reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2012

kakakarolina, moja Urszulka ma na 2 Marianna po mojej babci, to była najwspanialsza kobieta na świecie. Ja się kierowałam czy znam osoby o tym imieniu i chciałabym żeby moja córka miała ich charakter.

reklama
A my też nie mamy jeszcze imienia. Dla dziewczynki miałabym kilka opcji i nie byłoby problemu: Małgosia, Hania, Lena, Ewa. A dla chłopca mamy problem: mój typ największy to Kostek (Konstanty), TZ chce Stasia, poza tym mi się podoba Iwo, obojgu nam Aleks, jemu Maciej, mi Piotrek. I tak się bujamy od miesięcy.

...a szkrab urodzi się z karteczką w ręce: Jacek :-D :-D
Ja też miałam kilka imion wybranych i tylko forsowałam, żeby któreś z nich przeszło :-p. Na szczęście M w końcu przetrawił mój wybór i nawet się mu po pewnym czasie spodobało. Ale na jego też musiało stanąć - Tymek na drugie ma po tacie: Jarosław. A, niech mu będzie .:-p
Ale jakie to były piękne czasy, kiedy głowę zaprzątały mi imiona dla Bąbla, a nie kombinacje jak się dostać do lekarzy i tematy szczepionkowe (o których nie mam zielonego pojęcia :eek: :-( ).

Rany julek...:eek: Rozpakowane mamy, czy Wasze dziećki puszczają takie ogromne ilości bąków jak mój Tymek?? :eek::-D

Ostatnia edycja:
No Irisson, to przynajmniej wiesz, jakbyś chłopca nazwała :-D

Mi się imię Anna, Ania, Anulka bardzo podoba- znam trochę fajnych i trochę niefajnych osób o tym imieniu, ale w sumie do każdego jakoś można się z czymś przyczepić w sumie...

A w efekcie końcowym będzie tak, jak pisze Dzag - będzie zupełnie inne imię, bo spojrzymy na dziecko i powiemy - no taka wykapana Miecia :-D albo Daniel, Tomasz itp. :tak:

dziękuję Kochane za dobre słowo otuchy:*
irisson u mnie to własnie dziwne bo potrafi z bukietami do domu wracac bez okazji, a tu nagle zonk! i mówi mi kochanie bo ty nigdy nie mówisz co bys chciała - to mu z samego ost tyg wymieniłam 3 rzeczy o których mówiłam.
ale ma kare - zmusiłam go żeby stanął na wagę i okazało się że od ślubu 15kg przytył więc tyle co ja w ciąży - ale mu wstyd :rofl2: a co do poicia na luz wrzucił bo wie ze nie bedzie mnie musiał wiezc:crazy: ehhh te nasze chłopy
ehhh wogóle dzisiaj kontynuacja doła - zaczełam sie bac porodu - seksu nie było dla szyjki - bo zasnełam płaczac jak dziecko:-D
wczoraj kolejna kolezanka urodziła dzidzie 4020g, 56cm 6 dni po terminie:-)
Agnes92 muszą nas teraz znosić mamy usprawiedliwienie :-D
karenm mój tez sie nigdy nie budził, a teraz od razu pyta czy mi coś podać :)
ide robić zapiekanke ryzowa

Dzag mój też tak strzela! Armata się chowa:szok::-D:szok:

kuźwa a ja nadal bez wody siedze... juz mi głód zagląda a ja nic nie mam!! chyba odmroże wywar i zrobie pomidorową z ryżem..

Sempe, no to trochę mnie pocieszyłaś, że Tymek to nie dziwoląg :-D. Gdzie mu się te wszystkie bąki mieszczą to ja nie wiem...

A w ogóle to muszę się Wam pochwalić :-). Znowu :-D. Bo mój Tymek wczoraj... powiedział swoje pierwsze słowo :-D :-D :-D. W wieku 1 miesiąca i 4 dni :-D. Leżał sobie u mnie na kolanach, dotykaliśmy różne dziwne przedmioty, rozmawialiśmy i powiedział do mnie CHOCHOŁ :-D. Inne dziećki zaczynają od MA-MA. A mój Tymek, oryginał, CHO-CHOŁ :-D :-D. Babcia i dziadek strasznie się ucieszyli jak do nich zadzwoniłam z tą wiadomością :-p.

Witam Was serdecznie Ja dalej w dwupaku jutro znowu kontrola w szpitalu już jestem tym zmęczona nie wiem co mam robić już porządki takie zrobiła ze szok a tutaj dzidzia dalej wysoko i nic z tego, wczoraj na wizycie w szpitalu dowiedziałam się ze mam dużo pić 3L dziennie bo mam jakoś mniej wód płodowych, łożysko stare o 33tc jejku ja chce już urodzić martwię się o moje dziecko jak któraś potrafi niech mi wyczaruje poród prosze...

reklama
Cześć dziewczyny!

dzag - szacun!!! rozwój Tymka przebiega w tempie expresowym - CHOCHOŁ - piękne słowo :tak: Bruno też puszcza bąki, strasznie głośne i trwają dłuuuugo ;-) temat kup i bąków jest uroczy - prawda?

Boże, dzisiaj pierwszy raz uświadomiłam sobie jak doi nas to państwo... całą ciążę chodziłam wszędzie prywatnie i buliłam jak za zboże. Chciałam umówić młodego na USG stawów biodrowych w ramach NFZ - terminy w kilku pracowniach przyszpitalnych na październik :szok: prywatnie nawet dzisiaj. Smutne to, pewnie pójdę prywatnie ale po kiego grzyba mi mówią że mamy zapewnioną podstawową opiekę zdrowotną?

Poza tym jakoś żyjemy, organizujemy się na nowo ale to nie lada wyzwanie... Najbardziej mi brakuje spania z moim M. :-( Młody śpi w swoim łóżeczku a ja na kanapie w jego pokoju, na razie nie chcę go zostawiać samego.... ale czuję że to nie jest najlepsze rozwiązanie. Jak sobie radzicie w tym temacie dziewczyny ? dzieci śpią z Wami?

Ściskam Was wszystkie :-) Dobrze że jesteście:-)

Do góry