reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2012

reklama
K8libby naprawdę babcia agentka :tak: też bym wolała sobie zaoszczędzić nawiedzania :-D

Ale dzień się zaczął super, zadzwonił do mnie ten r_p77 (?) spytac jaki chce kolor smoczków, bo nie zaznaczyłam... i wiecie co? on ma cholernie seksowny głos :-D

haha, do mnie też dzisiaj dzwonił, z kolei po kolor czapeczki i dokładnie o tym samym pomyślałam :-D:-D:-D

Wróciłam od okulisty ile tam było dzieci!!! No i wszytko ok, mogę rodzić jak to mówi moja teściowa - dołem:tak:
No i 150 poszłoooooo, ale przynajmniej wiem, że wszytko ok.
Wrcając kupiłam loda w Macu ale średnio mi smakował, a M kupiłam eurozestaw ucieszył się jak dziecko. Jednak z McDonalda niektórzy nigdy nie wyrastają:tak:

No ja jeszcze nic nie zamawiałam od tego Pana ale się przymierzam, tylko u nas kupują M więc on będzie odbierał telefon;-)

Ja jestem realistką 3:1 dla Rusków.

Asia ja tez realistka i typuje to samo:-D
Mart ja puchne, zwlaszcza po 8h siedzenia w pracy lydki i kostki. Taki urok ciazy, w pierwszej pod koniec cala bylam spuchnieta, nogi wygladaly jak sloniowate i nic nie pomoglo, nawet lezenie z uniesionymi nogami. A nie, sorki, pomoglo jedno, porod:-D
K8libby moglabys zerknac na wozkowy watek plizzzz. Zreszta pozostale babeczki tez, a noz ktoras cos poradzi. Z gory dzieki!

kruszki, obstawia się, żeby wygrać więc tu nie ma sentymentów:-) Zresztą ja zawsze wolę się mile rozczarować, niż na odwrót.

Dziewczyny, zdarza Wam się mieć więcej niż 1 kartę ciąży u jednego lekarza, jeśli liczba wizyt jest większa niż standardowo zaplanowane? Mi już zostały 3 rubryki do wypełnienia, a wiadomo, że wizyty niebawem będą częstsze...

Dziś kolejny dzień Allegrowych poszukiwań-mam nadzieję, że z każdym dniem będzie coraz lepiej, bo wczoraj od nadmiaru informacji rozbolała mnie głowa.:tak:

Hejka
Mnie też się karta ciąży kończy, ale pewnie dadzą następną. Mój gin pisze bardzo zamaszyście i nie mieści się w rubryce :-p
Też zostało mi buszowanie na allegro. Ostatnie zakupy, w zasadzie dokupić jeszcze muszę, ale oczopląsu można dostać, bo chciałabym wszystko w jednym miejscu kupić i sprawdzam, porownuje ceny, koszt przesyłki...świra można dostać...
Ja dziś miała sesję ciążową!! Aaaaa...nawet fajnie było, ale zdjęcia za 2,3 tygodnie. Strasznie mnie ona umęczyła i potem poszłam spać. Po 18 gina miałam, wszystko ok na razie. Nie kładę się do szpitala. Za 2 tygodnie pierwsze KTG :szok:

Mecz leci bo mąż ogląda. Szczerze mówiąc, kiepscy z nas piłkarze :-p Nie można być we wszystkim dobrym :tak: heh...
Popijam sobie Karmi wiśniowe, ale kurcze mam wyrzuty sumienia bo jest w nim jakiś alkohol :no: w Bavari nie ma, ale nie było. Mam nadzieję, że taka dawka nie zaszkodzi...ehhh...

o kurde, szok! Strzelił gola... no i w dodatku najprzystojniejszy z naszych chłopaków :D Kuba :D:D

A ja z innej beczki. Dzisiaj byłam na szkole rodzenia. Położna mówiła, że jak ktoś się boryka z taką rwą kulszową, czyli taki tępy ból w krzyżu, biodrze i/lub nodze może poprosić gina prowadzącego aby wpisał w kartę ciąży wtedy w szpitalu bez gadania podadzą zzo, oczywiście o ile ktoś chce. Powiedziała, że ten ból przy porodzie narasta i potem może już nie być sił na parcie i lepiej poprosić i zzo. Jak mój młodziak postanowi się jednak odwrócić główką w dół i będę rodzić sn to poproszę o znieczulenie.
A tak wg to fajne rzeczy mówią na tej szkole rodzenia, chociaż mój mąż twierdzi, że się nudził dzisiaj :p bo było o pozycjach do porodu a i puszczała nam film z porodem, jedno było cc, okropnie to wygląda :/ nie wytrzymałam do końca, musiałam odwrócić głowę. A potem dwa porody sn, jeden na kucaka a drugi taki na klęczkach, że połozna siedziała z tyłu. Jakoś tak szybko to im poszło, jakby to takie proste było :-)

reklama
My tez z M ogladamy mecz, dobrze ze remisujemy, lepsze to niz jak zwykle porazka:baffled: sopelek tym karmi to sie nie przejmuj, nie popadajmy w paranoje, ja sama 2 razy karmi pilam w ciazy i choc jakos mi nie podchodzilo(choc przed ciaza lubilam) to nie mam wyrzutow sumienia;-) A co do tych kart to ja nie wiem czy nie bede miala problemu- bo ze wzledu na to ze zmienilam ginke to moja karta jest dopiero od 12 tygodnia:dry: tamta poprzednia jakos nie pomyslala a ja bylam zbyt przejeta zeby o tym pomyslec:-)

Do góry