reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

tez mam mdlosci poranne, okropne, napina i napina, wiec rano pozostaje tylko herbatka :) nie moge nawet nic przelknac, piersi strasznie czule, do tego jakies nastolatkowe pryszcze :D jestem dosc nerwowa :/ dosc placzliwa
p.s. dziewczyny gdzie suwaczek wkleic zeby pokazywalo??:eek:

reklama
Sempe, strasznie Ci dziękuję :) Dodałaś mi otuchy. Poprzednią ciążę miałam książkową, więc zaczęłam już schizować przez tego krwiaczka. A pewnie się niedługo wchłonie... Zastanawiałam się w ogóle, czy mówić rodzinie na święta o ciąży. Ale powiem. Przecież będzie dobrze :)
Dzięki :)

Mdłości nie miałam i nie mam, więc nie pomogę za wiele... Ale koleżanki mówiły, żeby zjeść coś rano przed wyjściem z łóżka - banana, paluszki albo chociaż wody się napić. Podobno woda z cytryną też pomaga.

Zastanawiałam się w ogóle, czy mówić rodzinie na święta o ciąży. Ale powiem.

My też się nad tym zastanawialiśmy, bo moi rodzice już wiedzą, a mojego chłopa nie i chceiliśmy powiedzieć na święta, ale myślałam, że już coś będzie widać na USG, żeby można było się pochwalić, a tu tylko czarna dziura to nawet dziecka nie widać:(

Ja mam usg w piatek rano, dzien przed wigilia, generalnie wiedza rodzice, w pracy powiedzialam, poniewaz mam fizyczna prace, wiec zeby nie zdarzylo sie nic przykrego musza wiedziec. No zobaczymy co tam sie wykluwa ;)
Mialam plamienie brazowe na termin okresu, przeszlo, polozna powiedziala mi, ze najprawdopopodobniej bylo to plamienie implantacyjne, czyli zagniezdzenie. Mieszkam w UK, wiec same wiecie, ze dosc skapa opieka w pierszym trymestrze, ale usg mam :) zagdakalam ich :D kto sobie wygada ten ma :)

Kochane mam pytanie- kiedy informujecie pracodawcę o ciąży?

Ja pracuję w szkole, mam fajną dyrekcję i chciałabym jej powiedzieć ale obawiam się że to za wcześnie (7tydz.). Rodzicom powiedziałam, szału radości nie było (a mam stabilną sytuację rodzinną i materialną, tylko jednego brakowało).

OJ, troszkę inaczej sobie to wyobrażałam.

Ja powiem na wiosnę. Pracuję na zlecenia, więc mam zupełnie inną sytuację. Ale moi pracodawcy już jedną ciążę moją przeżyli i wiem, że są w porządku ;) Dostałam zlecenia do ostatniego dnia ciąży, a potem po 2 miesiącach jak tylko dałam znać, że "już", to dostałam kolejne.

Eliza, chłodną reakcją się nie przejmuj. Każdy inaczej reaguje. Rodzice pewnie też martwią się o Twoje zdrowie itp. Zobaczysz, że "szał" jeszcze przyjdzie :)

w mojej firmie wiedza od momentu kiedy ja wiem :) no 3 dni pozniej, powiedzialam kierowniczce, ona dostala szalu radosci, pobiegla ze mna do szefa, ten tez dostal szalu radosci, i do szefowej, to samo, gratulacje i same smiechy. Ale kazde szefostwo jest inne. Pracuje w pubie z restauracja. Prywatni wlasciciele. Jestem bardzo bardzo mile zaskoczona :)

Ja w pracy juz powiedziałam i zaniosłam zwolnienie. Nie moge pracować, ponieważ mam nocki i popołudniówki, na nockach prawo nie pozwala mi pracować, a na popo stukam od 1000 do 6000 tysięcy razy datownikiem młotkowym, a kobieta w ciązy ma zakaz stukania datownikiem młotkowym ze względu na wibracje, które przy każdym uderzeniu przechodzą na dziecko.
Poza tym już straciłam jedną ciązę i nie chcę ryzykować...

Zataiłam jedynie wiek ciąży co by nie gadali, że za wcześnie...

Ostatnia edycja:
reklama
witam :)
w sumie to chyba jestem "nowa" bo byłam obecna ale nie udzielałam sie bo sie bała, teraz kamień spadł mi z serca, wiem ze mam dzidzie z serduszkiem wiec mogę być tu z Wami :) ufffffff, bardzo sie cieszę :) juz byłam na 2 wątkach zadomowiłam sie a tu bach,,,, wiec teraz wolałam poczekać :) no ale JESTEM :)
i postaram sie być jak najczęściej :)
Muszę Was poznać od nowa :) bo sie sporo działo !!!!!!!!!!!

Do góry