reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2012

reklama
K8 dlaczego d... budził się 2 razy co 4h,to nie jest zły wynik...spróbuj jedynie tą 1 w nocy o pół gtodziny przesunać, a może uda się spanie do 6-6.30 i mamy załatwioną sprawę :)
Mnie tak łatwo mówić,ale ja mam sąsiadke z drugim dzieckiem a do tego wychowała 2 młodsze siostry i ona jest taka,że mówi śpij to dzieci śpią...jej dzidziuś krzyknie,ona do niej zaraz bo Michałkowi daje zupkę i Małgosia cicho czeka na butle...no i jak mi sprzedała kilka patentów od początku pomagała trochę i radziła wraz z drugą sąsiadką to mam dziecko ustawione idealnie...

kruszki, no u nas teoria się nie sprawdza, jem wszytko i nocy nie przesypia. Poza tym uważam, że to nie ma nic wspólnego, a m.in. z pojemnością żołądka, metabolizmem i tempem trawienia.

U nas dzisiaj noc bardzo dobra bo sen od 20 do 4.15 :-) tylko potem przed 6 zaczal sie strasznie wiercic i marudzic wiec wyladowal w naszym lozku. Mam nadzieje ze ta pierwsza pobudka tak mu zostaniesz
bo
od kilku dni powoli wydluzal sobie ten pierwszy sen codziennie o pol godziny. O ciaglym snie o 20 do 6-7 jeszcze nie marze ale ta 4 jest juz do przyjecia. W dzien spi zazwyczaj raz 3 godziny i raz albo dwa po pol. Chociaz zdarzaja mu sie tez dni tak jak wczoraj czyli dwie drzemki po pol godziny i jedna godzinna.. Ogolnie nie jest zle.

e tam ja też wszystko jem od dawna i moja dzisiaj zaszalała, znowu 3 pobudki :confused: Laura o 6:30 przyszła, zmęczona się czuję, przesłało mi dzwonić w uchu to zaczęło mnie oko boleć, chyba mnie przewiało :dry: no i Blanka siostrzenica jednak Lulce sprzedała katar, ehh oby nie było zapalenia znowu :-(

K8 a ty ten kleik chcesz podawać, żeby spał, czy żeby dietę rozszerzać? bo kleik jest po to, żeby przyzwyczaić dziecko do innej konsystencji jedzenia niż mleko, a nie jest cudem na spanie ;-)

Ratina no z dwójką to tak jest, jak masz do wyboru kupę w gaciach, a karmienie cyckiem, to jednak odłożysz Malca i pójdziesz przebierzesz, bo za 2 minuty niespodzianka z gaci była by wszędzie, bo "się samo przebierze" i to drugie jakoś musi zrozumieć, że nie jest same, moja Nina to biedna się przyzwyczaiła, że czasem musi poczekać na cycka :sorry2:

Dzien doberek! Jak minela noc? Mam nadzieje ze wszystkie mamusie i dzieciusie wypoczete z radoscia zaczely kolejny dzien:)
Kruszki ja tez mysle,ze jedno z drugim nie ma nic wspolnego. Moja na cycku wczesniej (nie mialam nawtykane do glowy) a teraz na butli spi niezmiennie od urodzenia z jedna popudka kolo 3-4. Tez mozna sie wyspac i wypoczac.
K8 ilosc mleka przed snem nie ma wplywu na dlugosc spania,wiec taki kleik tez raczej nie. Ale bez zalamki, zaczniecie jesc stale pokarmy w sensie sniadanie,obiad,kolacja i z czasem sie przestanie budzic. Taki jednorazowy kleik raczej niewiele zmieni,ale od czegos trzeba zaczac:) powodzenia!

Wiecie co,zbieram mlodego i lecimy odsniezac,sciezki robic,orzelki i aniolki w sniegu,sankami wyscigi, ah jak ja kocham taka zime:D

LeRemi, zima jest piękna! gorzej będzie, jak śnieg zacznie topnieć i wyjdą wszystkie kupy... bo przecież w taki śnieg, nikomu po piesku sprzątać się nie chce...
Moje dziecko zajęło się sobą, więc skoczyłam do ogródka do kocików. Ale fajne z nich mordeczki a jeden nie ma nogi! Ale chyba się taki urodził, bo raczej by nie przeżył, gdyby ją stracił teraz... Kica jak zajączek :)

Uwiązana dzisiaj jestem, bo kurier po paczkę ma przyjechać 11-17, kurde, czy oni sie określić nie mogą?
Idę pozamiatać klatkę schodową, bo sypią pod klatka piachem i oczywiście wszystko wnosi się do domu.
Odkurzanie i wietrzenie sypialni, a potem zabieram się za obiadek :)

reklama
Z tego co widzę Ola śpi więcej niż Wasze co cieszy jak to mówią oko i dyrekcję :-D:-D
Pobudka o 7.30 drzemka od 10 do 13 drzemka od 14.30 do 16.30 sen od 19 do 22.30 jedno karmienie nocne ok 4-5 z tendencją do przesuwania na coraz później. Zaczynam się przyzwyczajać do tego dobrego stanu rzeczy.

Do góry