samolocie i mówi "dzidziuś jest ułozony główkowo, ale dam pani na szybkie USG niech jeszcze potwierdzą", więc pobiegłam na USG i potwierdziło sie, ze nogi sa w górze, a główka w cipulce.
Dostałam skierowanie do szpitala na zdjęcie szewka i wybieram sie tam w środę rano, to w piątek powinni mnie puścić tzn. mam taką nadzieję, bo w sobote Adi jedzie na obóz i chciałam go odprowadzić.
Badania moczu, krwi i toxo wszystko dobrze, zadnych bakterii itd.

Jejkus dziewczynki jak sie cieszę, to mały urwisek tyle mnie trzymał w niepewności, a takto juz zadzwoniłam do M, zeby sie szykował na porodówkę,a on mówi "jak to już?????", a ja sie śmieję "nie no jak przyjdzie pora"

Zaraz Was poczytam tylko musze coś zjeść i PIć bom spragniona! I prysznic kleję sie okrutnie:(((

Aaaaaa zapis KTG w porzo tętno miodzio, skurczy NI MA......jeszcze niestety.
Bombusiu gratuluje fikolka no i terminu sciagniecia szwa-juz tak blisko .
A wiec ja wpadam tylko z wiadomoscia, jestem juz po wizycie- jesli pozniej bede mic troche czasu to zagladne i bede nadrabiac-
a wiec- mam niby rozwarcie na 4 cm- jakos w to mi sie nie chce wierzyc( zero skurczy- i wogole nie odszedl mi czop, w co pozatym ani kropelki i paseczka krwi)- lekarz mi powiedzial ze moge rodzic dzisiaj lub jutro- w to juz wogole nie wierze bo mam zero skurczy- zreszta z takim rozwarciem- chodzola 3 tyg. w poprzedniej ciazy.
W kazdy razie co sama zauwazylam dziecko zrobilo sie mniej aktywne- moze mu minie, no i Pan doktor chcial mnie zostawic w szpitalu- ale odmowilam bo po co jak skurczy faktycznie nie ma.

A i termin wywolani przeniusl mi z 16 sierpnia na 9 wiec w przyszly poniedzialek- jesli nie wezmie mnie wczesniej bede juz tulic malenstwo.

Z tego wszystkiego nie pojechalam do kol. tylko zawinelam do domku i bioer sie do ubierania lozeczka.
Mam nadzieje, ze zrobie wszystko i tak nic nie ruszy - bo dzisiaj napewno nie mam ochoty jechac na porodowke, a jutor chece sie jeszcze wybrac na zakupki do mojej pracy na allegro- wiec ciagle wmawiam sobie ze te 3-4cm to nic.

Gratulujew pierwszej sierpnioweje mamusce:)))jolantafron

Trzymajcie sie-w miare mozliwosci jeszcze do Was dzisiaj zagladne.

Ostatnia edycja:
Bombusiu - super fikołkowe wieści :) brawo dla Alanka :)

luizka - nie martw sie na zapas. jak mały sie urodzi to trzeba bedzie wziasc sie za siebie. ja sobie myślę tak, ze przynajmniej z 6-7 kilo ubędzie mi wraz z porodem (młody ok 4 kg, ok 1 kg łożysko i do tego wody ;) ) poza tym jak będziemy karmić cyckiem też szybciej zejdzie. Facety są tak zauroczone dzieciaczkami, że nawet nie zwracają uwagi na nasze dodatkowe fałdki i rozstępy. będzie dobzie ;) fajnie macie z tą kasiorką dodatkową...

bogusia007 - mieliśmy w zeszłym roku jechać na ten zlot :P podziwiam, że dałaś radę z brzucholem ;)

izunia - co za buc z tego lekarza...zdziera kase na każdym kroku :/ a te zastrzyki to jakieś na rozrzedzenie krwi? moja mama dostawała jakieś rok temu. złamała nogę w kostce, miała operację a potem okazało się, że doszła zakrzepica. za kilka miesiecy bedzie miała wyciagane druty z kosci i tez bedzie miala te zastrzyki zeby nie zrobiły się zakrzepy...

Ola - jakiś dzień perfekcyjnej pani domu :) ? brawo. nieźle się musiałaś zmachać.

