reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2012

MieMie super wygląda ! bardzo ładne panele :tak:

ja właśnie poprasowałam dla Niny, rozczuliłam się niemiłosiernie, bo mam komplet 3 pajaców Disney w 101 dalmatyńczyki po Laurce i to są pierwsze ciuszki jakie jej ubieraliśmy, pachną dzidziusiem a mi się kojarzą ze szczęśliwymi chwilami, ehh uświadomiłam sobie, że już się doczekać nie mogę Niny :-D

reklama
Agnieszka, niestety dzieli nas 300 km, bo ja jestem z Krakowa:-( W ogóle to powiem Wam, że jak komuś się chce pracować i jest porządny tak dokładny i miły to może zarobić. Ja chciałam w lipcu, ale ona sprząta u części ludzi regularnie i nie mogla nawet dnia wygospodarować.

Boże jak duszno, zjadłam 15 pierogów i chyba za przykładem mojego psa się zdrzemnę:-)

Blonka, ja biorę tardyferon, teraz nie mam anemii i co 3 dnia ale z wypróżnieniem nie mam ostatnio żadnych problemów nawet w dniu wzięcia tabletki.

Irisson - w dniu slubu bylam juz w 8 miesiacu ;) co prawda pierwszy dzien osmego hehe ;)

MieMie- Dzidzius byl niespokojny noc przed, na ceremoni byl cichutko a w restauracji podczas jak muzyka grala to wykopywal nozkami :) Piekne mieszkanie, super lazienka, nie moge sie doczekac juz wlasnego gniazdka ;) dobra robota

Asia85 - nie mierzylam nigdy zrobie to wieczorkiem bo u nas polozne mierza centymetrem nie obwod ale od wzgorka lonowego do konca macicy czyli teraz to ma w okolicy mostka i tydzien ciazy musi byc rowny centymetrom czyli jak masz 31 tydzien powinno byc 31 cm, ale zmierze obwod wieczorkiem to sprawdze, (normalnie w pasie tzn w okolicach pempke mam sie mierzyc ? )

Dziekuje wszytkim za bardzo mile komentarze oraz zyczenia;) miejmy nadzieje ze nasze wspolne zycie bedzie nas oszczedzac przed pokusami ;)

Co do sprzataczek ja tez bardzo bym potrzebowlaa kogos zeby mi pomogl ogarnac troszke mieszkanie ale glupio mi jakos tak mowic co kto ma robic obcy i w moim domu haha :p musze sie przelamac

”zuzia” pisze:
teraz już myślę o chrzcinach..chrzestni powiadomieni...i w planie jest 3 -4 tygodnie po porodzie zrobić chrzciny..jak tylko dojdę do siebie.....zaraz w połowie września żeby mieć to jak najszybciej za sobą...bo im więcej odciągam..to trudniej jest zorganizować przyjecie...wiem ze raczej jeszcze żadna z was..az takich planów.. nie ma..ale ja jestem już taka...
No to Cię zaskoczę, bo ja już o tym myślałam i przekazałam moje plany mężowi jeszcze jak byliśmy przy terminie na 4 sierpnia :-). Ślub braliśmy 8 października ubiegłego roku i pomyślałam, że zrobimy razem mszę w naszej intencji z okazji 1 rocznicy ślubu, a po mszy chrzest (sama ceremonia, nie chcę żeby mi stado ludzi na normalnej mszy asystowało przy chrzcie). Tylko to trochę dużo czasu...:baffled: A teraz, jak cesarka jeszcze półtora tygodnia wcześniej to już się zaczynam rozmyśliwać. 2 i pół miesięczne dziecko do chrztu to trochę nie bardzo chyba…? Sama nie wiem...

Exotic87, gratulacje i wszystkiego co najlepsze na nowej starej drodze życia :-). Wyglądałaś przepięknie i nie piszę tego żeby się podlizać :-D. I gdzie Ty ten brzuch schowałaś w ogóle? :-D

milionka, ja też choruję na wanny narożne :-). Ale u mnie wanna bez parawanu nie wchodzi w grę :no:. Tak, żeby można było i prysznic brać. A jak przeglądam Internet to zawsze znajduję zabudowę tylko na standardowe, prostokątne wanny. Orientujesz się, czy są na takie półokrągłe wanny parawany? Będziecie robili taką zabudowę?

”bejbi” pisze:
dag no ja wiem, czy to tak do końca od faceta zależy płeć, dopiero jakby się uprzeć, bo tak to przecież los na loterii,
No los na loterii, ale nie "jakby się uprzeć". Plemnik jest albo X albo Y. Inaczej się nie da. Loteria polega na tym, który się dorwie do naszego X-a. My zawsze jesteśmy X. Nie ma co zastanawiać się nad naturą bo tak po prostu jest :-).

No to Cię zaskoczę, bo ja już o tym myślałam i przekazałam moje plany mężowi jeszcze jak byliśmy przy terminie na 4 sierpnia :-). Ślub braliśmy 8 października ubiegłego roku i pomyślałam, że zrobimy razem mszę w naszej intencji z okazji 1 rocznicy ślubu, a po mszy chrzest (sama ceremonia, nie chcę żeby mi stado ludzi na normalnej mszy asystowało przy chrzcie). Tylko to trochę dużo czasu...:baffled: A teraz, jak cesarka jeszcze półtora tygodnia wcześniej to już się zaczynam rozmyśliwać. 2 i pół miesięczne dziecko do chrztu to trochę nie bardzo chyba…? Sama nie wiem...

ale ja tez już myślę o chrzcinach i mam w planie polowe wrzesnia...
chrzestni tez juz wiedzą :)
a co do wieku dziecka do chrztu.. bylam w grudniu na chrzcinach 4 miesiecznego bobasa i bylo calkiem cacy :)

Błonka, irisson, hmmm... no to może zostanę przy moim pomyśle :-). Bo mnie nawet nie chodzi o to "co ludzie powiedzą" (to mi akurat zwisa i powiewa), tylko ja jestem wierzącą osobą i tak mi trochę dziwnie 2 i pół miesiąca czekać na ochrzczenie dziecka :baffled:. Ale mielibyśmy spęd rodzinny za jednym razem. A że moja rodzina nie jest z Krakowa, tylko ze Śląska, to by tak pasowało. Chyba tak zrobimy...

reklama
ja to w ogole nie wiem jak u mnie bedzie ze chrzcinami... az sie boje myslec o tym
po pierwsze: to chyba kosztuje, po drugie: nie mam pomyslu kompletnie kogo mialabym wybrac na rodzicow chrzestnych, po trzecie: musialabym sie jakos dogadac z tatą dziecka :baffled: co moze byc ciezkie... bo przeciez bez jego udzialu sie nie da , no i nie wiem czy on wyrazi zgode w ogole, bo jest totalnie przeciw kościołowi, po czwarte: w czasie gdy moi rówieśnicy mieli bierzmowanie ja bylam w szpitalu, a potem to juz jakos nie moglam sie zebrac by lazic do ksiedza, wypytywac kiedy lekcje, kiedy cos tam, i chodzic samej na te wszystkie msze, choc w sumie pewna nie jestem czy musze miec bierzmowanie...

Do góry