reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Cześć!
Wkleiłam zdjęcie na odpowiednim wątku:tak: Dzidzia dobrze się rozwija, ma dwie nózki, dwie rączki, którymi machało do mamy:-) Na razie wg USG wychodzi 9 tydz i 3 dzień czyli 2 do przodu:tak: Problem mam z cukrem-wyszło mi na czczo 96 i ginka powiedziała, że za dużo-mam zrobić jeszcze raz-zobaczymy co wyjdzie... Boję się tej cukrzycy ciążowej:-( Poza tym kazała jeść wątróbkę (bez szaleństw) na moją niską hemoglobinę. Kiedy jej powiedziałam, że nie przejdzie, bo jej nie cierpię, a tak w ogóle w tej ciąży nie ruszam mięsa, to kazała brać dwie tabletki Femiferalu-za dwa tygodnie kontrolna morfologia:tak:

reklama
Cześć!
Wkleiłam zdjęcie na odpowiednim wątku:tak: Dzidzia dobrze się rozwija, ma dwie nózki, dwie rączki, którymi machało do mamy:-) Na razie wg USG wychodzi 9 tydz i 3 dzień czyli 2 do przodu:tak: Problem mam z cukrem-wyszło mi na czczo 96 i ginka powiedziała, że za dużo-mam zrobić jeszcze raz-zobaczymy co wyjdzie... Boję się tej cukrzycy ciążowej:-( Poza tym kazała jeść wątróbkę (bez szaleństw) na moją niską hemoglobinę. Kiedy jej powiedziałam, że nie przejdzie, bo jej nie cierpię, a tak w ogóle w tej ciąży nie ruszam mięsa, to kazała brać dwie tabletki Femiferalu-za dwa tygodnie kontrolna morfologia:tak:

96 to gorna granica a co jadlas dzien wczesniej i czy mialas te 8-10 godzin przerwy nocnej i czy czasem nie zjadlas czegos przed posilkiem???
Ja mam cukrzyce i jakos sie trzymam wlsciwie coraz lepiej, schudlam, dobrze sie czuje- pozaty ze chce mi sie ciagle spac- nudnosci minely jakos 7-8 tydz. Mysle ze sie nie martw powinno byc dobrze, nawet jerzeli cos wyjdzie- nie bedzie zle:))

96 to gorna granica a co jadlas dzien wczesniej i czy mialas te 8-10 godzin przerwy nocnej i czy czasem nie zjadlas czegos przed posilkiem???
Ja mam cukrzyce i jakos sie trzymam wlsciwie coraz lepiej, schudlam, dobrze sie czuje- pozaty ze chce mi sie ciagle spac- nudnosci minely jakos 7-8 tydz. Mysle ze sie nie martw powinno byc dobrze, nawet jerzeli cos wyjdzie- nie bedzie zle:))

Miałam przerwę mniej więcej taką:tak: Ale przypominam sobie, że wieczorem poprosiłam M o kanapkę z KFC-może to był powód wysokiego cukru rano?:confused: Ginka kazała mi teraz zjeść tylko lekką kolację, bez słodkości:sorry2:

Miałam przerwę mniej więcej taką:tak: Ale przypominam sobie, że wieczorem poprosiłam M o kanapkę z KFC-może to był powód wysokiego cukru rano?:confused: Ginka kazała mi teraz zjeść tylko lekką kolację, bez słodkości:sorry2:
Wiec mysle ze to ta kanapka dluzo zrobila, ai pewno pozniej niedlugo poszlas spac??? a pozatym masz juz dziecko, obowiazki rano, zanim dojedziemy do laboratorium, dochodzi troche nerwow, wiem cos o tym bo mierze cukier w domu i mam dobry zachodze do kliniki i mam wyzszy, wszystko ma na to wplyw nastepny wynik bedzie dobry trzymam kciuki- wcale dziewczyny nie tesknie za tym zeby ktos do mnie dolaczal z ta cukrzyca:)))

Ostatnia edycja:
wątróbki w ciąży podobno nie powinno się jeść między inymi ze względu na witaminę A

ale bez przesady, żelaza za to ma mnostwo, a my w wiekszosci takie niejadki, ze na pewno wit. A nie mamy przedawkowanej i nie grozi nam to :p (chyba, ze ktos łyka sztuczne witaminy w tabsach)

ojjjj tak. tam jest mnostwo 'zlych' weglowodanow i tluszczow, ktore paradoksalnie tez podnosza cukier :/

Aga-ja też mam taką nadzieję, że to tylko ta kanapka:tak: W poprzedniej ciąży po 75g glukozy miałam 96:sorry2:
Kasikz-ja też uważam podobnie jak Martuśka, że z niczym nie należy przesadzać i jeżeli nawet zje się trochę tej wątróbki to nic się nie stanie:tak:

Cześć!

Ty idziesz do przodu a ja sie cofam po ostatnim usg moja doktorka powiedziała, ze jestem 2 dni w tył, ale stwierdziła, ze to moze byc błąd pomiarów wiec u mnie pewnie byłby 19 sierpień, ale pewnie wszystko sie wyjasni gdzies w 7-8 miesiacu :-D

reklama
dlatego miedzy innymi nie biore zadnych witamin - po 1. lekarz nie kazał, po 2. musialabym ciągle uwazac na to, co jem, a na tak niewiele mam apetyt.

o kurcze, to mam nadzieje, ze ja se nie okaze jeszcze bardziej do tyłu (bo pierwsze usg wykazalo prawie tydzien w stosunku do daty OM i zaplodnienia), bo niewiele mi czasu przed rokiem akademickim zostanie wyłacznie dla maleństwa :/

Do góry