Pajka - co za zryty sąsiad :/ a jedz kochana do woli, potem trzeba będzie się pilnować ;)

Navijka - normalnie dzień strachów :P u nas wczoraj późnym wieczorem kot rodziców wymknął się ukradkiem jak mój brat wracał do domu. musiał nie zauważyć, że kicia śmignęła mu pod nogami. kicnęła do góry i drapała w nasze drzwi żeby ją wpuścić, prawie zawału dostałam bo już przysnęłam :P a barszcz ukraiński - pyszności, jedna z moich najulubieńszych zup.

Bogusiu86 - mój m mówi dokładnie tak samo ;)

Ciamajdka - masz prawo do nicnierobienia ;) lodówka, kurze i inne pierdoły nie uciekną ;)

a tak btw, nie zdążyłam jeszcze przywitać sierpniowych lipcówek i wrześniówek :) No więc Cześć brzuchatki:)

a my właśnie wróciliśmy z zakupów. Stopy mi lekko się powiększyły, więc zaszalałam i kupiłam sandałki - cichobiegi za całe 25 zł !! :P nie ma to jak promocje i wyprzedaże :D młody jeździ w brzucholu na wszystkie strony, lekkie skurczyki ale generalnie czuję się ok.

Wpadli do mnie na chwilkę znajomi z synkiem - jeeeeeejku, takie 2 miesięczne maleństwo...malutkie stópki, rączki, słodka buziola :) też już chcę takiego :D dostaliśmy kilka ciuszków, z których już im wyrósł i pampki 1, bo tez już za małe na jego dupkę :)

pozdrawiam

cześć dziewczyny,

czytam Was od jakiegoś czasu, mam termin na 21 sierpnia.
tyle produkujecie, że dzisiaj wreszcie doczytałam do końca, oczywiście nie przeczytałam całych 9 miesięcy :-) odezwałamm się raz na początku i jestem tez dopisana na liście Sierpniówek.

to już moje drugie dziecko Synek ma juz 5 latek i przyszedł na świat przez CC , wody mi zaczeły odchodzić a nie miałam skurczy ani rozwarcia i po 12 godzinach, kroplówek, oxy, masaży szyjki i innych "zabiegów" zrobili mi CC.

Nowa dzidzia była pośladkowo i byłam nastawiona na cesarkę. teraz mała jest obrócona głowka od 2 tyg, i trzeba czekać. boję się trochę porodu SN, ale jak czytam Wasze relacje to mi jakos lepiej. Ciekawe czy pozwolą rodzić SN jak dziecko przekroczy 4 kg. czy wogóle to sprawdza?

ja już mam zrobiony ( 37 tydz.) wymaz z szyjki macicy w kierunku streptokoków i za 4 dni był wynik: nie wychodowano" Moja ginka też trochę nie wydarzona, i średnio daje poczucie bezpieczeństwa, dlatego na lepszym USG byłam u innego gina prywatnie, to się o wszystko wypytałam.

Przytyłam ok 10 kg, ale wagę startową miałam, słuszną.
teraz już mi cięzko, nogi bolą i mam żylaki w okolicach intymnych (biorę Detralex), oczywiście zgagi itp.

trzymam kciuki za kolejne Sierpniówki i gratuluję jolantaforn :happy:

Ostatnia edycja:
Izunia-chcialabym najpierw Tobie odpowiedzieć odnośnie zastrzyków. Biorę je już od 30 tygodnia. Właśnie jako profilaktykę wystąpienia zakrzepicy. Lekarz powtarza mi cały czas jedno- te zastrzyki daje się też przy starzejącym łożysku np. gdyż powodują lepszy przepływ przez nie i dzięki temu dziecko jest lepiej dotlenione/odżywione (sama nie wiem). W każdym razie są absolutnie bezpieczne dla maluszka. Wydaje mi sie,że mozesz brać bez stresu i lepiej się "zabezpieczyć" przed ewentualną zakrzepicą.

Bombusiu - Aaaaa doigrałaś się ! :P Będzie dowCipnie ! :-) Witaj w świecie zdesperowanych ;-p Cieszę się razem z Tobą!!!!!!!

reklama
Znowu goraco bleee...Chmury sie kreca i kreca ale zero deszczu :( Znowu mi sie chce jesc ale juz nie wiem co....pomysly mi sie koncza....

Wstawilam dodatkowy suwaczek z terminem z usg moze on sie sprawdzi bo juz na ten pierwszy patrzec nie moge;p

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry