Agnieszka_72
Fanka BB :)
Pamelcia mój Kubuś też tak miał. Pediatra przepisała Bobotic i BioGaia (nie są na receptę) a oprócz tego kazała mi zaostrzyć dietę. Jem tylko bułki z szynką bez konserwantów. Na obiady na zmianę krupnik lub chudy rosół na indyku a na drugie gotowane lub duszone mięso, ziemniaki lub ryż i gotowaną marchew lub gotowane buraczki. No i mogę sobie upiec jabłko lub biszkopt z jabłkiem. żadnych soków, ciastek, owoców, nabiału. Odrobinę chudego mleka do inki lub do herbaty. No i jest lepiej. Ciepłe pieluszki na brzuszek i masaże jeszcze stosujemy.
jeżeli stosujesz dietę bo dziecko ma problemy to nie jedź żadnych wzdymaczy, a do ich należy kalafior. Nie zmienia to faktu, że kolki pewnie i tak będą, bo za nie odpowiedzialny jest niedojrzały układ pokarmowy i to niestety u niektórych dzieci fizjologia.
a teraz od porodu non stop prawie codzinnie mnie boli przez to że jjem tylko te produkty i non stop te same:-(Niewiem co robić chce pomóc dziaciakowi ale sama też nie mogę latać co chwila do kibla i za przeproszeniem smrodzić co 5 min
bo kiedyś po mc nie mialam tak jak teraz po jabłkach czy tych produktach mlecznych